Streaking caddis

Kommenttinurtsi - 12.05.2011

Rasiasta ei tuntunut löytyvän kyseistä vesiperhosjäljitelmää, joten laitoin tyrkylle. Todella yksinkertainen sidottava, joten onnistuu minunkin tasoiselta sitojalta. Hyvää muddlerpääharjoitusta, mutta sen lisäksi uskoisin tähän eväkkään ystävänkin haksahtavan.

Kommentit

Kommenttizag - 17.05.2011

Onpa siisti sidos! Ja kuva hieno.
Toivomusaloite perhojen kuviin: antaisi melkoisesti lisäarvoa tällaisille esimerkkisidoksille, jos perho olisi kuvattu sivukuvan lisäksi ylhäältä tai alhaalta, kalan perspektiivistä. Vain sivulta kuvattuna perhon kokonaishahmo jää usein aika lailla arvailujen varaan. Tämä ongelma kyllä koskee suurinta osaa varsinaiseen opetustarkoitukseen julkaistuja alan kirjojakin.
Mutta onneksi on netti; aivan eri tavoin havainnollistuu perhojen kokonaishahmo esim. Davie McPhailin Youtube -pätkissä.


Kommenttinurtsi - 17.05.2011 (Muokattu 17.5, 11:09)

Pitää paikkansa. Itsekin monesti penkin ääressä tulee katsottua noita kyseisen herrasmiehen videopätkiä.
Laitetaas raadille lisää matskua:


Kommenttizag - 17.05.2011

Hyvältä näyttää tästäkin vinkkelistä; peräpään(kin) muoto hyvä. Btw, oletko höyryttänyt pään ennen viimeistä muotoilua?


Kommenttinurtsi - 17.05.2011

Olen tuosta höyryttelystä kuullut, mutta minun taidoilla noi höyryt tulee vielä ainoastaan perunakattilasta ja pysyy kaukana sidontapenkistä ainakin toistaiseksi, näin vältytään henkilövahingoilta. Muotoilut on hoidettu pienillä fiskarsseilla.


Kommenttiteme96 - 17.05.2011

On muute hieno perho hyvin oot onnistunu.Miekää en oikee tosta höyryttelystä välitä,mutta tulee joskus käytettyä semmosta missä perhon mudler osa laitetaan tulikuumaan veteen toimii melkeen yhtä hyvi(ainakii omasta mielestä:D)


KommenttiNVH - 17.05.2011

Taattu ottipeli. Mustana ja pienenä (16-20) toimii todella hyvin raudulle ja tanelle käsivarressa


Kommenttiluonto-eno - 17.05.2011

Sitä hööryvä saapi ihan nätisti vaikka tee/kahvipannun nokan kautta jos tuntuu tarpeelliselta.Siinä vaan pihtien kanssa antaa mieleistään sopivia annoksia löölyä.Omiin sutturoihin en viitsi alkaa taiteilla sillä konstilla mutta kieltämättä höyryn avulla taitava sitoja saa komeaa jälkeä aikaan.Joskus on kala iskenyt pinnalla uivaan streameriin ennekuin olen saanut sen kasteltua.Lieköhän ottanut ongen aitona Streaking Caddis-imitaationa kun tapahtumat ovat saattaneet jäädä väliin streamerin liottua märäksi;)?Tuommonen isohahmoinen perho kyllä huomataan pinnan alle hyvin.Toivottavasti kala päättää tutkia annostasi tarkemmin niin saat lopulliset pisteet sidoksellesi


Kommenttizag - 17.05.2011

Minusta tuon höyrytyksen juju on siinä, että kun sen tekee sidontavaiheessa, niin saa pään kerralla viimeisteltyä lopulliseen muotoonsa. Jos sitä ei tee, niin ensimmäisen kastumisensa jälkeen pää tuppaa pörhistymään ja menettämään muotoaan; jopa yksittäisiä karvoja saattaa nousta sojottamaan esiin. Näin ainakin minun muddlerpäilleni käy; onko sitten kyse käyttämistäni materiaaleista ja/tai sidontatekniikastani.


KommenttiWolf - 18.05.2011

Tosi kalastavan näköinen perho, pitää itsekkin sitoa muutama... Kireitä!!!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?