Pätevä

KommenttiPäde-Veikko - 21.12.2001

Perho imitoi vesiperhosen pupaa. Kudoksella on tilillään mm. 53cm Juutuajoen harri. Perhoa uitetaan vapaasti pohjantuntumassa ja pintakalvoon nostaen ja siinä hyvin hiljaa viistättaen kohti rantaa.
Perho on rekisteröity SUKL:n perhorekisteriin numerolla 10.

Kommentit

Kommenttimummo - 03.04.2004

On se varmaan hienoa saada oma perho rekisteriin?
Enpä silti yhtään ihmettele kun noita sun perhojas kattelee:) Tämäkin on aivan loistava luomus! Kyllähän tuollainenkin on sidottava ensi kesää varten! Siis jos vain löytyy edes jotai vastaavaa ainetta tuolle haikaralle. Ja jos taidot riittävät... Kävisiköhän fasaani? Niin ja minkäs kokoista koukkua oot tuossa käyttänyt?


KommenttiPäde-Veikko - 15.04.2004

Moi. Koukkukoko 12 on yleisimmin käyttämäni. Sitten olen kokeillut kasia, kymppiä ja neljäätoista. Parhaiten perho on toiminut 12-14 koossa.
Marabou toimii ihan hyvin jalkoina. Sarviksi passaa esim. tumma mallard.


Kommenttilarssi - 16.05.2004

sotkeutuuko noi tuntosarvet koukun ympäri. mulle on käynyt niin.


KommenttiPäde-Veikko - 17.05.2004

Eipä ole minulla sotkeutunut. Uitan perhoa vapaasti pohjantuntumassa ajeessa, välillä kevyesti nostaen sekä nivoissa viistätän hyvin varovaisesti pintakalvossa.


KommenttiVattis - 10.02.2005

Pätevää Veikko pätevää! Löysin tämän sidokses uudesta pk-lehdestä =)

eikös haikara ole nykyään rauhoitettu? Jos on, niin millä sen voisi korvata?


KommenttiPäde-Veikko - 10.02.2005

on se rauhoitettu joo, Ruotsissa kylläkin on haikaraa myytävänä, liekö se tarhattua sitten ;)
Markkinoilla on olemassa spey-hacklea, joka tähän perhoon soveltuu paremmin kuin esim. marabou. Jalat kannattaa tehdä jokatapauksessa eläviksi, sarvet saavat olla jäykemmätkin.


KommenttiVisaK. - 08.08.2005

Tuli hieman jatkojalostettua Pätevää :) Tein rungon oliivista nymph skinistä ja korvasin haikarat harmaalla sinikorvafasaanilla. Swapin kautta saamani alkuperäinen Pätevä jäi eräällä järvellä kirjolohen suuhun kun tämä sotki ohuen perukkeen laituriin (DONT!!!). Tuntui kuitenkin toimivan nuo kumisetkin, kaksi tärppiä ja yhden kirjon karkuutus.

Toimiva perho, täytyy myöntää :)


Kommenttiviki - 18.08.2005

oliks tää siinä pk lehdessä. jos oli ni sulla oli siinä joku kuusingin taimen perho mil oli saatu semmonen 4kiloinen kuusingin veturi??? tahtosin tietää sen reseptin jos mahdollista ja ootko saanu sil harreja sietä???


KommenttiPäde-Veikko - 19.08.2005

Hyvä Visa ! Miten en itse ole älynnyt sinikorvalla korvata haikaraa ?!?!? vaikka sinikorvafasaania tuli Spey Clavesta hankittua kohtuullisesti.

Viki: tämä perhomalli on ollut pariin in otteeseen PK-lehdessä ja tällä mallilla todellakin on saatu 4-kiloinen Kuusinkijoen taimen. Taimenta (pienempää 1-2kg) on saatu perholla muualtakin ja erityisesti harjusta, Juutuajoesta mm. 53cm, eilen viimeksi Kiiminkijoelta useita mittaharreja.

Kuusinkijoella ja yleisestikin Kuusamon vesillä tämä on harreille kelvannut.


KommenttiKantola Kari - 26.09.2005 (Muokattu 26.9, 13:18)

Päde on tosiaan pätevä Jaalan Puolakan koskelta tilillä 6 Taimenta suurin 52 komea taimen 2 kertaa oli siiman katkoja kiinni siellä majailee semmonen 4 kg mötky. Suosittelen lämpimästi itsellä on erivärisiä.


KommenttiPäde-Veikko - 08.09.2006

10 mittaharria elo-syyskuussa 2006 Pätevällä Kiiminkijoesta.
Löysin eräältä rimmeltä kurjen jättämiä höyheniä, mistä saattaisi saada harmaahaikaraa korvaavia siikasia. Kokeiltavaksi jää.
Kireitä siimoja !


KommenttiPäde-Veikko - 09.10.2006

Hyvin kelpaa syysharrille. Perhoon otti aamupäivällä ensin tajuton harjus, joka taivutti 6-luokan vapaa miehekkäästi. Pääsin näkemään harrista vilauksen, mutta karkasi ennen kuin sain kamerahollille. Sitten sain tuon yläkuvan pienemmän.


KommenttiPäde-Veikko - 09.10.2006

Ne kurjen höyhensiikaset ovat hiukan turhan karkeita sarviksi, eivätkä jalkoinakaan tyydyttäneet minua. Sini-korva fasaani on erinomainen materiaali sarviin ja jaloiksi ko. perhoon.


KommenttiPäde-Veikko - 08.08.2008

Pätevällä Finmarkista taas siikaa, taimenta ja isoa harria. No otti Nalle Puhiinkin mutta suurimmat ko pupalla. Aika oli nappiin ko. perholle.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?