Surffilauta (muunnos) (Kehitysperho)

Kommenttiahawena - 11.02.2013

Muunnos tunnetusta Surfflaudasta kommentit on tervetulleita.

Kommentit

Kommenttiahawena - 15.02.2013

Mun eka lisäys.Kommentoikaa!!


KommenttiLonely Wolf - 16.02.2013

Olipas hoopelf rumasti sanottu (ei näytä kauniilta sinunkaan sidokset).

En surffilaudoista mitään tiedä, mutta ihmetteleen tuota karvan määrää koukun alla.


KommenttiL. Voutilainen - 16.02.2013

Opetteleppa Hobelf vähän nettietikettiä. Sulta on tullu aiemminkin aika käsittämätöntä tekstiä palstoille. Ei millään pahalla, mutta mieti vähän ennen kun rupeat toisten perhoja tai kirrekoskia haukkumaan.


Kommentti-jyke- - 16.02.2013

No ekana tulee mieleen et voi olla suhteellisen raskas heitettävä, ainakin jollain 5/6 vehkeillä.
Vaikea tätä on muuten kommeintoida, kun ei ole noista surffilaudoista juuri kokemusta. Mutta paljon niitä nykyyään nettiin laitettuna näkee, eli kai niillä sitten joku kalastaakin ja kuulema jopa saa;)


Kommenttiperhostelija00 - 16.02.2013

Itse olen saanut parhaiten kalaa tekemällä pyrstön ice wingistä ja rungon samasta materiaalista. Zonkeria en näihin ole laittanut.
Minkä kokoinen koukku tuossa on? Minulla toimineet parhaiten pienissä koukuissa, jopa #10 koukkukoko on toiminut.


Kommenttikoskisjukka - 17.02.2013

Aika paksu on tuo foami, menee melkein hiirestä. Zonkkeri saattaa pyöriä koukun mutkan ympäri ja on muuten v-mäinen märkää karvaa selvitellä. Laitan siipeen ja runkoon aina jonkinlaista kimalletta, koska nämä perhot ovat juuri niitä ärsykeperhoja!

@-jyke- kokeile ihmeessä surffilautoja, yllätyt iloisesti. Niskalla kun viistättää, niin taimenen iskut ovat todella kovia! Kala tartuttaa itse itsensä!


Kommentti-jyke- - 18.02.2013

"Hiiriä" on tullu joskus kokeiltua,(sama asia?) ja otit on ollu todellakin melko rajuja!... tarttuminen on ollut vaan ongelma. Liekkö miehessä vika?;)


Kommenttiperhostelija00 - 18.02.2013

En näillä surffilaudoilla ole kyllä saanut kertaakaan taimenta, mutta varsinkin toitaimet nappaavat näihin hulluna. Ongelmana on kylläkin ollut tuo tarttuminen, kun kalat eivät edes osu perhoon siihen napatessa. Toisaalta 12 kg saalista tunnissa on kyllä ihan mukava. :)


KommenttiL. Voutilainen - 18.02.2013

Kokemusta ei mullakaan ole paljoa surffareista, mutta kuuleman mukaan oikeaa uittonopeutta käytettäessä kalat tarttuu ihan kohtuuhyvin.
Voi tuohon varmasti kala ottaa, mutta itse tykkään sitoa surffit synteettisistä materiaaleista. Suosittelen ainakin kokeilemaan synteettisiä aineksia.


KommenttiHobelf - 19.02.2013

^minä taasen suosittelen välttämää synteettisiä &värjättyjä materiaaleja kuin ruttoa :D !

L. Voutilainen, jos ei rehellisyyttä aloittelijana kestä niin ei väkisin. Kenelläkään muulla teistä ei ollut ollut selkärankaa avata sanaista arkkuanne ennen mua joten...

Lonely Wolf perhojeni laadusta kertonee jotain, että ne ovat alkaneet mennä kaupaksi, vaikkei laatu vielä päätä huimaa ~500 perhon sitomisen jälkeen, niin viime vuoteen verrattuna se lienee häikäisevää. Se etten kannata SAKO tyylistä kliinistä sidontaa, jota Suomessa näytetään arvostettavan, ei tarkoita etteivät perhoni olisi tyydyttäviä (mielestäni päin vastoin, mutta makuasia). Jos haluatte tutustua mieleisiäni perhoja sitovan sitojamestarin töihin, niin suosittelen kirjaa Flugbindarboken : med 350 flugmönster för fiske i skandinaviska vatten / Børre Pettersen. Børrellä on kanttia olla nussimatta pilikkua; Børren perhoilla Ranekin kehtaisi kalastaa. Pitänee laittaa uusia kuvia (&reseptejä) esille, niin ei tarvitse haukkua vanhoja poneja.


Kommenttikoskisjukka - 19.02.2013

Tarkoitan sillä, että kala tartuttaa itsensä sitä, että ei pidä tehdä hätiköityä vastaiskua ettei vetäise perhoa kalan suusta. Niin moni onkija tekee vaistomaisen vastaiskun. Antaa kalan vaan tartuttaa itsensä. Kalan iskut ovat näyttäviä kun pinnasta iskee. Kerrankin kunnolla näkee kalan iskun, eikä vaan tunne vavasta.

Perhojen kommentoinnista olen sitä mieltä, että kun kommentoidaan, niin perustellaan näkemys myös asiallisesti. Tarkoitus on kehittää perhoa ja sitä kautta antaa vinkkejä sitojalle. Näkemyksiä ja tyylejä on monia. Asialinjalla kun pysytään, niin sidontajäljestä palautteen saaminen on paljon mukavampaa ja koko harrastus on mielekkäämpää jos ja kun haluaa kehitysrasiassa/perhorasiassa muiden arvostelevan perhojaan - kehittymisen kannalta.

Makuasioita ja näkemyksiä on monia, niinkuin naapurin rakkikoira asiasta tuumasi: se on makuasia takapuoltaan nuolee!

Sidonnallisia iloja toivottaa Jukka ;)


KommenttiTimhoe - 19.02.2013

Kun Hobelfilla on kerran kompetenssia määritellä perho aivan kauheaksi, niin missä ovat sidonnalliset parannusehdotukset?

Ehdotus vaihtaa zonkeri esim. ice wingiin on ihan perusteltu siitä syystä, et kuten alussa mainittiin, tämä varmasti vettyessään käy aika pirun raskaaksi. Jollain kevyellä synteettisellä matskulla tehtynä ko. sidos säilyttää keveytensä ja sitä on vaivaton tarjoilla uudelleen ja uudelleen. Samoin kuten mainittu, foamia kannattaisi ohentaa myös aika paljon. Muutenhan tuossa tuntuu olevan perhon perusajatus kasassa - nyt vaan materiaalit ja mittasuhteet kohilleen.


Kommenttitrout1 - 19.02.2013


KommenttiHobelf - 19.02.2013

Hieno hhavainto Timhoe.

Ottaen huomioon sääntöjen etiketti kohdan, josta en ollut tietoinen huomautan ,että kyseessä on vain henk. koht mielipiteeni, jonka ei ole tarkoitus olla erityisen tyly. Onhan perho kieltämättä persoonallinen *kylmiä väreitä*. Toisekseen en harrasta (alle 2 metrisiä) surffilautoja, joten jatkakaa.

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?