Black Marabou Muddler (Kehitysperho)

Kommenttieemail - 23.12.2011

Kommentit

KommenttiPerhokalastaja99 - 27.12.2011

Minulle tullut kauhea vimma kommentoida kaikkialle...

Jeejee, hieno perho. Kuvaus ehkä mennyt hieman pieleen, ehkä jollain lailla ylivalottunut kuva?
Sidos on kyl komea, ei siinä mitään. Itse teen kurkun villalangalla, sitomalla sen sojottamaan alaspäin. Tämäkin varmasti toimiva ratkaisu. Runko tyylikäs, pää tyylikäs... Pilkottaako pään välistä sidontalankaa, vai...?

Hieno perho!


KommenttiJulli- - 27.12.2011

Eikös Black Marabou Muddleriin tule yleensä marabouta? Muuten ihan komia perho,


Kommenttieemail - 27.12.2011

Nimi on todellakin harhaan johtava, unohdin maraboun koko perhosta:) Nimen pitäisi varmaankin olla Black Fox Muddler;)
Ärsyttää toi lanka, kun paistaa noin pahasti:(

Kiitos kommenteista!


Kommenttinurtsi - 27.12.2011

Ottamatta kantaa itse perhoon, sanoisin jotta kannattaa kuvat ottaa yksiväristä taustaa vasten. Nyt on semmonen sirkus tuolla taustalla, että sekottuu koko homma. Tarkennus ok!


Kommenttiperhonsitoja90 - 29.12.2011

Hmmm, jotain rotia voisi kyllä tuossa nimen antamisessa olla. Jos sidotaan joku reseptiperho, niin sitten on jokaikinen materiaalikin myös reseptin mukainen. Ja jos se pieneltä osinkin alkuperäisreseptistä eroaa, niin sitten laitetaan se muunnos-sana perhon nimen perään. Ei luulisi olevan vaikea juttu. Eläkä eemail taas vedä herneitä hengityselimiin, mutta näin yksikertainen asia perhon lisäämisessä pitäisi olla itsestäänselvyys.

Sitten itse perhosta, varmasti on kalastava perho, sidonnallisesti kyllä löytyy jonkin verran korjailtavaa.
-Itse laittaisin pyrstöön ja siipeen hieman lisää matskua, kettusiipi kun tuppaa vedessä kutistumaan melkoisesti. Lisäksi lyhentäisin sekä pyrstöä että siipeä, ettei ne olisi koko ajan koukun mutkassa.
-Kierre sidottu hyvin, rungon harjaisin tuuheammaksi.
-Samoin kurkku saisi olla elävämmäksi harjattu.
-Muddlerpää kaipaa harjoitusta vielä. Osta ohutkarvaisempaa peuraa, helepottaa tiheämmän pään sitomista huomattavasti. Pyri sitomaan niput tiiviisti toistensa perään, ettei jää koloja. Itse sitoisin perholle selvästi erottuvan kauluksen, niinkuin alkuperäisessäkin perhossa on. Sidonnallisesti ajatellen pään muotokin saisi olla parempi, leikkaamiseen siis lisää tarkkuutta. Kalastusta ajatellen tuon perhon muddlerpään muodot ja materiaali on ihan ok, mutta eipä täällä kalastavuutta arvostellakaan, vaan sidonnallisia taitoja.

Nimimerkiltä "nurtsi" tulikin jo hyvä kommentti kuvauspuoleen. Lisäksi voisin vielä sanoa, että kannattaa suunnata valoa perhoon monelta eri suunnalta, vaikkapa muutamalla kirjotuspöydän lampulla. Tällä tavoin perho on joka puolelta valaistu ja ei jää varjoja, ja kuvasta tulee parempi.

Eikun vaan uutta koukkua penkkiin ja reeniä!


Jaska


Kommenttieemail - 29.12.2011

Kuuluuko alkuperäisessä BMM:ssa leikata muddlerpää täysin symmetriseksi eikä leikata alta tasaiseksi? Itse suosin muddlerpäätä, jossa alla olevat karvat on leikattu kokonaan pois. Johtuu todennäköisesti siitä, että omistamissani BMM:ssa pää on leikattu siten. Jos teen seuraavan perhon siiven ja pyrstön kokonaan marabousta, niin lisäänkö matskua vai pidänkö määrän samana? Pitäisikö alussiiveksi ja/tai pyrstöksi laittaa jotain jäykempää matskua, esim. bucktailia?

Antakaa te kokeneemmat ja viisaammat ohjeita niin harjoittelen ja lisään kuvan:)

Kiitos kommenteista:)

eemail


Kommenttiperhonsitoja90 - 30.12.2011

Itse olen nähnyt molempia, on peurankarva kaulus myös perhon alapuolella, toisissa se on taas leikattu pois. Lienee makuasia, siitä en tosin ole aivan varma että miten uinti eroaa eri kaulusmuodoilla. Marabouta saa lisätä, sekin kun tahtoo vettyessään kutistua niin kuin tuo kettukin. Kalastusperhoissa kannattaa alussiipeen laittaa jäykempää karvaa, tällä pystytään ainakin vähän minimoimaan marabou-siiven kietoutumista koukunmutkaan. Materiaaleina hyviä ovat mm. bucktail ja vasikka.


Kommenttieemail - 04.01.2012

Sanokaapa jotain siiven mitoista, päästä ja matskujen määrästä.


Kommenttitahk - 27.02.2012

Moi!

Siipeä voisi mielestäni hieman lyhentää ja päätä trimmata näyttää nimittäin vähän suttuiselta.
Nuo peuran karvan siikaset jotka sojottavat tuolla siiven etupuolella voisi leikata pois tai tehdä niin että karvoijen päät tulisvat siiven eteen siiven suuntaisesti että ne eivät haroittais joka suuntaan ja pyrstöön ehkä hieman lisää tavaraa, eipä tässä muuta.

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?