Erkki Honkavuoren eräästä perhosta kopioitu muunnos lahjaperhoksi hyvälle onkitoverille
Esittelyssä mainittu sana "MUUNNOS" on tärkeä, sillä tässä perhossahan on kierre väärinpäin...
(oikeesti, kattoppa vaikka niitä Honkavuoren perhoja)
Näin Honkavuoren sidontaperinteitä kannattavan seuran jäsenenä tämmöinen kommentti, voi kuulostaa pilikunviilaukselta, älä suutu...
-i.-
Minusta on hienoa että perhoista tehdään muunnoksia. Harvoin enää nykypäivinä kukaan voi kutsua perhoa omaksi luomukseksi.
Honkavuoren "Malli 64" ei minusta kirjaa lukiessa soveltunut muunnettavaksi, mutta kuinkas ollakkaan, osaavissa käsissä syntynyt hieno variaatio. Kaunis perho, toivottavasti joskus pääsee veteen saakka.
Jep, kiitos kommenteista ja hyvää joulua kaikille. Honkavuori itsekin teki mielummin muunnelmia kuin noudatti tarkkoja reseptejä. Honkavuorelta sain henkilökohtaisesti 1980-luvun lopussa erään hyvän lohi- ja meritaimenperhon reseptin. Silloin vasta perhonsidonnasta kiinnostuneena termit toppinkin, mallarti ym. kuulostivat ihmeelliseltä. Pyysin Erkkiä sanomaan kirjain kirjaimelta nuo termit, että sain ne varmasti sellaisena kirjoitettua kuin hän oli tarkoittanut.
Ja Ihmelaamalle; minä en helposti ota herneitä nokkaan mistään kuten tiedätkin
Lämmintä joulua kaikille ja sidontaherkkää uutta vuotta !
t. Petteri "Päde" Päätalo
Joo eipä Päde vissiin muita osaakkaan sitoa kuin kauniita perhoja... Tietysti halutessaan rumakin luonnistuui varmaankin..?
Kiitos Atzu
Honkavuorella toistui useissa perhoissa tuo rungon moniosaisuus välivöineen. Malli 64 löytyy mm. Wanhat Suomalaiset Lohiperhot kirjasta. Ilme sama kuin tuossa yllä, mutta resepti poikkeaa kovin.
Heräs mielenkiinto, elis teitkö kurkun ja rungon hunnut tippet höyhenestä kiertämällä, vai irtosiikasista sitomalla ? Hieno perho.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?