Parachute Ant

KommenttiA.D. - 13.07.2023

Parachute Ant eli suomalaisittain "Laskuvarjo-Antti". Kyseessä on siis foamista tehty murkkujäljitelmä laskuvarjohäkilällä.

"Pinkkimurkku" lienee jonkinlainen legenda varsinkin pohjoisemmassa harjuksen kalastuksessa. Omaa silmää nämä murkkuperhot ovat aina miellyttäneet, mutta niiden sidonta saatika niillä kalastus on jäänyt itsellä hyvin vähälle. Asia korjattanee tämän vuoden Finnmarkin reissulle, jonne tämäkin perho on sidottu.

Itse olen aina mieltynyt pintureissa enemmän noihin laskuvarjohäkilöihin. Kalat antanee sen viimeisen arvosanan. Joka tapauksessa ainakin omaa silmää miellyttävä ja kalastusperhoksi riittävän helppo sidottava.

Kommentit

KommenttiFario - 02.03.2024

Tämä on kyllä takuuvarma perho kaikille pinnasta hyönteisiä syöville kaloille !

Itsekin olen mieltynyt pintureissa laskuvarjohäkiläisiin perhomalleihin. Kelluvat hyvin, ja varmasti oikeassa asennossa, oikein päin. Lisäksi aika usein matalalla kelluvat pintaperhot kalastavat paremmin. Siksi valinta osuu usein laskuvarjohäkiläisiin perhoihin, joista Klinkhämer on itselleni nro. ykkönen....


KommenttiFario - 02.03.2024

Ja unohtui mainita, erittäin hyvin sidottu murkku-perho !


KommenttiA.D. - 05.03.2024

Kiitoksia kommenteista. Jep, matalalalla kelluvat laskuvarjohäkilälliset ja mielellään aika niukat sidokset ovat niitä parhaita.

Liian harvoin tulee pintureita uitettua, joskus vain ja ainoastaan korriaikana. Mutta silloin, kun niillä kalastaa niin se on lähes poikkeuksetta klinkki, Nyblomin caddis tai esim. Parahute Nelson caddis.

Poikkeuksen muodostaa mm. surffipupa ja Tsernobyl Ant, joissa ei laskuvarjohäkilää ole.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?