Green butt, ympäri sidottu

Kommenttisamooja - 16.01.2011

Peinteisen tyylinen putki höystettynä nykyajan materiaaleilla.

Kommentit

Kommenttijpk - 19.01.2011

Tässä on mun mielestä hyvä idea toi vihree tuubi ympättynä vihreeseen vyöhön! Saman vois tehdä punkustakin,sais erilaisen Glödärin! Ihan kivoilta nää perinteisetkin näyttää...


Kommenttigreenhighlander7 - 19.01.2011

Ite oisin jättäny taemman siiven pois ja vähä tuuheampi etusiipi, näkys vihreä vähä paremmin.. mutta soon makuasia :)


Kommenttiroki - 20.01.2011

Siistejä putkia! Hieman vaikutteita otettu "tunarin" perhoista? Se kaveri aivopesee kohta koko porukan ympärisidottujen putkien maailmaan tuolla pk-netin puolella! ;)

-J-


Kommenttisamooja - 20.01.2011

Juu, Tunarilta näihin on saatu paljon inspiraatiota ja myöskin muotokieli on sieltä lähtöisin. Kannattaa käydä vilkaisemassa kaverin juttuja, saattaa jäädä jotain takataskuun.


KommenttiArttu96 - 22.01.2011

Miten toi "ympärisitominen" käytännössä tapahtuu?


Kommenttisamooja - 22.01.2011

Siis sidot esim. bucktail nipun putkelle 3-4 löysällä lanka kierroksella. Sitten levität nippua kynnellä ja sidonta neulalla tasaisesti koko putken ympäri. Tämän jälkeen pari tiukkaa lanka kierrosta ja hienosäätöä levittämisessä. Nyt voit lisätä karvaa halutessa samalla periaatteella, vaikka eri värejä ja pituus mielellään myös eri niin saadaan elävä siipi. Riittää kun karvat on sidottu noin 2mm matkalla tiukasti kiinni putkelle. Käytän nipun sidontaan korkeintaan 5-7 kierrosta lankaa, näin pää ei kasva isoksi. Nippujen välisssä kannataa ylijäämä karvojen päät leikata lyhyeksi, tämä helpottaa seuraavan nipun levittämistä putkelle kun saa myös karvojen päistä kiinni kunnolla kun alemman nipun karvat ei ole häiritsemässä. Kun siipessä on haluttu määrä tavaraa niin leikkaan karvojen tyvet partaterällä aivan langan juuresta poikki, varoen tietysti putkea ja lankaa. Kun putkeen sulattaa pienen kauluksen ennen sidontaa ja jättää putkea paljaaksi sidontalangalta noin 1mm kauluksesta on karvat helppo leikata siistiksi partaterällä ja saa sidottua siistin pään kaulusta vasten. Varmistan vielä siiven kiinnittymisen pienellä määrällä pikaliimaa karvojen päihin ja tähän pari kierrosta sidontalankaa märän liiman päälle niin tulee siisti ja kestävä sidos. Tuohon takana olevaan siipeen samaa lääkettä, mutta tämänhän saa sidottua koko putken matkalta kiinni niin ei tarvitse liimoja tai muuta vahvistusta. Sidonnassa kannattaa käyttää lopussa niin tiukkoja kierroksia kuin lanka kestää niin saa karvat nousemaan sopivassa kulmassa irti putkesta ja samalla tulee perholle ilmavaa muotoa. Hyvä lanka on esim. Benechin 12/0, kestää tarpeeksi ja on myös sopivan ohutta.

Tässä on vain oma tapa sitoa nämä "pulloharjojen" siivet. Ainakin tuntuu itsellä toimivan.

Terveisiä Kapteeni Morganilta, siis saattaa rommijuoma näkyä kirjoituksessa...hik.

Nyt saunaan...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?