Suklaamonni (prototyyppi) (Kehitysperho)

KommenttiAma T Ööri - 01.01.2012

Kehitysrasiaan pikaisesti sidottu mallikappale ja muutama kysymys perhosta.

-Onko siipi liian pitkä?
-Onko siipeä tukevan höyhenen idea oikein ymmärretty? (siitä ollut mainintaa aiemmissa sidoksissani)
-Joko hela alkais olemaan mallikelpoinen?
-Miten ihmeessä tuon silkin saa tasaiseksi? (pohjustus tehty varmasti sileäksi mutta ei vain tule tasaista jälkeä)

....Jännän pitkältä näyttää jatke tästä kuvakulmasta...

Kommentit

Kommenttikemu - 03.01.2012

Juups, hela on hyvä.
Silkki kannattaa jatketta sitoessa puolittaa (halkaista neulalla keskeltä ja ottaa vain toinen puoli). kun puolitettu silkki on kierretty tasaisesti, niin sitä voi tasoitella pienen kahvilusikan kuperalla puolella.
Siinä linkki lohiperhon vaihevaiheelta sidontaan. kaatso kolme ensimmäistä. (hela ja jatke) http://timo2ha.blogspot.com/search/label/The%20Baron%20-%20Step-by-step


Kommenttitommie - 03.01.2012

Ootko kiertänyt silkin edestä taakse ja takaisin?Eli siis kiinnität vyön kohdalle,kierrät helaan saakka ja siitä takaisin vyön kohdalle.


KommenttiAma T Ööri - 03.01.2012

@tommie: En ole tuota tyyliä kokeillut vaan olen aloittanut jatkeen aina helan juuresta ja päättänyt vyöhön.

Pitääpä testata tuota tommien tyyliä, samoin pitää kokeilla onko silkin halkaisulla minkälainen vaikutus lopputulokseen.
Kahvilusikkakin pitää testata.

Kiitti vinkeistä!


Kommenttiperhonsitoja90 - 05.01.2012

Morjensta!

Taas muutama pointti: :)

-Nyt on perhon aloituksessa hitusen vikaa, saisi olla väkäsen kohdilla, ehkä hitusen jopa sen etupuolella tuo perhon aloituskohta.

-Nimim. kemu ja ja tommie antoivatkin jo hyviä vinkkejä silkin käsittelyyn, kun silkinpätkän puolitat ja kehteen kerrokseen kierrät niin kyllä uskon että alkaa silkkityöskentely paranemaan. Pura silkistä kaikki kierre ennen kuin sen koukulle kierrät, ja kierrä silkki nimenomaan litteänä, tällöin saat helpommin tasaisen jäljen. Kiertämisen jälkeen huolellinen siloittelu teelusikalla tai jollain muulla tasaisella ja täysin rosottomalla esineellä.

-Pyrstö hyvän mittainen ja matskua on sopivasti, samoin kuin vyössäkin.

-Runko mukavan tasainen, samoin kierre hyvin sidottu. Kierteeseen jään kaipaamaan pikkasen kiiltoa, sidoppa versio jossa silkin molemmille puolille sidot ohuet kierteet kulta- tai hopealangasta. Tosin eihän sitä tiedä vaikka maanläheinen olemus juuri se ottava ominaisuus olisikin, kalahan se viimeinen tuomari on. Kuhanpahan tiällä tuas itekseni jottain lätisen...

-Häkilästä muutamama milli ehkä pois, menettelee kyllä näinkin, häkilän tuuheus on bueno, on varmasti elävä kapistus. Häkilää saisi kyllä olla perhon sivuillakin. Teeppäs seuraavaan perhoon niin että kierrät aivan normaalin kaulushäkilän. Sitten kastelet sormet suussa ja taivuttelet koukun yläpuolella olevia häkilän siikasia märillä sormilla perhon sivuille. Kun olet saanut ne taivuteltua, tai jos tuottaa vaikeuksia, niin sormilla vain painat siikaset alaspäin koukun sivuille, ja sitten eikun vaan vieriviereen sidontalangan kierroksia häkilähöyhenen ruodin ja siikasten tyvien päälle! Jo pitäisi alkaa häkilän asettumaan. Kannattaa hankkia joku halpa, vaikka musta kananniska, on pehmeäsiikaisena materiaalina paljon helpompi matsku häkiläharjoittelua varten kuin kukko.

-Siivestä mittaa pois. Pääpointtina on se, että siipi ulottuu pyrstön kärkeen. Siipi on sidottu hyvään kulmaan.

-Meinaatko tuolla siipeä tukevalla höyhenellä sitä kun olen sanonut että siivessä pitäisi olla useampi höyhen jotta siipi jaksaisi kantaa koukkua? Tarkoitan sillä siis sitä, että alussiiveksi laitetaan lyhympi häkilähöyhen ja sen päälle aina pidempi höyhen kuin alla oleva.

http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=22284

Tuossa sitomani streamer, siivessä joko 2 tai 3 häkilähöyhentä, varmaksi en muista montako nitä tässä yksilössä on. Mutta kuitenkin, näin pitäisi höyhensiipi rakennella. Jos en ihan väärin näe, niin tuossa perhossasi olet kiinnittänyt lyhyemmän häkilähöyhenen pidemmän höyhenen päälle? En tuotakaan tyyliä huonona pidä, mistä sen tietää minkälaiset vipatukset tuommonen siipi saa tuolla vedenalaisessa maailmassa. Taas, tiijjäppä vaekka vapa tuon siiven takija taepuis... ;)

-Itse en läheskään aika strippaa höyhentä kiinnityskohdastaan, vaan kiinnitän vaan höyhenen suoraan koukulle ja polttelen ylimääräiset höyhenenjämät pois. Jotenkin tuntuu, että kun ei strippaa höyhentä kiinnityskohdastaan ihan alastomaksi, vaan sidontalangan alle jää muuta matskuakin kuin ruoti, on hyöhenet huomattavasti helpompi saada kattolaskuiteen asentoon.

-Pää on ihan hyvä, muoto on ihan jees ja lakattu huolellisesti.


Ja eikun taas jatketaan harjotuksia! :)


Jaska


KommenttiAma T Ööri - 05.01.2012

kiitos sitoja90 jälleen hyvistä pointeista.

Tämän perhonhan sitaisin pikaisesti lähinnä saadaakseni neuvoja silkkiin ja siipeen, muut kohdat perhosta jätin hieman tahallaankin väheemmälle huomiolle.

Tuo kultalangan lisääminen kierteeseen onkin hyvä idea, piste iin päälle niinsanotusti.

Noilla neuvoilla voinkin ryhtyä sitomaan sitä "final" versiota,

Mitä helan tekemiseen tulee niin nyt hyvien neuvojen siivittämänä tuntuu että hela kiertyy vieriviereen jo lähes itsestään.


Kommenttiperhonsitoja90 - 05.01.2012

"Mitä helan tekemiseen tulee niin nyt hyvien neuvojen siivittämänä tuntuu että hela kiertyy vieriviereen jo lähes itsestään."

Hyvä kun lamppu syttyy pään päällä ja saadaan tulosta aikaiseksi :)


Kommenttiperhonsitoja90 - 07.01.2012

Niin, ja semmonen pointti vielä, että jatke näyttäisi huomattavasti paremmalta jos se kartioituisi hieman. Eli silkki kiinni koukulle, ja sidontalangalla tehdään kartiointi ja tasainen pohjustus silkille.

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?