Puppeli Ahven

Kommenttimummo - 15.03.2004

Ajattelin, että häkilä höyhenet pitää antronin koossa.

Kommentit

KommenttiKarvaturri - 15.03.2004

Tuo on jo aika hieno perho! Aika ahvenen näköinen!


Kommenttimummo - 15.03.2004

Toi pää on oikeesti tummempi... Valo hämää vähä!
Kiitoksiaa vaan! Tohon voi kokeilla muuten messinkikartiota pääksi


Kommenttimummo - 15.03.2004

Ai niin, selkä on sitten mustaa antronia ;)


KommenttiTeppor - 15.03.2004

Ulkonäöllisesti todella läheisesti ahventa muistuttava sidos. Äärimmäisen hyvä idea ja onnistuneet värivalinnat\sävyt. En ymmärrä miksi olet lakannut pyrtön, se "kuolettaa" aivan taatusti pyrstön elävyyden. Antroni kannattaa leikata niin lykyeksi, ettei se varmasti sido häkilää ja heikennä uinnin herkkyyttä, pyrstö kyllä näyttää olevan "vapaana", mutta olet lakkaamalla pilannut sen elävyyden. Hieman jalostamalla tuota ideaa veikkaan, että saat todella ottavan ahven jäljitelmän.


KommenttiTeppor - 15.03.2004

"Antroni kannattaa leikata niin lykyeksi, ettei se varmasti sido häkilää "

Siis tarkoitin siipeä (vastakkaisia häkilä höyheniä).


Kommenttimummo - 15.03.2004

HUOM! Lakkaa pistetään vain pieni tippa aivan siiven kärkeen! Olen uittanut ja ui aivan hyvin!
Lakkaa pistin koska siipi olisi kiertynyt aivan varmasti koukun mutkan ympärille!


Kommenttijuusto - 15.03.2004

oisit sentään voinut laittaa kunnon ohjeet. Eihän tosta ota mitään selvää. mihin siivet kiinnitetään? Ja milloin? Tehdäänkö koko runko puppeli-tyylillä?


KommenttiTIIJÄTKÖ - 15.03.2004

Isompana versiona tuo olisi varmaan tosi hyvä haukiperho. :)


Kommenttimummo - 15.03.2004

No, tässä tulis sitä ohjetta! Ensinnäkin siivet kiinnitetään noin 5 milliä koukun silmästä taaksepäin ja kyllähän kuvastakin näkee että KOKO runko tehdään puppeli tyylillä. ;) Ja jos vielä oppis lukemaan niin tajuais että siivet/pyrstö kiinitetään ennen pään tekoa, eli rungon ja pään väliin! :p


Kommenttijuusto - 15.03.2004

Ois katos voinnu kirjoittaa, että pää tehdään vasta kun siivet on valmiit!! Ku toi pyrstö kuuluostaa vähän omituiselta...


Kommenttimummo - 15.03.2004

No joo myönnän!


KommenttiTeppor - 15.03.2004

Oletko uittanut virtaavassa vedessä? En kyllä edelleenkään tajua etua jonka saavutat käyttämällä lakkaa pyrstössä. Ei kuulosta oikein loogiselta, että se estäisi kiertymisen koukun mutkaan (ehkä sitten jos lakkaa koko höyhenet, mutta elävyttä ei silloin ole nimeksikään). Kokeileppa seuraava kappale ilman lakkaa, duppaa runko normaalisti ja kiinnita häkilät matukatyylillä selkään. Loput teet samaan tapaan kuin yllä. Tässä mallissa elävyys on parempi ja siipi ei kierry tai mene sotkuun.


KommenttiKarvaturri - 15.03.2004

Uskoisin, että se pyrstön pää ei silloin hajoa palasiksi, vaan pysyy yhtenä palana. Eihän ahvenkaan näytä mustekalalta? :D


KommenttiTeppor - 15.03.2004

Karvaturri: "Uskoisin, että se pyrstön pää ei silloin hajoa palasiksi, vaan pysyy yhtenä palana. Eihän ahvenkaan näytä mustekalalta?"

Jos osaa sitoa "häkiläsiiven" oikein se ei hajoa "palasiksi"(erilleen niin kuin varmaan tarkoitat). Vaatii tosin sidonta tekniikan tietämystä ja sen päälle vielä harjoitusta, että se onnistuu oikein. Jos siipi kaistaleet eivät ole sattuneet yhteen, eli leviävät miten sattuu ja niitä korjaa pienellä maarällä lakaa tai liimaa on melko varmaa, että ensimmäisen kalan jälkeen perhon siipi hajoaa taas entiseen muotoonsa (eli osiksi). Oikein rakennettu ja sidottu siipi käytännössä kestää hajoamatta koko perhon iän, ei horota minne sattuu heti ensimmäisen kalan jälkeen.


Kommenttijoops - 16.03.2004

kyllä Teppor puhuu täyttä asiaa!! en ymmärrä minä minkä tähden neuvot eivät kelpaa. heti kun joku antaa rakentavaa palautetta alkavat nämä omasta mielestään "kaikkitietävät" viikon sitoneet juniorit naukua ja väittää vastaan.. yksi kysymys: Miksi lisäätte tänne perhojanne jos ette kestä palautetta (joka kannattaisi ottaa oppina ilolla vastaan!)??


Kommenttimummo - 16.03.2004

joops: Kukas täällä ei oo kestänyt palautetta?
muuten kunnet rekisteröidy ku käytät tätä sivua kuitenkin niin ahkerasti? Pääsisit itekki lisäämään perhoja ja kuuntelemaan rakentavaa palautetta... ;) Kiitos silti Tepporille palautteesta :D Ja muillekki!


Kommenttiadmin - 16.03.2004

Pysytäänpä asiassa. Sumpussa voitte selvitellä kuka palautetta kestää, jos siihen vielä haluja on. Kiitos.


KommenttiAtzU - 16.03.2004

Mielestäni mummo on "kestänyt" palautteen oikein hyvin. Ei vetänyt hernettä nenään. Eikä kannatakkaan koska on sitonut ainakin todella näyttävän perhon!! Ja jos mummo sanoo että se elää vedessä hyvin niin sitten se elää! Mutta kyllä teppor puhuu asiaa ja häntä kannattaa kuunnella! Tsemppiä vaan mummolle :)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?