Parempi Pansunääri

KommenttiKössi - 05.11.2003

Eli parannettu laitos tutusta Eläkeläis-perhosta

Kommentit

Kommenttihhhg - 31.03.2004

Tämäkin mieluiten kehitysrasiaan, koska eikös se ollut niin että tosi hyvät tänne ja kaehitysrasiaan muut. Onko kokemuksia?


Kommenttimummo - 01.04.2004

Hiukan huolellisuutta sidonnassa niin hyvä tulee. Pikkusen vielä pienempi niin johan on uppis! Tolla perholla siika kuolee sukupuuttoon :D! Pistän tähän vielä semmosen ehdotuksen, että kiertäis tosta riikinkukosta sille rintakehän ja häkilän siihen eteen! Eli siis vaihtais niiden paikkaa! Ja häkilä kanasta! ;)


Kommenttikkk - 01.04.2004

Mielestäni aika tuhero! Ei kannata pilailla orginaaleja perusversioita. Tämä on siis omakantani.

Ja kehitysrasia voisi oll aloittelijoiden perhoille parempi


Kommenttimummo - 01.04.2004

kkk: tässä olisi minun kantani: Taidat olla aikalailla sidonta-ohjeiden orja...? En usko että kala ajattelee näin että: En kyllä tuota ota! Eihän tuo ole edes alkuperäinen! Ei löydy edes karhun perskarvoja!:p Ihan vinkkinä vaan, että kyllä reseptejä kannattaa muunnella, jos vaikka ei satu omistamaan juuri sitä ainesta mitä alkuperäisessä on käytetty ;)! Mutta ovathan perusversiotkin hyviä, ei siitä pääse mihinkään!


KommenttiPatilZ - 01.04.2004

kkk: ei taida Kössi kuitenkaan olla ihan aloittelija näissä hommissa ( http://perhorasia.fi/User.thtml?user=62 ). Tässä inkvisitio-periaatteella toimivassa perhorasiassa on kieltämättä se vaara, että turhan hätäisesti [ehkä senkin takia, ettei itsellä ole vielä kokemusta tai orientaatio on enemmän näyttely- kuin kalastusosastolle] leimataan perho tökeröksi tuherrukseksi.

Itse perhosta sen verran, etten itse laittaisi välttämättä nymfiin häkilää rintakehän eteen. Näinhän mummo esitti tuossa.
ks. esim:
http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=766
http://www.kalassa.net/perhokalastus/perhoreseptit/nymfit/vihernymfi.shtml
http://www.kalassa.net/perhokalastus/perhoreseptit/nymfit/perusnymfi.shtml

Se, että häkilä kanasta niin voisi toimia. Olisi elävempi uittaessa.

Veikkaisin vahvasti, ettei Kössin motiivina tehdä muutos eläkeläisperhoon, ole materiaalipuute. On meinaan alkuperäinen sen verran riisuttu malli. Lukekaa laittamani linkki ja päätelkää sama itse.

http://www.kainuufinland.com/kalastus/uutisia/elakelaisperho.htm


KommenttiJ.Zulu - 01.04.2004

Ja jos toi on sidottu koukku kokoon 18 ei ihme että siinä saattaa olla pieniä virheitä. Ja jos toi ois sidottu vaikka kokoon 10 niin niitä virheitä ei ees näkyis! Miettikää mitä sanotte!?


KommenttiTeppor - 01.04.2004

Minäpä veikkaan, että tällä perholla on saatu kaloja, toisin kuin suurella osalla muista tänne lisätyistä kudoksista.

Tuo häkilän asettelu lienee vain käytännön seikka, näet aika turhauttava säätää häkilää #18 nymfiin kun tietää, että sillä ei ole loppupeleissä sen enempää merkitystä kuin pierulla saharassa (verraten jo nymfin kokoon). Se on selvä, että häkilä on helpompi\nopeampi sitoa thoraxin taakse kuin eteen, jolloin saattaa tulla ongelmia koukun silmän umpeutumisen ja yleensäkkin pään muodon ja koon suhteen.

