McIntyre

Kommenttiterminator - 13.07.2012

Nyt hieman enemmän aukeavalla pyrstöllä varustettu perho. Alussiiven eteen jäi kuvaan hieman haikaran siikasia, tuskin haittaa kovin paljoa...

Kommentit

Kommenttijpk - 23.07.2012

Taas on joku tampio antanut yhtä tähtee tällekin perholle!!! Koittakaa ny hemmetti olla pilaamatta näitä juttuja jos ette itse osaa tollasta sitoa...

Perho on todella kaunis. Itse tykkään juurikin tästä reseptistä ja perhosta,kun vaan osaisin tuollaisen sitoa. Itse en tuosta juuri virheitä löydä,kaaretkin aukeavat todella kauniisti,siipi on vallan mainio. Palkituskin onnistunut hienosti.. Hyvä Terminator,sun kehittyminen on ollut hienoa katseltavaa! :)


Kommenttijojeli - 23.07.2012

Tästä minäkin todella pidän ! yhdyn jpk:oohon , varsinkin kun crestit aukeavat hyvin ja runko on perfekto , 5/5 tähteä !


KommenttiRaine - 23.07.2012 (Muokattu 23.7, 14:55)

Emmäny tiiä kyllähän tollasen tekee alta kymmenessä sekunnissa vasemmalla kädellä, toinen seläntakana ja silmät sidottuna... Vitsi, vitsi. En osaa sitoo ees Coddard caddista.:( TOOOOOOSIIIIII HIIIIEEEENOOO!!!!!!:D


Kommenttitiedostopörriäinen - 23.07.2012

Minulla kestää tämäntapaiseen (ei yhtä hyvään) lähes koko päivä, mutt eipähä tuo mikkää nopeuslaji ookkaa..:)

Tosi siististi sidottu ja tässä oli toisaalta hyvä, ettet laitanu siiven kärkiä pyrstön kans natsaamaa.


Kommenttiplayer - 25.07.2012

Tuota ei taida olla Hardy kehittänyt, mr Murdoch saattaa olla lähempänä, tiedä sitten pitääkö sekään lopulta paikkansa. Walbran lienee ensimmäinen kirjailija joka tämän on esitellyt nimellä, lehdissä se on saattanut olla aiemmin.

No, kuitenkin Hardyn reseptillä. Jään tässä hetkeksi miettimään olisiko Hardy tai myöhemmin Hardyn perhon sitojat sitoneet McIntyren siiven tuolla tavalla.

Mutta yhtä kaikki, runko on kaunis. Runko herättää sekin mietteitä tuon minun sutien määränpään Tenon suhteen. Saattaisihan nuo värit toimiakin, mutta minään yleisperhona tuota kaunotarta ei voi pitää. Tenon mittaisella joella on jo eriytynyt omia värimaailmoja joen eri osissa, toisin kuin ilmeisesti on ollut tuolla saarivaltioissa. Nämäkin todennäköisesti antaisi lohtakin, epäilemättä tämäkin on kokeiltu Tenolla wanhojen toimesta. Mutta kaikki tämä koskee rungon värejä.

Niin se siipi... tuo tippet olisi nähtävästi ollut pidempi. Muuten ei lainkaan paha, vaan hyvä.

Jos tuon sitoisi Tenolle, tappaisin yletöntä oranssia pois vaikka yhdistelmäkurkulla musta marabou ja musta kukko. Siivessä tippet olisi pidempi, ehkä jopa pelkkinä kaistoina. Jos tippet olisi kokonaisena nuo sivut olisivat ripoteltu siikasina mutta mallard kaistana sekä selvästi pidempänä. Kaista-tippet versioissa käyttäisin kaistoja noissa sivuosissakin.

Koukkukoko olisi maksimissaan 2/0 (no 1 on yllättävän lähellä oikeaa), McIntyre voisi olla kiva peli no 2 kakshaarassa, nelosia pitkällä runkolangalla kun ei oikein ole, jollei itse niitä tee.

Sitaiskaapa McIntyre kokeeksi seuravasti kalaperhoksi. Pitkärunkolankaiseen ykshaaraan siten että musta marabou on ympärisidottuna, kukko nousee sivuille. Siipi dee-tyyppisesti naitetuilla kaistoilla vertikaalisti takaa aukinaiseksi. tippet-siikaset keskellä rungon suuntaisesti tai kokonaan pois. Mallard voi oikeastaan olla dee-siiven päällä, yllättäen sekin toimii. Crestiä tämä ei tarvitse, ei sen olemassa ole välttämättä haittaakaan. Mutta junglet voi tuoda tuolta välistä pois näkösälle pitkinä sivuille, todellakin irti siivestä sekä rungosta joko rungon tasalle tai alaviistoksi. Jungleissa myös oltava kattokulmaa (kuten siivessä) jolloin virta heiluttelee niitä.

