Klimppi

Kommenttieagel - 12.06.2011

Muutama vuosi sitten kehitelty perho. Voin sanoa että toimii... Ärsyttävän huono kamera puhelimessa.

Todella helppo ja nopea sidottava.

Kommentit

Kommenttizag - 29.06.2011

Onpas ottavan näköinen pyytö! Just tuonvärisiä pupia oli Juhannuksen alla Kemihaaran taimenen vatsassa, tosin vähän pienempiä. Mitä luonnonkarvaa olet käyttänyt tässä thorax`iin; itsekö olet tussannut vihreäksi? Onko selkäkilvessä epoxia vaiko vain lakkaa?


Kommenttieagel - 29.06.2011

zag; En ole värjännyt thoraxia millään ja materiaalina mahtaa olla rusakko tai jänö. Jalat (vain ulkopuolelta) ja pää on puolestaan tussattu oliivilla chartpakin tussilla. En muista kumpaa näissä on selkäkilvessä, mutta käytän vanhentunutta (paksuuntunutta) lakkaa tai uv -liimaa. Ei ole pakollinen, mutta näyttää ainakin omaan silmään kivemmalta...


Kommenttijpk - 29.06.2011

On ottavan näköinen kyllä! Tämä täytyy omaankin rasiaan kopioida. Ainoa noin sidonnallisena miinuksena pään lievä suttuisuus,mutta kalastuksellisesti tuolla lienee korkeintaan positiivista vaikutusta...lievä suttuisuus näissä perhoissa on vaan eduksi! ;)


Kommenttieemail - 04.07.2011

Pitääpä kokeilla, on sen verran ottavan näköne. Et millään viittis laittaa sidontaohjettaki?


Kommenttijpk - 04.07.2011

Ei kai tuossa nyt ihmeitä sidontaohjeita tarvitse? Kiinnität kierreaineet koukulle,dubbaat rungon,kierrät kierteet,dubbaat thoraxin,kiinnität jalat ja tuntosarvet,sidot pään ja heität liimaa selkäkilveksi jos haluat. Jospa tämä nyt auttaisi...


Kommenttieagel - 06.07.2011

Eipä tuohon jpk:n selvitykseen ole mitään lisättävää. Ehkä koukkukokoa kannattaa pienentää no 14 ja 16... Itse en numerossa 12 tätä käytä. Peace N' love.


Kommenttikalamiezz - 08.07.2011

Hieno perho! Varmasti toimii jos vain uittaa...


Kommenttieagel - 26.08.2011 (Muokattu 26.8, 21:57)

Tämä perhomalli on tässä kuluvan kauden aikana kokenut pieniä muutoksia materiaalien osalta ja ainakin vielä näyttää siltä, että muutokset on kannattanut. Ennen käytin kamasanin b420 koukkua joka antaakin perhoille kivan yleisilmeen. Nykyään käytän vain b110 koukkua koossa 14 ja suosittelen muitakin sitomaan perhon kyseiseen malliin. Jalkojen ja tuntsarvien fasaanin olen vaihtanut haikaraan joka tuoa huomattavasti elävyyttä perhoon hitaissa virtaosuuksissa ja/tai seisovassa vedessä. Myös siipiaihiot ovat ilmestyneet takaisin, jotka ovat tällä kertaa cdc:stä wonderwing tyyliin tehtynä.

eemail kyseli aikaisemmin tarkempia sidontaohjeita. Itse sidon niin, että laitan aluksi koukulle pari kerrosta tungstenlevyä, laitan langan, kiinnitän kierteet, vien langan koukunmutkan lähehttyville, dubbaan takaruumiin kevyesti/ohueksi, harjaan/pöyhin sen ilmavaksi kierrän ensin höyhenen siikasen, sitten metallilangan (siikasen etupuolelle), tämän jälkeen dubbaan thoraxin, siipiaihiot cdc:stä wonderwing tyyliin joko thoraxia ennen tai sen jälkeen (vakiintunutta tapaa ei vielä ole), kiinnitän jalat thoraxin etupuolelle koukun alapuolelle, kiinnitän tuntosarvet, teen piilosolmut, värjään pään yläpuolelta jos kyseinen väripaljetti sitä vaatii ja lopuksi lisään lakan tai liiman thoraxin päälle (vain hyvin vähän). Eipä siinä muuta.

Toivottavasti he jotka ovat rohjenneet sitoa perhon ja jopa antaneet peliaikaa, ovat onnistuneet sillä myös pyytämään jotain... =)

Edit: Nyt kun syyskuu lähestyy, ajattelin kirjoittaa tänne vielä monena syksynä toimineen väriyhdistelmän, joka on alkujaan eräältä oulun seudun perhokalastajien jäseneltä "opittu", siitä hieman muokattu. Kiitos tästä siis kotikonnuille päin. Lankana purppura uni, kierteiksi hopea metallilanka ja harmaa strutsin siikanen, takaruumis dubataan helmiäis flashabou dubbingista, thoraxiin rusakon naamakarvaa johon sekoitettu hyppysellinen uv purppuraa ice dubbingia. Onnea loppukauden pyytöihin.


Kommenttieemail - 27.08.2011

Kiitti noista selventävistä ohjeista! Olen vielä sidontauran alku metreillä kun kesäkuun lopussa sidontakamat rippilahjaksi sain. Tässä vaiheessa nuo sidontaohjeet ovat enemmän kuin tarpeen:)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?