Tuo perho on minusta aika kaukana eläkeläis"perhosta", oikeastaan siinä ei ole mitään mikä viittaisi siihen "mormuskaan" (ehkä nimi on saanut alkunsa perhon toimivuudesta siialle?). Ennemmin vaikka attraction nymfi("ärsytys" nymfi).

ps: "eläkeläistä" en siimani päähän pistäisi, mutta ylläoleva "parempi pansunääri" siihen paikalle kylläkin kelpaisi


KommenttiAtzU - 01.04.2004

>Minäpä veikkaan, että tällä perholla on saatu kaloja, toisin kuin suurella osalla >muista tänne lisätyistä kudoksista.
>
>Tuo häkilän asettelu lienee vain käytännön seikka, näet aika turhauttava säätää >häkilää #18 nymfiin kun tietää, että sillä ei ole loppupeleissä sen enempää >merkitystä kuin pierulla saharassa (verraten jo nymfin kokoon). Se on selvä, että >häkilä on helpompi\nopeampi sitoa thoraxin taakse kuin eteen, jolloin saattaa tulla >ongelmia koukun silmän umpeutumisen ja yleensäkkin pään muodon ja koon >suhteen.
>
>Tuo perho on minusta aika kaukana >eläkeläis"perhosta", oikeastaan siinä ei ole >mitään mikä viittaisi siihen "mormuskaan" (ehkä nimi on saanut alkunsa perhon >toimivuudesta siialle?). Ennemmin vaikka attraction nymfi("ärsytys" nymfi).
>
>ps: "eläkeläistä" en siimani päähän pistäisi, mutta ylläoleva "parempi pansunääri" >siihen paikalle kylläkin kelpaisi

Siinä puhutaan asiaa vimpan päälle!!


Kommenttik_a_l_a - 02.04.2004

miks häkilä pitäis tehdä just kanasta eikä kukosta.


Kommenttimummo - 02.04.2004

Kana on pehmeämpää ja siten parempaa uppoperhoihin, mutta kyllä kukkokin hätätapauksessa menettelee!


KommenttiPatilZ - 04.04.2004

ja muummo se kirjoitteli:"Kana on pehmeämpää ja siten parempaa uppoperhoihin, mutta kyllä kukkokin hätätapauksessa menettelee!"

Ei se mun mielestä nyt ihan noin yksioikoisesti mene. Vähän riippuu millaiseen veteen ja millä tekniikalla. Uitetaanko perhoa aktiivisesti vai ei?


KommenttiAtzU - 04.04.2004

Eikös se kana ole nukkaisempaa ja se imaisee paremmin vettä?! Itse kyllä käytän kukkoa myös uppoperhoihin kun en kanaa omista... Ja se käy myös.


KommenttiTeppor - 04.04.2004

mummo:"Kana on pehmeämpää ja siten parempaa uppoperhoihin, mutta kyllä kukkokin hätätapauksessa menettelee!"

"Uppoperhokukko" (pehmeydeltään ja laadultaan oikea) on kyllä aivan kanan veroista materiaalia. "Uppoperhokukossa\-niskassa" häkilän siikaset ovat pehmeitä vettä imeviä ja elävyydeltään aivan sitä kärkipäätä. Kana toki on myös loistava ja elävä häkilä materiaali, mutta oikean laadun kukonhäkilä ei häviä kanalle elävyydessään laisinkaan.

Muistakaa häkilöitä sitoessanne, että kalastus perhoon elävyyttä miettiessä mahdollisimman harva häkilä on kaikkein elävin (kun puhutaan uppoperhoista!). Nymfeihin riittää esimerkiksi kaksi kierrosta peltopyytä, ja perus red tag:eihinkaan ei kolmea enempää kannata kiertää. Kun haetaan perholle näyttävyyttä, eikä ajatella sidosta kalastus käyttöön on mielestäni perusteltua lisätä häkilän tuuheuttaa useilla kierroksilla, mutta tälläisen perhon kalastus arvo ei ehkä olekkaan niin suuri kuin ihmis silmä antaa ymmärtää, elävyys näet ei ole läheskään samaa luokkaa.


Kommenttiopax - 07.07.2005

Tässä heinäkuuta vietän työpaikalla, eikä kiire paljon päätä huimaa. Kaivoin esiin perhorasia.com "huonoimman perhon". Se on tämä.

Täytyy kyllä sanoa että tulos yllätti. Ei tämä perho ansaitse olla huonoin. Onneksi minä en ole vielä arvostellut, joten ehkäpä 10 nostaa hiukan paremmalle sijalle. ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?