Iso-Onki

Kommenttikauha-apina - 26.02.2011

Tälläinen onki tänään .

Kommentit

Kommenttikauha-apina - 06.03.2011

Aika niukkaa on kommentointi.


Kommenttijpk - 06.03.2011

Joskus se on niukkaa juu...no,jos aloitan,ehkä joku muu peesaa? Siis eipä mitään,siisti perho! Tulee hieman kummelin ja ison sorsan tapaiset perhot mieleen...Olisko häkilöinti aavistuksen pitkää..ehkä,ehkä ei. Siipi asettuu nätisti,kurkkuhäkilää kun olis hieman saanut takaviistoon. Runkoon hivenen kaartiointiakin? No,yhtä kaikki,hieno perho !!


Kommenttihc_flyfisher - 06.03.2011

Komee sidos! :)

Kurkkuhäkilää taaksepäin, menee toki vedessä itsestään. Pyrstöä hitusen pidemmäksi, jos klassisiin mittasuhteisiin haluaa uskoa. Hieno perho!

HC


Kommenttikauha-apina - 07.03.2011

Jes kiitos !

Suattaa jopa omaanni silemään olla hiukkasen kurkkuhäkilällä reilusti mittaa mutta ei niin palajoo että itseäni häiritsee .

Ja tottahan ois mukavammankin näköinen jos olisi tajunnut nuo häkilä ''karvat'' sukia takaviistoon ihan reilusti .

Ja vielä sellainen että pitäisikö pyrstössä olla myös enempi tavaraa ?

Mukava saada tälläistä palautetta konkareilta jos niin kelepaa kutsua .

Ja lissää kommenttia saa pistää tulemaan .


Kommenttiplayer - 10.03.2011

Tässäpä näitä:
-hela, kalastusperhoissa helana kannattaa käyttää vaikkapa Lagartun small-vahvuista metallilankaa, jollei satu omistamaan wanhanajan ovaaleja. Hela kannattaa kalaperhoissa lakata, perusteluna hela on eräänlainen stoppari rungon takimmaisena osana, jos hela lähtee purkaantumaan voi hyvä ottipeli olla entinen alta aika yksikön. Pyri kiertämään hela mahdollisimman tiiviiksi.
- pyrstö, yksi crest riittää, mikäli haluaa tukevamman voi pyrstöön sitoa kaksi pientä tai suuremmasta crest:stä latvan.
- kierre, ei huomattamista.
- runko, tuon punaisen silkin alle kannattanee sitoa hopea tai kulta muovitinsel. Hopealla säilyy punainen sävy, kullalla siihen saanee hiukan oranssin sävyä mukaan. Punainen osa on hyvää sidontaa. Ruskea osa on kalaperhoon sopiva, ruohea pintainen, lienee kai UNI:n tuotetta ? Runko on muutoin hyvä sitoa ohuena kun kyse on suomalaistyylisestä lohiperhosta joten se on tässä perhossasi hyvä, taimenelle runko voi olla tukevampikin.
- kurkkuhäkilä, tuo sininen helmikana kannattaa harjailla harjailla irrallisena höyhenenä märkänä siten, että siikaset osoittavat 90 asteen kulmaan höyhenen ruotiin nähden. Ei tuossa häkilässä mitään vikaa nytkään ole, pitkä siikasinen häkilä sopii mainiosti suomiperhon luonteeseen.
- siipi, vallan kauniisti asettunut mallard-siipi (ehkä hieman liian leveillä kaistoilla sidottu), kalkkunaa tuosta ei näy joten lienee enemmänkin alussiiveen virkaa hoitamassa. Kalkkuna alussiipenä olisi saanut tulla esille enemmän ja sen olisi voinut sitoa harjatuilla siikasilla. Eli, kalkkunakaistat harjataan tyvestä kevyesti auki, vedetään kiinni naitokseksi ja harjataan kunnolla n 2/3 matkalta tyvestä kärkeen. Harjauksen jälkeen vedetään kevyesti naitetuksi ja alussiipi kaistoina paikoilleen. Harjauksella tavoitellaan virrassa herkästi elävää siipeä, samalla siivestä tulee enemmän valoa läpäisevä eli läpikuultava. Mallard voi olla kaistoina, se antaa silloin perholle enemmän liikettä virrassa.

