Riff Raff

Kommenttieagel - 11.06.2011

Viime kesän (2010) paras perho. Antoi mm. 56 cm taimenen ja 45 cm harjuksen kiiminkijoesta.

Kommentit

Kommenttiperhomati - 16.06.2011

Mistä päin kiiminki jokea?? :D


Kommenttistupe10 - 16.06.2011

Hei adminit ihan oikeasti...


KommenttiAntti_R - 16.06.2011

Joskus yrittää itse tosissaan parhaansa, ja perho näyttää omasta mielestä hienolta, on tuloksena tyrmäys ja kehitysrasia.

Sitten tulee tällaisia....


Kommenttimörkö - 16.06.2011

Nyt pojat suuta vähän suppuun. Ei liene tarpeellista vertailla täällä perhojen paremmuutta tai arvostella toisten perhoja kovinkin jyrkästi. Tämä nymfihän on sidottu oikein taidokkaasti ja selvällä kuvalla varustettu. Ei kannata ottaa ressiä siitä pääsevätkö perhot kehitysrasiaan vai minne. Saman arvoisia kaikki perhot täällä ovat. Ainut mikä tässä mättää on tuo resepti mihin stupe ilmeisesti viittasikin.
Ei mulla muuta.


Kommenttistupe10 - 16.06.2011

Juurikin niin. Eikö adminit voi itse "muokata" reseptejä asiallisemmiksi ennen julkaisua? :)


Kommenttinimetön - 16.06.2011

Ihan satavarma otikka, ja mikäs tuossa reseptissä on vialla?


KommenttiAntti_R - 16.06.2011

Kuvasta kyllä sen verran että perhot voisivat olla paremmassa asennossa, jotta saisi paremmin selvää.:)


Kuka vetää ekana herneet nenään tästä kommentista? ;)


Kommenttibriha - 17.06.2011

Kyllä taas jaksetaan viäntää ; ). Perhot pitäis jakaa kalastus- ja koristesarjoihin, niin ei tarviis aina lukee kun näitä joutavuuksia. Varma ottipeli, varsinkin kun on jo antanut kalaa viimekesänä : )


Kommenttiperhomies97 - 17.06.2011

Joo varma otti peli! Onhan tossa nyt pientä hiomista perhossa, mutta eihän se haittaa. Mitenkä teette fasaanista rungon kiertämällä vai miten??


KommenttiTimhoe - 17.06.2011

Ja taas ollaan tässä ottipelidebaatissa. Täällä arvioidaan sidonnan onnistuneisuutta, sen esille tuomista parhaalla mahdollisella tavalla ja reseptin + sidontaohjeen selkeyttä. Muut kriteerit ja keskustelut joutaa mun puolesta vaikka suolikaksneloseen. Kivannäkönen sidos, mut tohon reseptiin skarppausta. Ihan muillakin siis, tämä ankan perse nyt on vaan yksi esimerkki lukuisista.


Kommenttieagel - 17.06.2011

Mikä vika tuossa reseptissä herrojen mielestä on? Kaikki siitä löytyy, mitä perhossa on käytetty. Se että käyttää suomenkielistä nimeä jollekkin ei varmaan reseptistä tee jonnin joutuavaa.

perhomati; aitto- ja jokikokonkoskelta.

perhomies97; x määrä siikasia ja kierrät ne koukun ympärille.


Kommenttijpk - 17.06.2011

Noh...kaikille ei ankan perse välttämättä sano mitään,fiksusti sen olisi voinut laittaa ihan cdc:nä. Fasaani ei kanssa kaikille aloitteleville sitojille aukea,fasaanissa kun on höyhentä siellä ja täällä...tarkoitetaanko pyrstöä vai mitä? Keltaista en näe koko perhossa vaikka reseptissä lukee keltainen intian riikinkukko. Ihan tälläsiä pikkupointteja,vaikka herra en olekaan....


KommenttiIke - 17.06.2011 (Muokattu 17.6, 20:46)

Komppaan jpk:ta. Tuollaiset teiniangsta-ilmaisut ei toimi ihan kaikilla forumeilla eikä blogi-jutuissa tyyliin "v¤tun runkkari pääsi karkuun". No se ei tähän täysin liity, mutta kuitenkin ja joskus tulee näiden suhteen ymmärrys vaikkei nyt siltä tunnukkaan. Ilmeisesti tämä musta larva, nymfi, pupa oranssilla kuulalla on toimiva setti. Pitäisi alkaa itsekkin taas uittelemaan säännöllisemmin, kun munasoppaa tuppaa puskemaan

Ja tuota riikinkukkoa pitää kyllä omiinkin toukkiin lisätä kaulukseen *peukku ylös*


Kommenttieagel - 17.06.2011 (Muokattu 17.6, 20:55)

Kritiikki otettu vastaan ja toivon mukaan ainakin tästä edes ymmärrän kirjoittaa reseptit selkolukuisemmin. Tarkennetaan tähän reseptiä.... Koukkuna kamasanin b420 sedges koossa 12, kuulana 2,8 mm eumerin tungsten -kuula (hopea tai fl. oranssi), lanka uni 8/0 tummanruskea, pyrstö mahongin tai luonnonvärisiä cul de canard (cdc) siikasia, kierteenä utc ultra wire small/kupari, runko muutamasta fasaanikukon pyrstösulan siikasesta kierrettynä koukun ympärille ja thorax keltaiseksi värjätyistä (intian)riikinkukon silmähöyhenen siikasista.

