Silver Grey, tai jotain siihen suuntaan

Kommenttipikkujuso - 06.06.2011

Eli vähän korkeammalla siivellä tällä kertaa, 44 siikasta jos laskin oikein.

Kommentit

KommenttiJuhanaK - 09.06.2011

Teknisesti erinomainen perho. Tietysti melkeinpä jokaisesta perhosta voi löytää jotain parannettavaa. Monesti tällaisissa isoissa värkeissä mateliaalipuoli asettaa omat haasteensa, just esim. siikasten pituus ja laatu.

Sanoisinko "artistisesti" :) jokin tässä hieman tökkää silmään... Ehkä siiven runsaus ja pituus suhteessa koukun malliin ja muotoon. Pyrstö on aika pitkä, ei sillä etteikö saisi olla, nää bartleetit on aika haastavia koukkuja muotoilla perho. Joko siiven profiilia ja muotoa hieman toisenlaiseksi tai sitten erilainen koukku niin avot!


KommenttiJermoni - 09.06.2011

Samaa mieltä juhanan kanssa. Bartleettiin koukun kaarevuuden takia pyrstön kiinnityskohta ja pituus määrää perhon muodon lähes täysin. Tässä pyrstön pituus on reilu, ja siipi liian suuri koukun kitaan nähden. 3/0 koukun sijaan 5/0 tai ehkä 6/0 rauta kiinni, vaikka partridgen toinen blaindari suoralla rungolla jonka nimeä en saa nyt päähäni.

Sidontateknisesti makeaa työskentelyä, siipi laskostuu hyvin, hartiat löytyy ja myös leveyttä ylhäältä päin katsottuna luulisi olevan. Itse olen nykyään mieltynyt melko lyhyisiin pyrstöihin, korkeintaan 1,5x koukun kita, jolloin siipi loppuu vain hieman koukun kaaren uloimman kohdan takapuolelle. Tässä siipi ja varsinkin crestit menevät omaan makuuni, sekä klassisiin mittasuhteisiin nähden hieman liian pitkäksi. Koukkua suuremmaksi noin suuriin siipiin :)


Kommenttipikkujuso - 09.06.2011

Siis tän perhon ainoa idea oli sitoa helkkarin korkea siipi, paaaaaljon korkeampi kuin yleensä. Sehän onnistuikin. Pyrstö on sen takia pitkä, ettei siipi olisi pyöreä pallo vaan siihen saisi vähän muotoakin.

Koukkuvalinta olisi toki voinut olla parempikin, ehkä spriten 4/0, tai 3/0xl. Jermoni, se partridgen toinen blindari on C6, paksu ja miehekkäällä väkäsellä varustettu.

Mutta, itse olen ihan tyytyväinen tähän(siiven onnistumiseen lähinnä), ja sehän riittää...

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?