Soldier Palmer

KommenttiPasuri - 01.08.2012

Kommentit

Kommenttitiedostopörriäinen - 15.08.2012

Noh, tuo häkilä on eestä ehkä hieman lyhyempi kuin taaempaa. Kiersikkö runko - ja kaulushäkilän samasta höyhnästä? Pehmeemmällä häkilälläki vois koittaa. Muutoin on kyllä just nätti ja simppeli KALASTUSperho. ;)


Kommenttijpk - 15.08.2012

Mutta mallikkaasti sidottu kyllä!! :)


KommenttiPasuri - 15.08.2012

Tattista kommenteista. Häkilä on yhtä ja samaa höyhentä koko matkalta kyllä, "kuuluukos" se sitten klassisten mittasuhteiden tms mukaan sitoa kahdesta höyhenestä? Pittää jatkossa kiinnittää huomiota tuohonki seikkaan. :)


Kommenttihc_flyfisher - 15.08.2012

Komeasti sidottu kalastusperho! :)

Huolellista työtä olet tehnyt, paitsi kierteiden epätasaisuus on vähän niin ja näin. Kuitenkin hyvää jälkeä!

HC FLYFISHER


Kommenttitiedostopörriäinen - 16.08.2012

Kahdesta tai yhdestä tietääkseni. Jos tekee yhestä, nii kiinnittää sen kärjestä, ett se kartioituu eteenpäin.


Kommenttimilitin - 17.08.2012

Tämäpä on hyvännäköinen harjusperho, toiminee sekä uppo että pintaperhona. Muutenhan tuo on hyvän näköinen, mutta häkilä näyttää pintaperhohäkilältä.


KommenttiJuhanaK - 22.08.2012 (Muokattu 22.8, 14:22)

Jo mainittujen häkilän pituuden ja laadun lisäksi löytäisin tästä pari kolme parannettavaa kohtaa:
Runko on ihan kivasti tasainen, mutta itse tekisin siitä kartiokkaan niin että paksunee päätä kohden. Tosin on pakko tunnustaa, että en ole aivan satavarma kuuluuko ns. oikeaoppisessa soltussa olla kartiokas ja/tai sikarimallinen vaiko sitten suora (vai onko ylipäätään vakiintunutta tapaa). Veikkaan, että kisoissa kumpikin käy? Joku voi ehkä ajatella, että olenpa ihme säätäjä :) Sitä se tekee, kun tarpeeksi kauan sitoo ja alkaa miettiä pienessä päänupissa asioita. Sinänsä kukaan ei estä poikkeamasta vakiintuneista sidontatavoista. Itse ajattelisin, että on ainakin hyvä tietää ne klassisten mallien osalta, sitoo sitten itse millä tavalla tahansa.

Lisäksi näyttäisi siltä, että runkohäkilä on kierretty kierteen eteen (vähän vaihtelevasti), ei taakse, kuten oikeaoppisesti kuuluisi. Sillä tavalla ehkä kestävämpi. Tietysti kestävin olisi kierteen kanssa ristiin kierretty häkilä, mutta ei niin hyvän näköinen, eikä klassinen ratkaisu.

Kolmanneksi tekisin pään hieman kartiokkaaksi myös, ei pallomaiseksi. Moni ehkä ajattelee, että mitä pienempi nuppi, sen parempi, perho kuin perho. Itse pyrin vajavaisilla sidontataidoillani tekemään perhon muotoon, kokoon, tyyppiin, ja jopa koukun malliin suhteutetun pään, muodon ja koon suhteen.

Kaloille kelpaa tietysti tällaisenakin. Ihan mainio ja siisti veto.


Kommenttimilitin - 22.08.2012 (Muokattu 22.8, 19:28)

Tämä on muuten ihan ensimmäisiä perhoja, joita historia tuntee.
http://www.flyforums.co.uk/fly-tying-forum/62199-classics-soldier-palmer.ht ml
Tämä perho bambuvavan jatkeeksi ja koskelle :)


Kommenttitimbazi - 07.01.2013

Tein itse samanmoisen joskus markka aikaan 15 vuotiaana. (Ensimmäisiä "omakeksimiä" perhoja, mutta en näköjään ole ollut ainoa joka tällaseen eksynyt). Aivan älyttömän hyvä perho harjukselle! Sidoin itse juuri muutama.


Kommenttigreendoctor - 09.03.2014

Yksi maailman vanhimmista perhoista, jostakin perhokirjasta luin kun joku roomalainen sotilas otti viitastaan punaista silkkiä, kypärästään hopealangan pätkän kierteeksi, otti kukosta sulan ja pyöritteli koukulle. Hienosti sidottu kalastusperho, luulisi kelpaavan harrille

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?