Bucktail shrimp

KommenttiNuuskis - 16.03.2014

Kyseinen perho on omassa käytössäni kehittynyt hollow deceiveristä. Ensin aloin lisäämään hieman kimaltavaa dubbingia runkoon ja sitten jätin pois kukon höyhenet pyrstöstä.
Kyseessä on niin yksinkertainen esimerkki käyttöperhon evoluutiosta, että lienee jo moneen kertaan keksitty. Eli jos tälle perholle on jo olemassa jokin yleisessä käytössä oleva nimi, niin vaihdetaan.

Perholla olan kalastanut merellä samoin kuin muillakin meritaimenperhoilla, eli heti heiton laskeuduttua siimaa sisään muutama veto sitten upotus ja taas siimaa sisään ja upotus jne. Taimen ottaa usein upotusvaiheessa tai heti perhon lähdettyä uudelleen liikkeeseen. Toisinaan toimivat pidemmät nopeat vedot välillä lyhyet ja oikein kylmässä mahdollisimman hidas lyhyin vedoin sisään ottaminen. kalastan merellä hitaasti uppoavalla inttermediate-siimalla.

Kommentit

Kommenttijore L - 20.03.2014

Mielenkiintoinen viritys!Täytyy kokeilla.Itsekin askartelen hieman vastaavien kanssa...toimiiko sama veto-upotus tekniikka jokioloissa?


KommenttiNuuskis - 20.03.2014

Varmaan heikommassa virrassa toimiikin.
Koskessa kalastaminen eroaa kuitenkin seisovassa vedessä kalastamisesta aikalailla. Ensinäkin virta uittaa perhoa ja kaloilla on vähemmän aikaa tarkastella perhoa ja reagoida. Tärkeintä lienee saada perho sinne missä kala sen huomaa ja voi siihen ottaa.
Kyseinen perho toimii kyllä virrassakin.
Läpikuultava, eloisa, sotkeutumaton, kimalteleva. Aikalailla samoja ominaisuuksia tuntuu moni hakevan lohi ja taimen perhojensa siipiin. Tässä vain koko perho on oikeastaan yhtä siipeä. Alla kuva valoa vasten jolloin profiili ja läpikuultavuus tulevat paremmin esiin.


Kommenttijore L - 27.03.2014

Joo,asiaa kokeiltiin muutamana pvänä.Parhaiten toimi ihan lillutus heikko virtaa pitkin ja lopuksi strippaus sisään...muutama kirjo rannalle asti ja raju tärppi joltain kalalta joka junnaili hetken pohjassa ja irtos.Tosin noissa mun buctail-ravuissa ei ole siipeä...selkäkilpi ja jonkinlaiset jalat löytyy kyllä.


KommenttiNuuskis - 31.03.2014

Onkin jo aika erilainen perho tuo sinun rapusi. Silläkö sait kirren ja hauen?


Kommenttijore L - 31.03.2014

Ei...noi kirre ja hauki tuli ihan isoilla "taimen"perhoilla...tosin on toi "selkäkilpimulkkiskin" avannu tilinsa;pari vkkoa sit sillä tuli muutamia

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?