Mörrimöykky (muunnos)

KommenttikalameesMAZA - 09.11.2011

Tällainen sidos hyppäsi silmille Juha Pusan Suomen Kalastavimmat Perhot -kansiosta. Kalastuksellisesti ei itselläni ole kokemuksia kyseisestä sidoksesta, vielä.

Kyseessä muunnos, koska oranssinruskea hylje rungossa korvattuna oranssilla hylkeellä.

Kommentit

Kommenttijuhahujanen - 11.11.2011

Varsin nätisti sidottu perho ja tähän nimenomaan sopii selkeästi näkyvä pää (löytynee pää myös alkuperäisestä reseptistä). Yksi kysymys: Kuuluuko rungon alaa tässä perhomallissa noin takaa, eli, että runko kaartuu koukun mutkaan? (En ole kyseistä reseptiä ja malliperhoa mielestäni nähnyt,m joten siksi kysyn). Jos ei kuulu, niin sitten tarkkuutta, eli runko alkaa suoralta osalta, mutta jos kuuluu tehdä noin, niin tämäkin höpinä on turhaa. Hieno kun joku viitsii tehdä tuntorarvet, koska itse tuppaan ne jättämään turhana hienosteluna pois :D


KommenttikalameesMAZA - 11.11.2011

Kiitoksia juha, ja näköjään olin reseptissä unohtanut mainita että runko aloitetaan hieman tavallista taempaa, että siitä saadaan alaspäin kaareva. Tämä sen takia että se muistuttaisi munivaa vesiperhosnaarasta.
Niin, onhan nuo tuntosarvet kalastusperhoissa ehkä hieman hifistelyä :D


KommenttiPerhokalastaja99 - 11.11.2011

Jees, onpa nätti sidos! Häkilä on tosi siististi tehty. Onkos tuo tuossa jaloissa ja tuntosarvissa ihan vaan fasaanin siikasia, vai muuta, kun niin paksulta näyttää?


Kommenttitrutta - 11.11.2011

Vesiperhonen taitaa kuitenkin munia veden alla pohjan kiviin ja kasveihin. Korjatkaa jos olen väärässä.


KommenttikalameesMAZA - 11.11.2011 (Muokattu 11.11, 15:12)

En ole oikein noista hyönteistieteistä perillä, joten hyvin todennäköistä että olet oikeassa. :) Teoksessa, josta tuon perhon reseptin löysin luki vaan rungon tarkoitukseksi tuo että se muistuttaisi munivaa vesiperhosnaarasta.

Niin ja kyllä molemmat sekä jalat ovat fasaania.


Kommenttijuhahujanen - 11.11.2011 (Muokattu 11.11, 15:25)

Joo hyvä juttu. Sitten runko on niin kuin pitää. näitä tällalailla totetettuja "liian" takaa aloitettuja runkoja on joissakin resepteissä ja hyvä, että reseptiä on tuossakin noudatettu. Toisaalta eihän ne tuntosarvet turhat missään nimessä ole, mutta kun tällainen nippu kyrpiä sorminen mies yrittää joen varressa perhoa siimaan sitoa, niin vähintään toinen tuntosarvi tulee jo siinä vaiheessa vahingossa revittyä :D


edit: Tuolta näyttäisi löytyvän, että molempia lajeja löytyy. Munivaan sukeltavia ja pinnalta munivia...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesiperhoset


Kommenttistupe10 - 11.11.2011 (Muokattu 11.11, 18:34)

trutta, 3 tuntia, 18 minuuttia sitten. Vesiperhonen taitaa kuitenkin munia veden alla pohjan kiviin ja kasveihin. Korjatkaa jos olen väärässä.

Vai että munii veden alla O.o. HEH :D. Joo turhaa viilaamista,mutta pisti kivasti silmään.

Sitten perhoon. Mun mielestä hyvin sidottu. En virheitä löydä. Siipi voisi ehkä olla tasaisempi,mutta tuo suttuisempi sopii tuohon nimeen "mörrimöykky". Harjuspeliltä tämä näyttää ja tulee varmaan talven aikana omaankin rasiaan!

-Tuomas


Kommenttitrutta - 12.11.2011

Noinhan se menikin kuten hujanen kirjoitti, mutta tuohon kai se nalle puhilla pinnan alta kalastaminen. Joka on tuottoisa tekniikka.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?