Muutoin tuo on vallan mainio ruskea lohiperho, epäilemättä toimii kunhan ennen käyttöä kastelee kunnolla.


Kommenttikauha-apina - 10.03.2011

Nonniin !

Kiitos kommentista jolle olet ilmeisesti uhrannut ajatuksen jos toisenkin .

Helassa on pikkaisen pikistä joten sen pitäisi olla kalastusta kestävä joskin hieman tiheämmän tuosta olisi saanut jollain toisella tavaralla .

Kalkkunan halusin pittää aikalailla piilossa mallardin alla . Eli kalkkuna oli siis vain tukemassa mallardia ja kun pääsen vetten äärelle niin varmaan harjaan koko paketin kevyesti .

Kiitoksia paljon kommenteista HC , Player ja JPK


Kommenttihene97 - 12.03.2011

Hieno perho mutta jotenkin synkkä itse pistäisin siiveksi jonkun ärsyke värisen höyhenen.


KommenttiMesikämmen - 13.03.2011

Tuo tämän perhon niukka värimaailma istuu oivallisesti tälläiseen suomi perhoon. Mieleen tulevat vaikkapa vanhat klassikot Huopana, Hardyn reseptin mukaan vuodelta 1926. Tai vaikkapa Kalkkisten tumma. Arsyke väri peittäisi mielestäni koko wanhan ajan fiilingin tästä hienosta perhosta. Mutta nämä lienee viimekädessä makuasioita.


Kommenttihene97 - 13.03.2011 (Muokattu 13.3, 14:35)

Nii toisaalta tämmöinen tummempi väritys toimii ehkä paremmin esim yöllä olen lukenu että yöllä ei saisi olla ärsyke värejä mutta se o myös maku asia.


Kommenttityhjänpyytäjä - 13.03.2011

Eikös tuo mallardsiipi pidäkin olla melko leveä, mikäli ei ole tarkoitus olla siiven katteena. Itse olen tuskaillut toista viikkoa levareitten kanssa ja mallardiakin on kulunut monta pussia, yleensä noin viides siipipari onnistuu suht tyydyttävästi. Olen yrittänyt etsiä markkinoilta mallardia, joka kaareutuu vain lievästi, mutta huonolla lopputuloksella. Mistä muuten hankitte mallardit perhoihin?


Kommenttikauha-apina - 13.03.2011

Tässä perhossa todennäiköisesti olisi joku fluori pinkki yksityiskohta jos kokisin että se kuuluu siihen .
Yritin pitää värimaailman mahd yksinkertaisena mutta kuitenkin omasta mielestäni hieman ''repäisin'' tuossa kurkkuhäkilän kohdalla .
Värit aina tietysti oman mielen mukaan .
Itekki toisinaan sidon kirkkaan värisiä perhoja koska niitäkin tarvitsee aika ajoin .
Mutta yleensä siiman päähän pääsee jokin kuvan perhon kaltainen onki .


Kommenttikauha-apina - 13.03.2011 (Muokattu 13.3, 16:05)

tyhjänpyytäjä

Mallardit on muistaakseni mistpoolista tilattuja .
Kun sidon mallardista siiven niin yleensä hyvin leveästä siikassuikaleesta sen teen .
Tulee ommaan silemään sopivampi niin .
Ja jos katteeksi niin ohuehkona suikaleena tietysti .

Ja vielä ihan näin suomalaisittain voi sanoa että makuasioista ei tunnetusti voi muuta kuin kiistellä ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?