Skaterkorri

KommenttiA.D. - 01.03.2024

Rakkaalla lapsella on monta nimeä - korri, sumari, sumukorento, hankikorri, potnapekka... Yhtä kaikki sama koskikorentojen lajiin kuuluva hyönteinen aloittaa perhokalastajan koskikauden.

Sumariaika on yksi hienoimmista perhokalastuksen sesongeista, joka parhaillaan tarjoaa pintaperhokalastuksen huippuhetkiä keskellä lumista maisemaa. Toisaalta yhtä lailla se voi olla hyvin raadollista "väkisin yrittämistä" kylmässä ja räntäisessä kelissä.

Itselle sumariaika on startannut kauden monena vuotena peräkkäin, eikä tämä herran vuosi 2024:kään ole siinä poikkeus. Parhaiten tapahtumia ovat antaneet matalalla kelluvat laskuvarjohäkilälliset ja cdc-siipiset korrit kuten myös perinteinen musta klinkki.

Ajoittain kalat kuitenkin tuntuvat hamuavan korkeammalla kelluvia räpiköivä isoja korreja. Monesti silloin tuuheahhäkiläisimmät perhot ovat niitä parhaimpia. Tässä kyseisessä mallissa on yhdistetty kelluvat ja hyväksi toimineet materiaalit (foam ja cdc-siipi) yhteen parhaista viistätyspintureista eli Skateriin. Suosittelen kokeilemaan!

Kommentit

KommenttiFario - 02.03.2024

Ihan asiallisen ja kalastavan oloinen skater-korri.

Itselläni on ollut näissä tuuheissa pitkähäkiläisissä skater-perhoissa ajoittain ongelmana se että kaatuvat nokalleen, tai kieppuvat virrassa miten päin sattuu.

Itse olen siksi sitonut usein näihin aika pitkät levällään olevat pystyt siivet noin 45 asteen kulmaan Nalle Puhin tapaan häkilähöynistä tai CDC:stä, peurankarvasta jne. (mutta harvahkot, niukat), jolloin perhon uinti tasapainottuu ja se pysyy hyvässä asennossa viistäessään pinnalla.


KommenttiA.D. - 04.03.2024

Samaa ongelmaa havainnut ajoittain. Tässä tuo ongelma on torpattu aika pitkälle tuolla foamista tehdyllä jatkoperällä ja CDC-siivellä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?