Silver Grey

KommenttiElmeri - 10.05.2004

Lohiperhoklassikko kevään ja alkukesän poutaisiin aamuihin, veden ollessa korkealla ja kylmää.

Kommentit

KommenttiA-O - 10.05.2004

Komeaa jälkeä. Mittasuhteet ja sidontajälki näyttää olevan kunnosta. Kuvakin on mainio. Tuosta saat minulta 9, paras perho sidontateknisesti mitä olen vähään aikaan nähnyt täällä julkaistavan.
Edelleenkin olen muuten vahvasti tätä arvosana systeemiä vastaan. Miksi osa porukasta äänestää omiaan tai kavereiden perhoja. Itse perho on hieno.


Kommentti>0zzy> - 10.05.2004 (Muokattu 7.9, 10:45)

Jos nyt tuosta jotain "moitittavaa" pitäisi etsimällä etsiä niin tuo pyrstö voisi olla hiukan pidempi, jotta yltäisi yläkaaren päähän asti.


KommenttiKarvaturri - 10.05.2004

Siisti perho, siisti kuva. Tuommoiset ovat kauniita katsella :D

Mainiota jälkeä!


Kommenttikalapaavo - 10.05.2004

mie tuosta levy siivestä että eikö se hajoa kalastettaessa kun kala tarttuu eli tässä tapauksessa lohi


KommenttiöÖö - 11.05.2004

Komia on, ei voi muuta sanoa! Onko kukaan muuten laskenut mitä tuolle tulee kappale hinnaksi? Tosin nuo eivät enää ole fiskausperhoja, enemmin laittaisin vaikka takanreunukselle tai hattuun. Ei tuollaista viitti tuhria vedessä. :D


KommenttiElmeri - 11.05.2004

Tuota kappalehintaa on laskettu jo tällä palstalla erään levysiipisen yhteydessä. Eikä noita materialeja muutenkaan kaikkia yhdellä kertaa hankita, jos nyt edes sattuisi niin sopivasti, että kaikki tarvittavat materiaalit saisi yhdestä kaupasta. Tämän perhon sitominen antoi odottaa itseään siihen asti, että löysin sopivan Badger-niskan Jyväskylän Perhokulmasta. Muut materiaalit ovat peräisin eri puolilta Turku-Nuorgam akselia. Etenkin riittävän laadukkaat hanhensulat ovat kiven alla, tosin tämän kokoiseen koukkuun olisi jäykempisiikasinen joutsen parasta tavaraa. Silloin riittäisi matalampikin siipi. Trappia en omista, enkä aio näillä opiskelijan tuloilla myöskään hankkia. Florican trapin korvaa siedettävästi A-luokan riikinkukon siipisulasta löytyvillä siikasilla, joita olen yo. perhossa käyttänyt heti hanhien yläpuolella. Speckled trappia muistuttavaa tavaraa löytyy toisinaan kalkkunan pyrstöstä ja metsosta. Viidakkokukko on huolella valittua ungraded-laatua, josta löytää etenkin pieniin kalastusperhoihin erinomaisesti sopivia höyheniä.

Tauluperhoja en sido. Kaikki perhoni ovat lohenkalastukseen suunniteltuja ja kauneimmillaan uidessaan virtaavassa vedessä. Kyllä se siipi käytössä vähitellen hajoaa, mutta perho toimii siitä huolimatta vähän hitaammassa virrassa tai soudettaessa. Saahan siitä kuivasta perhosta digillä hienon paraatikuvan, jota voi sitten ihailla näytöltä aina tarpeen vaatiessa. Tässä tapauksessa kävi niin, että kaverini kokeili kameransa virityksiä ja otti malliksi rasiastani tämän perhon sitä sen kummemmin asettelematta, jolloin yläkaari ynnä macaot eivät tietenkään olleet luonnollisessa asennossaan. Näin sitten tämän koevedoksen viime viikolla ja tarkoituksena oli ottaa vielä viimeisen päälle hieno edustuskuva, mikä ei enää onnistunut, koska macaot olivat rasiassa ollessaan hieman taittuneet enkä niitä enää saanut sopivasti asettumaan.


Kommenttikalapaavo - 12.05.2004 (Muokattu 7.9, 10:46)

voiko tuota hopeaa badgeria korvata pronssisella ?


Kommentti>0zzy> - 12.05.2004

Siis tarkoitan, että pyrstö voisi olla hiukan lyhyempi, mutta tulipahan se syykin selville, joten ei sitten sen enempää


KommenttiElmeri - 12.05.2004

"voiko tuota hopeaa badgeria korvata pronssisella ?"

Harmaa- tai grizzlekukko sopinee korvikkeeksi parhaiten. Pronssisella häkilällä voisi saada kyllä aikaan mielenkiintoisen muunnoksen kevyesti värjäytyneeseen veteen.

Tästä osoitteesta löytyy Syrjäsen Laurin juttu aiheeseen liittyen:

www.sukl.org/perhokalastuslehti/pk_lohiperho_1_2004.htm


Kommenttiahti11 - 12.05.2004

taitaa ehkä vähän ärsyttää jos noin hieno perho sattuu jäämään jo ekalla heitolla jäämään pohjaan. tosi hieno perho!!!


Kommenttiolof - 19.03.2005

Onko noi sarvet miten päin ? Mulle neuvottiin et sido keltaiset puolet ulos päin. Ja sitä ennen olin sidonta vimmoissani tehnyt muutaman levysiiven joihin olin itse tyytyväinen, mutta kamut huomas sarvien olevan sininen puoli ulos päin. Otti pattiin. Mielestäni niin päin ne melkeen paremmin siihen istuivatkin. Eli : kummin päin ne saret tuossa on ? näyttäs olevan sininen ulos päin ?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?