Oppia ikä kaikki...

Edit: Selvennettäköön vielä, että riikinkukko ei ole valkaistua ja värjättyä.


Kommenttilampe - 18.06.2011

hirveet kissatappelut täälläki käyty, ehkä vähän turhistakin asioista :D rahoittukaa ihmiset!
ja juu on toimivan näköne perho ;D vaikka kaikkihan ne perhot toimii..


Kommentti-op- - 18.06.2011

Hyvän näkösiä perhoja,ei voi muuta sanoa.resepti hiukan epäselvä mutta kyl siitä selvän saa.cdc ei muuten välttämättä oo kaikista paras matsku tohon pyrstöön.ite kokeilisin vaikka fasaania tai jotain vastavaa:)nimikin on mun mielestä plussaa,on nimittäin tylsää kun selailee täällä perhoja jotka on kaikki tyyliin:liitsi,kuulapupa,kuulapupa,larva,kuulapää larva,kuulapupa...


Kommenttieagel - 18.06.2011

Nimi tulee, no, vähän monestakin tekijästä. Ensinnäkin riff raff on vanha sana, joka tarkoittaa ihmistä yleensäkkin, mutta negatiivisella varauksella. Se on myös hahmo eräässä elokuvassa jolla on "hunchback" ja kun perholla on hunchbackki ja se on vähän jokapaikan höylä, niin nimi tuli vähän niin kuin luonnostaan... :p

CDC ei tosiaan ole mikään "paras" materiaali uppoperhoissa, mutta sen antaa sellaisen kivan ekstrapotkun ;) Kandee kokeilla ja katsoa mitä se "tekee" vedessä...


KommenttiScorpii - 20.06.2011

Kuvaa hyvin nykyaikaa, jolloin kaikki asiat tehdään päin persettä ja ylimalkaisesti.

Ei ihme että Suomi on niin helvetin köyhä maa 100 miljardin euron valtionvelallaan ja 100 miljardin euron asuntoveloillaan.

Jos nyt edes yksi resepti voitaisiin kirjoittaa huolellisesti niin olisi hienoa.

Olen tätä perhorasiaa selannut ja kyllä adminitkin voisivat todellakin selata vähän tarkemmin noita reseptejä ja tiukentaa seulaa. Yksi huonosti otettu kuva ja surkea resepti on informaatioltaan täysi nolla uutta perhoreseptiä etsivälle.

Tämän sivuston tarkoitus ei lienee ole IRC-gallerian kaltainen teinien E-kyrvänjatkeiden esittely, vaan ihan oikeasti hyödyllisen informaation jakaminen muille perhonsitojille.

Kommentteja lukeneena en voi kuin ihmetellä miten helvetin herkkänahkaisia perhojen lisääjiä täällä on, kun ei minkäänlaista kritiikkiä pystytä nielemään. Varsinkin talvella oli tälläisiä tapauksia paljon..

Menee erittäin hyvä sivusto hukkaan, jos tälläinen pelleily ja hälläväliä meininki saa jatkua.

Perho on ihan tavallinen kuulapääperho, ei mikään tajunnan räjäyttävä sidos. Mutta silti sen reseptin voi tehdä tosissaan, jotta siitä olisi hyötyä muillekkin.

Kiitos.


Kommentticandyking - 21.06.2011

Pointsit Scorpiille. Heitti ilmoille asian joka on pyörinyt varmasti monen mielessä.:)


Kommenttieagel - 21.06.2011

@Scorpii; Onko tämä osoitettu pelkästään minulle/tälle perhomallille vai ylipäätään koko perhorasia.fi:n väelle?
Paljon hienoja sanoja, vähän sisältöä... En nyt enää tiedä miten Suomen talous ja/tai politiikka liittyy perhoihin tms.


KommenttiSaRvIjAaKkO - 21.06.2011

Varma perho harrille :)


Kommenttieagel - 26.08.2011 (Muokattu 26.8, 22:12)

Myös Riff Raff on kokenut muutoksia. Koukku on tässäkin vaihtunut kamasanin b420:sta kamasanin b110:n. Tässä "uudessa mallissa" ei ole enää kuulaa, koska mukamas olin huomaavinani ottitiheyden lisääntyneen kun kalastin "päättömillä" Riff Raffeilla (kuula irronnut). Nämä Kuulattomat mallit ovat saaneet myös thoraxin katteen fasaanikukon pyrstösulan siikasista (ja sen päälle lakkaa/liimaa ;)) sekä jalat cdc:stä. Ehdottomasti eniten kalaa antanut, uittoaikaan nähden, väriyhdistelmä on ollut Jartzan Ottawana perhosta tutuhko chartreuse black. Pyrstö mustaa cdc:tä, kierre kulta, jalat mustaa cdc:tä ja thorax strutsin chartreuse värinen siikanen kierrettynä.

Onnea loppukauden tohinoihin!

Edit: Ai niin. Painotuksen hoidan siis kuulan sijasta tungstenlevyllä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?