Nimetön Putkiperho

KommenttiAsunmaa - 29.12.2003

Putkiperho kesän lohille hämärässä ja pimeellä.

Kommentit

KommenttiHarri_83 - 10.03.2004

Miten putkiperhoissa, joissa on kartiopää, laitetaanko se kartio ensimmäisenä siihen putken päähän, vai onko siinä jokin muu systeemi? Ainakin Mikael Frödinin putkiperhoissa näyttää kuin se siipi lähtisi sieltä kartion sisältä, eli se kartio olisi laitettu vasta viimeisenä? Kertokaa nyt viisaammat miten asia on! :(
Niin ja ihan kivan näköinen tuo perho tossa yllä! Kannattaako näissä putkiperhoissa käyttää kimalteena juuri tuollaista hienojakoista kimalletta kuten wing flash ja angel hair yms. vai onko leveämpi flashabou parempaa?


KommenttiAsunmaa - 10.03.2004

http://www.perhokalastaja.com/archive/2001/6/preview/page6870_062001.shtml

Yllä olevasta linkistä näkee muutaman esimerkin, kuinka kartiopää yhdistelmä rakennetaan.

Olen muutaman kartiopään tehnyt seuraavalla tekniikalla: Sidottuani perhoon siiven ujutan ohuemman putken toisen putken sisään ja tippa pikaliimaa, jonka jälkeen sidon häkilän jo syntyneen pään päälle. Seuraavaksi sidon ohuempaan putkeen vielä yhden nipun siipi materiaalia. Tärkeintä on saada pienipää, jotta kartio peittäisi syntyneen pään. Tämän jälkeen työnnän kartipään paikoilleen ja katkaisen ohuemman putken jättäen millin verran putkenpäätä näkyviin, jonka jälkeen syntärillä poltetaan pää muotoon.

Toivottavasti tuosta saa selvää..

Wing Flash ja Angel Hair ovat omat suosikit kimalteina, ovat rakenteeltaan ohutta ja näin ollen uivat herkästi.


KommenttiHarri_83 - 11.03.2004

Kiitoksia tuo auttoi jo huomattavasti! Vielä jäi yksi asia epäselväksi, mitä putkea tuossa kannattaa käyttää?


KommenttiAsunmaa - 11.03.2004

Tavallisissa ilman kartiopäätä olen käyttänyt mm. etolan paineilmaletkua joka on edullista metritavaraa. Myös kalastusliikkeistä saa letkua, esim. Adexan valmistamaa.

Kartiopäille on olemassa juuri niille tarkoitettua ohutta letkua jota löytyy kartiopäitä myyvistä kalastusliikkeistä. Etolan paineilmaletku ja kartiopäille tarkoitettu letku menevät hyvin sisäkkäin ja juuri tätä yhdistelmää olen käyttänyt.

Myös erilaiset metalliset putket ovat käyttökelpoisia(alumiini,kupari).


KommenttiHarri_83 - 11.03.2004

Joo pitää käydä kysymässä paikallisesta kalastustarvike liikkeestä ja jos ei oo niin soitella ja kysellä Tampereen Sportia pekasta jos siellä ois noita letkuja... kartioita sieltä muistaakseni ainakin saa!


KommenttiHarri_83 - 11.03.2004

Kun nuo putkiperhot on ihan hienon näköisiä ja epäilemättä myös kalastavia! Onko putkiperho sitten kuinka pahasti epätasapainossa jos siinä ei ole tuota kartiota edessä, eli uiko perho takakenossa koukun takia!


Kommenttijones - 12.03.2004

perhon tasapaino riippuu aika pitkälti koukun koosta ja painosta tuo jarkon perho ui ihan varmasti kamasaanin nk62 koukulla kokoa 8


Kommenttijuice - 13.03.2004

oho.. siinäpä näyttäisi olevan ainakin väriensä puolesta todellinen kone eräälle nimeltä mainitsemattomalle ison kalan paikalle eräällä nimeltä mainitsemattomalla lohijoella.. :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?