Tällainen lohiperhokokeilu. Kuten yleensä, virheitä löytyy.
Siitä se lähtee! Itse sitoisin siiven pitemmästä materiaalista, joka yltäisi tuonne hieman yli koukunmutkan, samalla myös pyrstöä vähän pitemmäksi. Muuten mittasuhteet, kuten häkilän pituus ja rungon aloitus ovat varsin hyvät ja kierrekin on tasainen! Hieman voisi panostaa enemmän silkkityöskentelyyn pohjustamalla runko huolella (violetilla osalla, sininen on tosi hyvä) ja silkkiä kannattaa tasoitella esim. lusikan kuperallapuolella vielä tasaisemmaksi.
Semmoinen kutina, että jonkun ajan päästä tänne perhorasiaan lisäilee perhoja taas uusi taitaja näiden klasareiden saralla, uutta koukkua vaan penkkiin!
Kiitos rakentavasta palautteesta terminator! Siipi tosiaan jäi lyhyeksi, kiitos pituudeltaan laaduttoman riikinkukon sulkien. Koko perhonkin joutu värkkäämään tällä tyylillä.(Olikohan se joku low water-tyyli, tai joku semmonen.) Seuraava yksinkertaisempi perho on jo mielessä valmiina, kunhan vain materiaalit tulis postista. Siihen yritän sitten runkoon panostaa enemmän. Klasarit kyllä kiinnostaa. Taidosta ja rahasta en sitten mene takuuseen.
Mukava nähdä välillä näitä matalan veden perhojakin. Varsinaiseen low water koukkuun sidottaessa nuo mittasuhteet menevät jokseenkin niin että runko sidotaan vain puolelle koukun varresta, kun muut mittasuhteet pienenevät rungon mukaisiksi, ulottuu siiven kärki jokseenkin koukun kärjen tasolle.
Piti oikein tarkistaa nuo mittasuhteet, kun näitä perhoja on harvemmin ollut täällä tarjolla.
Lähde: Tapiola, Suuri kalastustieto, Perhokalastus.
Tämä perho on mielestäni varsin mallikas lajinsa edustaja. Ja näitä saadaan varmasti tänne lisääkin, niin kuin terminaattori tuossa edellä arveli.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?