Deer loop emerger

Jatkoperällinen versio

KommenttiArttu96 - 22.10.2011

Yksinkertainen ja helppo emergentti. Nopea sidottava ja luullakseni tehokaskin. Kelluvuuttakin lienee riittävästi.
Saa haukkua!!!

Kommentit

Kommenttizag - 26.10.2011

No nyt on, Arttu, ottikoneita! Kaikki kohdillaan; mittasuhteet, värit, sopivan "suttuisia". Tekstiosiokin asiallinen. Itse ehkä sitoisin himppa selkeämmät päät, mutta jo makuasioita. Antaisin kyllä kalastusperhosarjassa 4,5 ja 5 tähteä, koska en oikeastaan korjattavaa löydä. Tuolle jatkoperällekin antaisin täydet, jos siipisäkki olisi yhtä nätisti käännetty kuin jälkimmäisessä. Sori jos jo pilkun viilausta, mutta kun täällä kuitenkin esimerkkiperhoja esitellään eikä maximipisteitä voine antaa kuin aivan täydellisistä mestariteoksista.


KommenttiArttu96 - 26.10.2011

Kiitos kommentista zag! Eikä nämä mitään mestariteoksia olekkaan, puhtaasti kalastukseen sidottuja, mutta kivahan se on jos onnistuu kalastusperhotkin miellyttämään jotakuta. Tuota siipisäkin painumista en huomannutkaan, kun vasta nyt, noh ei liene vaarallista. Lisääkin saa moittia, ken tahtoo...


Kommenttieemail - 26.10.2011

Millasia perhoja nää emergentit on, miten ne ui ja miten niillä kalastetaan?:D


KommenttiArttu96 - 26.10.2011

Emergentit jäljittelevät kuoriutuvia, tai siinä epäonnistuneita hyönteisiä. Yleensä vesiperhosia, päivänkorentoja tai korreja. Itse kalastan näillä pintaperhojen tapaan. Perhon olisi tarkoitus kellua matalalla siipiloopin varassa. Käsittääkseni toimivat myös tehokkaasti pinnan tuntumassa uponneena. Joku kokeneempi voisi hiukan valaista; luonto-eno, ike, hc_flyfisher, jpk?


Kommenttiperhonsitoja90 - 27.10.2011

Juurikin näin, emergentit jäljittelevät pintaan kuoriutumaan nuosevaa/noussutta pupaa. Toimii pinnasta, ja myös hiukan pintakalvon alle uponneena (silloinhan pyritään jäljittelemään sitä kun ötökkä on vasta nousemassa kuoriutumaan).

Erittäin hienosti sidottua kalastusperhoa pukkaa Artulta! Mukavan suttuisen olinen olemus molemmissa, yleensä suttuisuus on vain eduksi kalahommassa ;) Eikun vaan uutta koukkua penkkiin ja perhoja nätille, näitä kelpaa katsella!


Jaska


KommenttiArttu96 - 27.10.2011

Kiitoksia kommentista! Kyllähä näitä on tullut sidottua semmonen 20 kipaletta eri koossa (12-16).


Kommenttizag - 27.10.2011

"Juurikin näin, emergentit jäljittelevät pintaan kuoriutumaan nousevaa/noussutta pupaa. Toimii pinnasta, ja myös hiukan pintakalvon alle uponneena (silloinhan pyritään jäljittelemään sitä kun ötökkä on vasta nousemassa kuoriutumaan)."

Jos sallitaan, niin jatkoksi hieman entomologista viilausta, kun asiaa eemail kuitenkin kysyi, ja uskon, että käsiteviidakko tällä alueella on aika sekava.

