Roskakoppa

KommenttiAntti-Tapio - 13.12.2011

Tässä olisi minun näkemykseni roska-/risukopasta

Kommentit

Kommenttitrutta - 19.12.2011

Ei hassumpi tekniikka! Oliivilla dubbingilla saa varmasti oivan kasvikopan!


KommenttiPerhokalastaja99 - 19.12.2011

Nerokas veto, mutta tuskin sinun keksimäsi tekniikka, vai... Oliko?

Ensin piti katsoa että on taas joku liimannut soraa koukulle, mutta ei.

4,5/5 tähteä.


KommenttiAntti-Tapio - 19.12.2011

Enpä tiedä tosta tekniikan keksiästä varmaan joku on tehnyt ennemmin tolla tavallla ton kopan, mutta jos meinaat että olenko katsonut jostain ohjeita tän tekemiseen niin en. Koska en ole käynyt mitään kursseja, enkä ole oikeen hanakka lueskelemaan kirjoja niin täytyy vaan käyttää luovuuttaan. Muutaman opetus dvd:n kylläkin katsonut ja aika lailla noita vaihevaiheelta ohjeita sieltä sun täältä.

Aktiivisesti olen sitonut perhoja vasta syyskuusta lähtien ja vähemmän aktiivisesti tämän vuoden. Joskus 90-luvun alussa kyllä kokeilin tätä jaloa harrastusta mutta vanhempien sponsorointi ehtyi silloin ja homma jäi. Kalastanut olen 5 vuotiaasta lähtien tai ehkä ennemminkin joten kalojen käyttäytymiseen olen vähän päässyt sisälle vaikka perholla ei niitä ole vielä kauvaa tullut kiusattua

Itse perhosta Istuin vaan yksi ilta penkin eteen arvosteltuani täällä yhtä koppaa ja mietin että miten sen vois tehdä paremmin. Ja sen jälkeen sitasin ton koppaöttiäisen tämä on kolmas kappale.

Pyrin pidättäytymään linjassani jonka takia aloitin tuon perhojen sitomisen siis että saisin itselleni mahdollisimman realistisia ötököitä. siksi sidoskelen itselleni erillaisia kalastus käyttöön tulevia perhoja vähän niin kun omasta päästä. Pyrin että perhoni olisivat mahdollisimman eläväisiä ja kestäviä käytössä sekä uisivat hyvin, varsinkin tuohon painoon ja sen kautta materiaali valintoihin pyrin tekemään paljon ajatus työtä. Värityksiä ja malleja kyllä matkin erillaisista ottiperhoista mutta en suoranaisesti yritä tehdä mitään kopioita mistään resepteistä sillä niitähän saa ostettua kaupasta, ja toiseksi tällöin en ainakaan voi sitoa "väärin perhoa". Yritän suosia nykyaikaisia materiaaleja ja käyttää niitä mahdollisimman luovasti.

Jatkossa ajattelin käyttää tuohon koppaan floo lakkaa jotta siitä tulisi hieman pemeämpi ja kimmoisampi vaikka ei se nytkään aivan korppu ole. Tuossa on vielä kuva samasta perhosta vähän vielä mielestäni paranneltuna. Siis kun olen harjannut sen vielä lakkauksien ja kuivumisen jälkeen hammasharjalla. Jos tuo lakan määrä hirvittää


KommenttiHota - 19.12.2011

Ei ollenkaan huono.

Tuolta vaikka pinnoitukseen elastista:
http://mistpool.com/product_info.php?products_id=962


Kommenttieemail - 19.12.2011

Tosi hyvän näköinen koppa!
Annetaanko koppien uida vapaasti virrassa vai uitetaanko larvastamalla?


Kommenttistupe10 - 19.12.2011 (Muokattu 19.12, 20:12)

Noooooh. Eikös vapaasti virranmukana uittaminen ole periaatteessa larvastamista?..

Niin ja perho on oikein hieno! Sopivasti suttuinen. Varmasti kaloille kelpaa. Mutta tuon pään ribin olisin vaihtanut vähän kirkkaamman vihreään. :) Tämä tietenkin makuasia!

4½ tähteä.

-Tuomas


KommenttiAntti-Tapio - 19.12.2011

Joo oli huono valinta tuo keltainen silkki tonne alle veti vähän ruskeaksi "Olen tainut nukkua muoto ja väriopin tunneilla" no kömmähdys pitää ottaa opiksi seuraavaa varten. Olis pitänyt laittaa suosiolla valkoista silkkiä tai tehdä tuo pää valkoisella langalla ehkä litteä hopea tinselikin vois antaa kivan säväyksen tuolla oliivin alla. miksei myös suosiolla tota vihreää ribiä, Chartreusea kun ei minulla vielä ole.


KommenttiPerhokalastaja99 - 20.12.2011

Aika kova suoritus muuten, risukopalle yleinen 4½...

Kertoo kohtuu kovasta suorituksesta.


Kommenttitrutta - 20.12.2011

Eihän larvastus/puolalaistekniikka ole vapaasti virran mukana uittamista, vaan siinähän pyritään pitämään siima mahdollisimman suorana ja hyvä tuntuma perhoon.

Toiselta palstalta luin viime keväänä nimimerkki pietun(?) pieniä vinkkejä larvastukseen. Muun muuassa tuon kahden erivärisen siiman käytön.

Ero on uskomaton, kun on tarkka tieto siiman pituudesta, pystyy kontrolloimaan perhoa tarkasti. Siirryin käyttämään painotettuja larvoja, ja toki kuulapäänymfejäkin. Mutta kuitenkin painotan ne niin etten tarvitse erillistä lyijypainoa.

Valehtelematta noin kymmenkertainen ero havaittujen tärppien määrässä entiseen. Lyijypaino larvan yläpuolella tekee sen että hennoimmat tärpit jäävät huomaamatta ja että vavassa tuntee pääasiassa lyijypainon kolahtelut.

Aina oppii uutta.


Kommenttistupe10 - 20.12.2011

Ihan oikeassa olet trutta. Käytän vain aina sanaa "vapaasti virran mukana uittaminen" kun en anna perholle liikettä,vaan annan virran viedä. :)
Larvastuksessakin on monia eri tekniikoita. Minä käytän ehkä perinteisintä, heitto ylävirtaan tai viistoon ylävirtaan,sitten seurataan vain siimankärkeä. Tiedän,että se on larvastusta,mutta sitäkin pidän vapaasti virran mukana uittamisena. Koska perholle ei anneta liikettä,vaan virta saa hoitaa sen :).

-Tuomas


Kommenttimiikku014 - 29.12.2011

hieno perho. Stupe10:n kans samaa mieltä,että pää voisi olla vaaleampi. Hopeinen ice dubbing ja kuparikierre. Jäljittelee mielestäni hienosti luonnon väriä samalla kun antaa ärsyväriä. Mä oon monesti sitonu noi siten että pää on koukun mutka puolella. Kumpi on parempi sitä en tiedä. Ja onko tarvettakaan ?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?