Hyvä antaa neuvoja niinkuin itsellä onnistuisi järjestään kalaperhot...

ps. minun perhossa tuo musta kukko olisi se metallinvihreä-hohtoinen musta sekä laittaisin sitä muutaman siikasen siiven etureunallekin.


KommenttiRaine - 25.07.2012

"Siipi dee-tyyppisesti naitetuilla kaistoilla vertikaalisti takaa aukinaiseksi. tippet-siikaset keskellä rungon suuntaisesti tai kokonaan pois. "Mallard voi oikeastaan olla dee-siiven päällä, yllättäen sekin toimii. Crestiä tämä ei tarvitse, ei sen olemassa ole välttämättä haittaakaan. Mutta junglet voi tuoda tuolta välistä pois näkösälle pitkinä sivuille, todellakin irti siivestä sekä rungosta joko rungon tasalle tai alaviistoksi. Jungleissa myös oltava kattokulmaa (kuten siivessä) jolloin virta heiluttelee niitä."

Niin ja sitten sama suomeks...


Kommenttijpk - 25.07.2012

Varmaan jotain tän tyylistä tossa niinku haetaan...


Kommenttijpk - 25.07.2012

Ja tossa näkuu ne mallardit ja tippetitkin itseasiassa paremmin...


Kommenttiplayer - 26.07.2012

Suomeksi..

Tuossa jpk:lla on sinne päin mitä pleikkari yritti selvittää, taisi olla myöhään yöllä.

Pienempään V-kulmaan päältä katsoen kuin tuo alempi, Siten että kaistojen värit erottuu sivulta katsoenkin, eli jyrkempi V-kulma (kattolasku) perhoa kohti suoraan edestä katsoen (=vertikaali). Kattolaskuiset kaistat takaa auki, siipi on siten tuollaisessa V-kulmassa kuin jpk:n kuvissa (ei ehkä noin avonaisessa kulmassa). Tuonne värikaistojen päällehän nuo mallardit sijoittuu, mutta ne voi laittaa myös rungon suuntaisiksikin ja toki osittain värikaistojen päälle, se tuottaa suuremman hahmon sekä lisää perholle nostetta virrassa.

Nuo Junglet voi olla silloin sivusta perhoa katsottaessa joko rungon suuntaiset, tai alaviistot osoittavat. Niihin V-kulmaa päältä katsoen, enemmän kuin siipeen. V-kulmaa myös perhoa edestä katsoen.

Kaikkien edellisten tarkoitus on pääasiassa saada naitetut osat siivessä sekä junglet liikkumaan virran voimasta. Se kattolaskuisuus tuottaa koko paketille virran pyörteilystä eloa.

(loput on kalastajan käsialaa, paikka tuntemusta sekä sitä mitä kutsutaan "antamiseksi")


Kun katselen noita omia täällä esillä olevia perhoja... karmeita paketteja sekä pääasiassa huonoa sidontaa. No, osin tuolloin sidottiin tukevasti omia viritelmiä ja muunnoksia muiden perhoista tolkuttomalla kiihkolla kuola valuen talven pimeässä.
Nykyään sidon mieluiten kehitys- ja muunnosperhoja keväällä ja kesällä luonnonvalossa, toki sidontalamppu päällä. Ja sekin jotta sidottaessa materiaalien todelliset todelliset sävyt erottuisivat luonnollisina. Talvella voi sitten tarvittaessa niitä potentiaalisia sitoa käyttöperhoiksi enemmän.

No, pitänee sitoa, kun viimeisestä esillelaitosta on jo aikaakin, perho tännekin esille. Mutta ensin nuo luvatut perhot kuntoon kavereille ja eräällä toiselle taholle.


Kommenttiterminator - 28.07.2012

Kiitos paljon kommentoinnista. Vastaus kesti taas näin kauan, koska tänään klo 4.00 kotiuduttu Norjan reissulta, harri enkat ei päässy paukkumaan, mutta elämäni harri pääs tietysti karkuun, pituutta silmämäärin pitkälle yli 50cm. Suurimmaksi jäi 46cm/780g lurjus.

Playerilta tullut taas tosi hyviä kommentteja joita kyllä käytän, kun kalastukseen sidon näitä "klassisempia" perhoja.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?