Red Spey

Kommenttiterminator - 04.08.2011

Vaihteeksi spey perhoa esille. Ja saimpas mallardsiiven pysymään kasassa pitkän taistelun jälkeen.

Kommentit

Kommentti-Antti - 15.08.2011

Siipi ja häkilä ovat mahtavat :)! Oikeastaan en keksi mitään muutettavaa tai lisättävää.


Kommenttiterminator - 16.08.2011

Tässä vielä perhon profiili ylhäältäpäin. Hieman siipi painunut tässä kuvassa, kun rasiasta otin kuvattavaksi.


Kommenttiluonto-eno - 16.08.2011

Näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta perhosi osoittaa korkeaa osaamista päästä varpaisiin;).Toivottavasti lohen tekee mieli tuhota tämä kaunokainen...


Kommenttiperhomään97 - 16.08.2011

Päätä olisin vienyt itse hieman eteenpäin mutta mikäs minä olen tälläisten tekijöille marisemaan... Muuten todella siisti ja hyvä lohiperho! Jatkakaa vain näiden lisäämistä (juke86,terminator jne...) näistä on kiva ottaa tavoitetta itselleen tulevaisuuteen että itsekin omistaisi näin hyvät materiaalit ja sidontataidot ja pystyisi tekemään tälläisia!


Kommenttiterminator - 16.08.2011

Heh, minulla ei nyt ainakaan kovin paljoa ole kunnon materiaaleja. Aina on se kriittisin matsku loppu tai sitä ei ole/päässyt loppumaan ja varaa ei uusiin tai ole. :D Vähitellen niitä matskuja kertyy varmaan sullekin. Itsekin joudun korvailemaan perhoissa monia matskuja samankaltaisilla, mitä ei itseltä löydy tai ole yksinkertaisesti varaa ostaa, ennen kuin säästänyt jonkun aikaa.

Taidot paranee vaan paljon sitomalla. Kannattaa aina tarkastella viimeksi sidotusta perhosta, mitä pitäisi parantaa seuraaviin perhoihin. Lopulta nekin seikat jää jonnekkin aivojen sopukoihin ja tulevat luonnostaan seuraaviin perhoihin.

Ja minua ei sitten todellakaan kannata laittaa edes samaan lauseeseen, kuin Jukea tai muita maestroja. Vielä on todella paljon matkaa niinkin hienoihin ja onnistuneisiin perhoihin.


Kommenttiplayer - 16.08.2011

Termis. Hyvällä asenteella kommentoitu. Luovuus sitoessa vähistä materiaaleista on erittäin hyvä taito opittavaksi.

Itse perhossa on, jälleen enoa peesaten, ainekset koossa perhoon jonka lohet taatusti noteraa. Pienempään kokoon no 1 tai 1/0 niin hakkaus on taattua.

Vaatii melkoista kärsivällisyyttä saada tuosta kohtaa sulkaa mallard pysymään koossa siiveksi asti. Mallard:n siikaset on tosiaankin paremmin koossa siellä sulan alaosassa. Joten siinä mielessä oikein hyvä siipi.

Itse kummastelen ko spey-pehoissa aina helan puutetta lähinnä sidoksen kestävyyden kannalta.

Ei tuossa perhossasi minusta merkittäviä parannuskohteita ole. Ehkä kurkkuhäkiläksi olisi kierros jotain (?) sopinut, mutta hyvä tuo on noinkin sidottuna. Solmutila huomioitu jne.


KommenttiJyri Jns - 17.08.2011

Perhomään 97: yleensä perinteisessä sidonnassa perhoon jätetään silmukan jälkeen vähän tyhjää vartta ennen päätä solmua varten ;)


Kommenttiterminator - 17.08.2011

Player, on siinä kurkkuhäkiläkin samasta matskusta, kuin runkohäkiläki, mutta varmaankin turhan paljon siitä jäänyt siiven alle.

Pakko myöntää, että tuo solmutila tuli vahingossa noinkin pitkäksi. Olisi ainakin omasta mielestä paremman näköinen, jos olisi max. 1mm tilaa solmulle ennen koukun silmukkaa.

Kyllä minäkin suurimman osan kalaperhoista sidon pienempiin koukkuihin, kuten 2/0-#8. Omasta mielestä ainakin helpompi sitoa isompiin koukkuihin näitä näytillepantavia klassisia levareita ja tauluperhoja.

Tuota helan puutetta oon itsekkin miettinyt. Saattaa johtua myös siitä, että Spey perhoissahan on yleensä 3(?) kierrettä kierretty ristiin rungon ja runkohäkilän ympärille, joka ilmeisesti suojaa runkoa purkaantumiselta suht hyvin. Hela taitaa olla oleellisempi perhoissa on tämä jatke esim keltaisesta silkistä tms.


KommenttiJuke86 - 18.08.2011

Hieno on!

Siivet hyvin ja runkotyöskentely mahtavaa!


Kommenttieemail - 18.08.2011

Runko on ihan huikee! Ja on kyllä muutenki!

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?