Liitsi (Kehitysperho)

Ruskea liitsi

KommenttiHatte - 23.08.2013

Perusliitsejä parissa värissä. Helppoja muunnella. Kolmas perho tänne tarjolla, opastusta tarvitaan. Antakaa kommenteja! Kiitos. Sidoksen päättäminen ei näy oikein onnistuvan, kaulushäkilän ja kuulan väliin jää sidontalankaa näkyviin.

Kommentit

Kommenttiperhostelija00 - 01.09.2013

Runkohäkilä on mielestäni liian pitkä. Mulla oli aluks kans ongelmana toi sidoksen päättäminen. Muutama kierros lopetus solmuun riittää.


KommenttiHatte - 01.09.2013

Pitää yrittää vähentää lankakierroksia. Tuntuu vain ettei materiaali tartu kunnolla kiinni vähemmillä kierroksilla... Tuota runkohäkilää mietin, mitä haittaa pitkästä häkilästä on? Omaan silmään tuo pitkä häkilä vaikuttaa hyvältä. Pitää kuitenkin tehdä liitsi lyhyemmällä häkilällä ja vertailla tuossa pöydällä kumpi on parempi. :) Kiitos kommentista!


Kommenttiperhostelija00 - 01.09.2013

Ei siitä pitkästä runkohäkilästä välttämättä mitään haittaa ole, näyttää vain omaan silmään paremmalta lyhyenä. Kannattaa myös kokeilla sitoa kurkkuhäkilä soft hacklesta ja jättäää runkohäkilä kokonaan pois. Näin perhosta tulee vielä eläväisempi.


Kommenttikoskisjukka - 11.09.2013 (Muokattu 11.9, 06:40)

Nyt puhutaan minun lempiperhostani. Liitseihin kuuluu ehdottomasti runkohäkilä. Miten perhosta tulee eläväisempi jos jättää runkohäkilän pois? Toki runkohäkilän pitää olla pehmeästä sulasta tai höyhenestä tehty. Kaulushäkilää saisi kiertää muutaman kierroksen lisää, kun pää on suht. rungon värinen, niin kaulus toimii iskupisteenä.

Omissa versioissa suurelta osin runko- ja kaulushäkilä on musta - pää punainen. Runkohäkilä 2 x kita ja kaulus 2.5 x kita. Harvoin käytän kuulaa painotukseen, varsinkin talvella. Sidon rungolle vanhaa kunnon lyijylankaa. Jotenkin näin on perho tasapainoisempi. Musta leach on vaatimattomasti mailmankaikkeuden paras ympärivuotinen perho! ;) Käytän sitä eri kokoisina myös talvella taimenta ja harjusta pilkkiessä.

Pyrstö on sopivan tuuhea ja oikean mittainen. Kalastusperhoihin kestävyyden vuoksi kannattaa sitoa kierre ristiin runkohäkilän kanssa.

Kiinnitä kaulushäkilä kahdella kierroksella ja hieman lakkaa langan päälle. Sitten vaan piilosolmu. Näin ei tule turhia 'paniikkikierroksia', kestää kyllä.

Yleisvaikutelma perhostasi on hyvä! :D


KommenttiHatte - 16.09.2013

Pitää yrittää vähentää paniikkia sitoessa ja varsinkin lopettaessa... :) Pitää vain uskoa, että materiaali pysyy koukulla. Äsken kun värkkäsin pienempiä perhoja, larvoja taisi tulla, huomasin saman, että lankakierroksia tuli liikaa.

Mustia liitsejä minullakin on rasiassa eniten liitseistä, nyt piti lisätä väri valikoimaa.

Kiitos vinkeistä ja kehuista!


Kommenttikoskisjukka - 19.09.2013

Se myöskin helpottaa, että käytä seuraavalla kerralla laadukasta ohuempaa lankaa. Hyväksi todettu lanka on:

http://mistpool.com/product_info.php?products_id=1925

Voit kiristää reilummin - kestää kyllä, kunhan et hulkin voimilla kiristä. Saat hyvän ja siistin lopputuloksen. Kokeile ihmeessä! Suosittelen vilpittömästi.


KommenttiHatte - 22.09.2013

Veevuksen lankaa en ole aiemmin käyttänyt, minulla taitaa olla Uni threadin lankoja. Ei niissäkään ole varsinaisesti ollut ongelmia, on kestänyt kiristää napakasti. Mutta ainahan sitä voi kokeilla, muitakin lankoja, varsinkin jos niitä suositellaan. Tietysti ohuemmalla langalla saa helpommin langan näkymättömiin. Kiitos vinkistä!

Kommentoi

Tämä perho kuuluu kehitysperhoihin, huomioi se kommenteissasi.

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?