Chenillepupa

KommenttiPukkupaikka - 13.10.2013

Kalojen mahasta yleensä aina löytyy näitä vesiperhosen pupia, tässä pintakalvoon yksi.

Kommentit

Kommenttijuhahujanen - 24.10.2013

Ehdottomasti laadukkain lisäämistäsi perhoista. Pikkuisen omaan silmään pitkä tuo eturuumis, mutta se on jo niitä makuasioita. Ite olisin siis pyöritellyt pienen pätkän oliivia duppingia tuohon chenillen jatkoksi. Lisäksi aika raskas koukku (minun silmään), kuparilanka ja jänis imee vettä. Onko tällä reseptillä aivan kalvoroikkuja vai sellainen herkullisen hitaasti kokoajan uppoava sidos?


KommenttiPukkupaikka - 24.10.2013

Oikeassa olet, ei kai se ihan pintakalvossa ui, varsinkin kun yleensä olen pitänyt sitä keskiperhona n. 50cm kuulapupasta. Onkohan tuo B110 se paksulankaisin koukku Kamasanilta, en tiedä.

Kiitoksia vaan kommentista, koitetaan parantaa perhojen laatua sitä mukaa kun opitaan. Aika alkutaipaleella kuitenkin ollaan...


Kommenttimilitin - 25.10.2013

Tyhmän kysymys, kalastaako tuo paremmin pintakalvossa vai syvemmällä? Itse olen käyttänyt siimaa kierteenä. Perho on hieno. Olen tehnyt näitä myös larvakoukkuun.


KommenttiHessu-98 - 25.10.2013

Voisiko perhosta saada kuvitettua sidontaohjetta tällaiselle vasta-alkajalle? Kiitos etukäteen. : D


KommenttiIhminen joka kalastaa - 27.10.2013


KommenttiPukkupaikka - 28.10.2013

Kyllä tuo tuntuu kalastavan syvältäkin. Ehkä, jos satut oikein kunnon "pupahätsin" aikaan joelle, voi toimia paremmin pintakalvosta. Tai jos muutenkin näkyy pintakäyntejä, vaikka kakkosperhoksi jonkin pinturin jatkeeksi.

Tosiaan jos harvoin jonkun kalan olen suolistanut, yleensä noita pupia on aina syönnöksessä. Kalastukset Suomessa tosin rajoittuu kesäaikaan, talvesta en tiedä.

Ja reseptistä ois muutettava nuo tuntosarvet, kun ovat mallardia eikä fasaania.


Kommenttijuhahujanen - 29.10.2013

Nyt pitää omaa kommenttia korjata sen verran, että en huomannut, että tässä koukkukoko on noinkin pieni kuin 16. Eli painoahan tuolla hökötyksellä on jo sen verran vähän, että vaikka koukku on kohtuu paksuprofiilinen, niin jos virtaavan veden nostetta on ollenkaan, niin kyllähän tuon halutessaan saa varsin hyvin pintakalvon alapuolellakin pysymään. Kerran järviharjukselle kelpasi useista tarjoiluista vain täysin vasaanista ja kuparikierteestä rakennettu nymfi, joka piti saada juri pintakalvon alle kelluntarasvalla. Kaksi kalaa aina kesti ja sen jälkeen meni mykäksi kunnes rasvasi uudelleen. Painoa oli perhossa hivenen liikaa, niin rasvalla sai pysymään nätisti aivan pintakalvon alapuolella

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?