Ylläoleva lainaus koskee pupien ohella myös nymphejä ja muitakin vaillinaisen muodonvaihdoksen hyönteisiä.
Anssi Uitin suomennoksen sanoin: "Hyönteistä, joka taistelee päästäkseen eroon nymfinahasta kutsutaan perhokalastajien arkikielessä "emergeriksi" tai "emergentiksi". (Greenhalg&Ovenden: Perhokalastajan käsikirja, s. 35)

Käsitykseni mukaan ylläolevissa Artun sidoksissa on sirvipupan kaksi eri vaihetta; ylin on sub-emerger, jonka pupanahka ei ole vielä irronnut ja alempi pupanahan irtoamisen alkuvaiheessa oleva hyönteinen. Siivet eivät ole vielä ehtineet aueta, mutta ruumiin takaosassa roikkuu jo pupakotelon jäänteitä.

Sori jos tuli huudeltua vieraisiin pöytiin; Artun luettelemat kokeneemmat asiantuntijat toivottavasti tarvittaessa paikkaavat.


Kommenttijpk - 27.10.2011

Eipä tuohon juuri paikkailtavaa ole,juurikin näin kuten em.herrat kertovat! Perhoista senverran vielä,että ovat juuri meikäläisen makuun ja ihmettelen jos kalat eivät ole samaa mieltä. Sidonta on vähintäänkin hyvää ja perhojen sopivan suttuinen ilme on omiaan kuvaamaan hyönteistä. Nyt olet onnistunut sidoksissa kummassakin hyvin ja näitä kun on rasiassa ja siiman päässä niin tapahtumia lienee odotettavissa! Oranssinkin sävyisiä kannattaa koittaa,toimivat joskus hyvin! Hyvää jälkeä,jatka samaa rataa!! ;)


Kommenttieemail - 27.10.2011

Kiitän kaikkia jotka valaisivat asiaa:):):)


KommenttiArttu96 - 27.10.2011

Kiitos kommenteista!!! Anteeksi jos joku ymmärsi väärin kommenttini. Perhorasia on pullolla kokeneita, ammattimaisia perhokalastajia ja sitojia. Heitin nyt vain jotain mitä mieleen ensin tuli. Itse olen vasta täysi amatööri, joten minun horinoitani ei kannata kuunnella, eikä sen enempää uskoa. ;)


Kommenttiluonto-eno - 28.10.2011

Koska kaunis nimeni mainitaan niin ehkä sitten jotain mainintoja;)...Alan kirjallisuudesta löytyy kotimaisilta tekijöiltä ylitsepursuavan hyviä teoksia kalojen hyönteisravinnosta,jäljitelmäperhoista ja niiden käytöstä.Mainitsen taas jo monesti mainostamiani nimiä kuten Huitila,Autti,Uitti,Kanerva,Vainio,Rinne ja montamonta muuta.Ne heput takuulla tietävät asian oikean katsantokulman.Hankkikaa ja saatte taatusti asiantuntijoitten neuvoja.Minulla ei ole jakaa kuin omia luulojani ja on kai siellä joskus kokeneempien valmiiksi pureskelemaa asiaa joka on jopa omassa ongissa pelittänyt.Perhoista on vain niin mukava rupatella.Harvoin on omassa päässäni jotain muka viisasta uutta välähtänyt.Toisaalta ihan hyvä jos esim.em.herrojen ohjeet muistaa niin on jo hyvin lähellä tärppiä.
Hyvän näköinen peruspupa kuvassa ja eipä em.kommentointeihin perhosta meijjän perheessä osata oikein muuta lisätä.Jpk mainitsee oranssin version ja omassa onginnassa on oranssi ja ruosteenruskea ollut ottava heinäkuussa monellakin koskella.Harmaat,kellertävät myös muistettava.Emergentillä ja pupilla yleensä on mukava kalastaa koska usein tälli kajahtaa tosi tulisesti vaikka pienlläkin eväkkäällä.
Jos joku innostuu erilaisia emergenttejä kokeilemaan niin esim.Gary Lafontainen emergentti on melko simppeli sitoa mutta tehokas perho.Tarkistin jotta taitaa löytyä netistäkin sidontavideoita juutuupissa.


KommenttiArttu96 - 28.10.2011

Kiitos kaikille, jotka vastasitte eemail:in onglemaan. Tästä on varmasti rutkasti apua muillekin saman kysymyksen miettijöille.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?