Hairy Mary

Kommenttiperhonsitoja90 - 27.07.2012

Myyntiperhokalustoa on tämä setti. Siivet hiukkasen pitkänlaiset, soutuhommiin menossa. Samalla uuden kameran testailua...

Kommentit

Kommenttisamooja - 16.08.2012

Ei voi muuta kuin hattua nostaa sidontalaadulle. Hyvä Jaska.


Kommenttihc_flyfisher - 16.08.2012

Todellista huippulaatua on nämä perhot!

Kyllä kelpaa kalastella ja pitempi siipi on noihin hommiin passeli!

HC


Kommenttitiedostopörriäinen - 16.08.2012

Itse inhoan tota kolmihaarakoukkuun sitomista.;)

No, eipä näitä koukkujen perusteella arvostella, joten ei virheitä mut tähtiä kylläkin!:D


Kommenttijpk - 16.08.2012

Juu...arvon herrojen kanssa samoilla linjoilla. Ei tuossa sidonnassa jää juuri paranneltavaa! Hieno perho! :)


Kommenttiperhonsitoja90 - 19.08.2012 (Muokattu 19.8, 01:25)

Kiitoksia kommenteista!

Kolmihaarakoukkuun sidoin, koska asiakas niin halusi. Muutoin olisin kyllä soutarin ennemmin sinkkukoukkuun kietaissut. ;) Henkilökohtaisesti ihastuin näitä perhoja sitoessani näätään perhomareriaalina. Koskaan aikaisemmin ei ole tullut näätää siipeen laitettua, vaikka karvapalanen on jo jonkin aikaa sidontatarvikelootassa ollutkin. Nyt päätin ihan huvikseen kokeilla, ja kylläpä vaan tuli eläväisen oloinen siipi! Lieneekö muilla kokemuksia näätäsiivestä sidonnassa/elävyydestä vedessä?


Kommenttiplayer - 19.08.2012

Siistiä työtä, kelpaa soutajan noukkia kaloja.

Näätä-siipinen on parempi siiven osalta, vaikka tuo keltasiipikin on myös hyvä soutariksi. Tuollain sidottu näätä tai lähes mikä tahansa karva laittaa perhoon liikettä virran pyörteissä. Tuossa keltaisessa olisi voinut olla muutama pitkä näädän karva sarvina. Numero kutonenko tuo koukku on ?

Kevättalvella lohensoutajalta saatu näädänhäntä on kyllä luovuttanut karvojaan 2012-ottiperhoinkin. Nuuskin sitä välillä jotta muistuisi villi pohjola mieleen betonitalojen katveessa.


Kommenttiperhonsitoja90 - 20.08.2012

Juu, kyllä vaikuttaa erittäin elävältä tuo näädänkarva. Pitääpä testata tuo karvan käyttö sarvina, voi olla ottavan oloinen ratkaisu. Kuutosen koukkuun on nuo kaikki sidottu. Tiedätkö Petri ottavia reseptejä juuri näädänkarvasiivelle?


Kommenttiplayer - 20.08.2012 (Muokattu 20.8, 21:25)

Sarvina ei ehkä näätää, mutta siiven osana.

Laita näätää siiven pisimmäksi osaksi n 4-8 karvaa, soutuperhossa jopa 2 * rungon mitta, muille siiven osille normaali mitoitus. Tuota pitkää näätää ei kannata laittaa alimmaiseksi eikä ylimmäksi osaksi. Näädän karvat kannattaa levittää hiukan auki. Siipeen voi sekoittaa karvaa ja sulkien siikasia, mallard-kaista katteen alle. Crestit on yllättävän usein tarpeettomia soutuperhoissa siiven päällä, toki niilläkin on aikansa ja tarkoituksensa siiven vaalennuksessa yms.
Sulan siikaset voi olla kaistoina tai harjailtuna auki, mutta itse sidon mieluiten aina mallard:n kaistana oli sen alla mitä tahansa.

Kaunismuotoinen siipi ei välttämättä tee perhosta sitä hyvää kalaperhoa, vaikka antaisikin hyvinä päivinä kaloja. Joku hapsottava osa, saattaa aiheuttaa perhossa sen jonkin.

Siipeä tehdässä kannattaa muistaa karvan nosteen vedessä olevan suurempi kuin sulansiikasten. Eli perho joka on sidottu sulkatavarasta soutajalle sopivaksi saattaa perhovavan käyttäjällä kilahtaa pohjaan kuin euron kolikko. Suotajilla on omia mieltymyksiä materiaalien määrien suhteen, koska kaikilla on oma käsiala uittaa perhoa.

Heti tulee mieleen nämä:
- Jouni Lukkarin Pilukku joka toimii Tenolla sekä Torniojoella.
- Lime Gray, toimii Tenolla sekä etenkin Näätämöllä nousukaloille.
- Honkavuoren Nuhanenä, Tenolla pilvisille keleille (ehkä sateelle, nähtävästi alkukaudelle.
- Silver Gray, Tenolle varmaankin myös Näätämölle. - Inarin Musta, Tenon yläosilla etenkin ja Black Doctor samoin.
- March Brown olisi hyvä kohden näädän käytölle, se on kunnn lohiperho vaikka ei lööppejä nosta.
- Helinin Pekan ParakkiErkki, löytyy täältä perhorasiastakin oli hitti lohille tänä vuonna.(saatoit huomata sen tuolla Teno-foorumilla)
- Mar Lodgen tyyppiset muunnokset toimii käytännössä joka kesä.

Omissakin resepteissä sopiva olisi Kymin Manu näätää siipeen saavana, nuivaa tosin omaa mainita, no oli tuo Lime Grey toki minun kikkailema muunnos.

Tuon Lime Grayn runko on seuraava:

- alle hopea tinsel, sen päälle Chartreuse Glo-Brite ja UNI-Pearl tyylinen kuitu vaikka ristiin kierrettynä. Hopea pohja voi osittain jäädä näkyviin.
- päälle villadubbaus jossa on kolmea eri sävyistä harmaata erillisinä osina. Dubbing saa olla mieluiten läpikuultava.

Siivessä saa olla jotain Lime-vihreää, mutta arvelen että pelkkä keltainenkin saattaa riittää. Muuten siipeen voi laittaa harmaata, ruskeaa. Reseptini taisi olla Urheilukalastus-lehdessä, olikohan viime vuonna..

Oikeastaan hyviä perhoja on paljon, yhtä monta kuin on lohta saavia kalastajiakin. Tee luonnon sävyisiin runkoihin rungon sävyihin sopivia siipiä siten että siiven osat on eläviä. Ei kannata karsastella iskupiste väreissä, ne voi olla alku ja loppukauteen fluorisoivia värejä, mutta lämpimillä keleillä iskupisteenä toimii vaikka pelkät punaiset siikaset pyrstön päälläkin. Tuo Black Doctor on sellaisesta hyvä esimerkki.

Olisko tuossa alkuun mainittu vinkkejä sitomiseen, talveksi sidottavaa, ja muunneltavaa ?

ps. sarvet voi sitoa myös perhon alle.


Kommenttiperhonsitoja90 - 23.08.2012

Kiitos Petri asiantuntevasta ja valaisevasta kommentista! Kylläpä tuossa riittää mietiskeltävää ja muunneltavaa! ;)


Kommenttim98o - 21.11.2012

Tenolle sutjakka kampe! (:


Kommenttiperhonsitoja90 - 22.11.2012

Sitä vartenpa ne sidoinkin, perhojen ostaja oli Tenolle menossa ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?