Karvasiipi Highlander (Kehitysperho)

KommenttiIlja - 13.07.2012

Muunnos joka on saanut inspiraatiota Lauri Sälevän Green Highlanderista ja omista päähänpistoista. Kommentteja lopputuloksesta kiitos!

Samalla hakisin vinkkiä tuohon kuvaamiseen. Luin tietopankista siihen liittyvät artikkelit ja käytin jo oppimaani tietoa. Tuloksena tuo kuva.

Kommentit

KommenttiAleksi.P - 23.07.2012

Minusta tuo perho on sievä. Kalastukseen tehty. Moitteita annan hela-materiaalista ja päästä. Käytä helaan ohuempaa tavaraa, ja pyri saamaan päästä pienempi ja sopusuhtainen, mielellään kiilamainen ja kokeile vielä jättää koukunsilmän eteen solmulle tilaa niin hyvä tulee.


Kommenttiplayer - 26.07.2012

Perhon pään ja koukunsilmän väliin tilaa.. ei sitäkään taida olla enään kovin monella toiveena kalaperhoinsa.

Totta, hela kapeampaa ovaalia tai Lagartun wire small, eli metallilankaa. Kalastus perhossa hela kannattaa lakata sekä helan kiinnitys koko rungon mitalta koukun varteen, ja lakalla varmistukset sinnekin. Mutta helan voi kiinnittää aluksi jatkeen mitan verran, rungon tekemisen aikana sitten loput.

Pyrstö on aavistuksen liian pitkä, senkin oppii aikanaan mitoittamaan sopivaksi. Itse otan sidontaneulalla mitan koukun kärjestä tuohon vyön kohdalle ja vedän yli pitkän pyrstön n 1,5 - 1,7 kertaa mainittu mitta. Kun tuo mitoitus pyrtössä alkaa osumaan kohdalleen, perhosta tulee helpommin tasapainoisen näköinen.

Vyön herli kannattaa valikoida sekä valita sille luonteva kiertosuunta, molemmat kyllä huomaa kokeilemalla.

Rungon keltainen osa voisi olla ohuempi, puolita käyttämäsi silkki, eli jaa kahtia tuo floss. Suoraan UNI:n rullalta otettuna, on se kuitunippu liian vahva kiertää edesta taakse ja takaisin.

Karvasiipisiin perhoihin tulee helposti suuria päitä, joten siivessä jokainen kerros karvaa kahdella kierroksella paikoilleen. Lakkaamalla jokaisen kerroksen kohdalla saattaa pää pienentyä, mutta muista, vähän lakkaa vain.

Kyllä tuon perhosi lohi kelpuuttaa jos sitä sille oikeaan aikaan tarjotaan oikeassa paikassa.

Oletko ottanut kuvan digipokkarilla ? Niissä on lähikuvaus-toiminto, joka auttaa. Vaikka valoa olisi kuvatessa riittävästi, tue kamera kuvatessa jollain tavoin. Nyt kun lainasin jalustan käytän sellaista, mutta ennen käytin kameran alla kirjapinoa tukena.


KommenttiIlja - 26.07.2012

Kiitos molemmille kommenteista. Otanpa oppia.

Kameran laitoin jalustalle ja käytin itselaukaisua. Kamera on jonkinlainen helpotettu olympuksen järkkäri jossa on noita ominaisuuksia yhtä vähän kuin satasen pokkarissa, se on hieman wanha. Kyllähän tosta supermakrot löytyy ja sitä kyllä käytin. Valkotasapainoa on siinä vähän vaikea säätää manuaalisesti. Pieni käsitely shopilla ja alkuperäinen kuva (liitteenä) tuli omaan silmään paremman näköiseksi.

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?