Trindem

KommenttiKare - 14.01.2002

Perhoa on käytetty menestyksellä isojen taimenten pyynnissä ja se toimii erityisesti reittivesissä, missä taimenten ravinto koostuu pääasiassa muikusta ja kuoreesta. Perhoa uitetaan aivan pintakalvossa ja juuri sen takia se on sidottu kolmesta kevyestä koukusta. Parasta pyyntiaikaa on kevät ja myöhäiskesä vesien ollessa viileitä. Perhoa ei kuitenkaan kannata käyttää tilanteissa, joissa kala on tarkoitus vapauttaa tai pienen taimenen ollessa todennäköinen saalis. Tietenkin perhoa voi tällöin voi uittaa väkäsettömänä. Monesti perho on ollut jopa tinseliä parempi.

Perholla on saatu Kajaaninjoesta 6,5 kiloinen taimen ja siitä pienempiä 1-5 kiloisia melkoinen määrä. Itse onnistuin eräänä huhti- toukokuuna 80-luvulla saamaan ko. perhon muunnoksella peräti 16 kpl taimenia, joiden keskipaino oli varsin kunnioitettavat n. 1,7 kg.

Nykysin perhoa tulee käytettyä vähemmän, koska isomuksiin törmää enää aniharvoin, mutta ison taimenen ryntäys saa edelleen veret kuohahtamaan ja siimaan tulee tällöin miltei vaistomaisesti sidottua tämä perho.

Kommentit

Kommenttietzku - 01.08.2004

miehekäs TAPPOKONE.....jes jes jes.... koukku kiduksiin...


Kommenttipeetu - 19.01.2005

Ei kalaystävällinen malli,voisitko kertoa miten estetään pienien taimenien ottaminen perhoon?
Eiköhän ne kalat pysy kiinni pienemmälläkin koukkumäärällä! En näe mitään tarpeeksi hyvää perustetta käyttää KOLMEA koukkua perhossa,ellei ole kyseessä ole tarkoitus rokastaa kaloja: Monikohan pieni taimen on kuollut tuohon perhoon?


KommenttiKare Lappalainen - 28.04.2005

Kuten tarkkasilmäinen huomaisi, mainitsen tekstissäni, ettei tuolla ole edes tarkoitus pyytää paikoissa, joissa alamittainen olisi todennäköinen saalis!! Ihan puhtaalla omatunnolla voin kertoa, että en muista montaakan pientä taimenta tuohon tarttuneen ja vapauttamieni taimenten määrä on todennäköisesti suurempi, kuin mitä moni onnistuu elämänsä aikana siimanpäähän edes saamaan. Suurin vapautettu lienee lähempänä neljää kiloa. Miehykkyys mitataan sitten ihan eri asioilla, kuin perhokalastuksessa:)


Kommenttipikkujuso - 10.05.2007

Itsekkin sidoin tuon ja aion myös käyttää. Mutta mitä tarkoittaa "pakotettu hopea"?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?