Yksi omia suosikkeja Trahernen perhoista.
Tässä mitataan runkotyöskentelyn tarkkuutta ja taitoa. Ja tässä se on erinomaista.
Onko närhien ruoti litistetty kiinnittämistä varten? Ei parane kovin monella kierroksella kiinnittää? Itse olen pohtinut tuota langan paksuutta. Monesti suositellaan näihin isoihinkin kudelmiin ohutta lankaa, itse käytän usein aika paksuakin ja litistän sen tarvittaessa eikä tarvitse montaa kierrosta. Pik... sidontaliimaa tietysti ajoittain peliin.
Onko suuri rikos jos kate ja pyrstö eivät kosketa toisiaan? Ei tämä tosin ole kaikista pienin perho... Pään strutsin höytyvät osoittavat eteenpäin, itse varmaan sitoisin osoittamaan taaksepäin. Jotenkin mun silmään tämä resepti kaipaisi häkilää. Mene ja tiedä.
Upea perho ja hyvät mittasuhteet.
Joo närhet on litistetty tai oikeastaan vain tehty taitos ruotiin, jolloin sen saa tiukasti kiinni rungolle. Liimaa tästä ei löydä mistään, ainoastaan pari tippaa lakkaa langan päättelemiskohdasta. Lankana olen käyttänyt ihan normaalia 8/0 Uni Threadia ja siiven kiinnityksessä 14/0 Veevus. Tässä perhossa on monessa osassa otettu hieman "taiteilijan vapauksia" mutta mittasuhteiltaan tämä on sidottu vastaamaan Trahernen perhojen mittasuhteita, mallina Fishing Gazetten kuvat. Pyrstön katteen olisi voinut sitoa myös back to back tapaan, mutta valitsin tähän noin lappeelleen sidotun katteen.
Joo itsekin käytän liimaa vain kalastusperhoissa. Et kai aio tätä syöttää lohille?
Leikkaatko muuten närhet fasaanit ja crestit ruodista mittaan ennen kiinnitystä vai leikkaatko sitomisen jälkeen? Nää liukkaat ja paksut materiaalit on vähän hankalia joskus.
En usko että veteen päätyy koskaan, pelkkä käsintehty koukkukin maksaa yli 10€.
Leikkaan ruodit yleensä vasta ennen sarvien sidontaa. Langan vahaaminen ja ruotien litistely on melkein ehdotonta noille liukkaammille materiaaleille etteivät ala kovin pyöriä sidosten alla. Närhen kanssa ei ole ollut ongelmaa ilman vahaa.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?