Green highlander-putki

KommenttiTatuu - 30.07.2004

Tämmönen tällä kertaa. Luulisi toimivan, kun mallina on kaikkien tuntema ja kalastava The Green Highlander.

Kommentit

KommenttiTatuu - 30.07.2004

Tähän jätin sitten tuon tyhjän pätkän silikonia varten. Pitää kattoa kumpi toimii paremmin, vai toimiiko kumpikaan :)?


Kommenttiputkari-harri - 30.07.2004

Moro,

Ootko tehnyt ton valmiiseen putkeen? Onko tossa sisä- ja ulkoputki, vai vaan yksi putki. Mistäs ostit tota putkee ja paljon maksoit?


KommenttiZalmon - 30.07.2004

Hyvän näköinen. Pitääpä värkätä samanlainen, ilman häkilää ja mahdollisesti kuparista.

Tuo silikoninpaikka on tosiaan makuasia. Ite käytän nykyään tosi harvoin sitä.


KommenttiTatuu - 30.07.2004

"Valmiiseen putkeen"? Toi on ihan sitä perus putkea, taitaapi olla Adexan, jos en väärin muista. Tosta viereisestä Salakalasta tuli ostettua, eikä paljon maksanut. Olisko ollut 2,5e 2m tai jotaa tonne päin...


KommenttiMie - 01.08.2004

Minkä luokan välineillä noita putkia yleensä viskotaan?Olen tässä alkanut harkitsemaan 7-8 luokan vermeiden ostoa niin niillä varmaan olisi ihan hyvä viskata noita.


KommenttiTatuu - 01.08.2004

Kiitos kommenteista ja korkeasta arvosanasta, ehkä jopa liian korkeasta :) Itse viskon noita putkia 6-7 ja 7-8 luokan välineillä. Kyllähän niitä pienemmilläkin pystyy viskomaan, mutta kun putki on lohelle tarkoitettu niin...


KommenttiAntti - 01.08.2004

Jos haluat saada putkiperhon uimaan oikein, niin tuosta siivestä tekisin vieläkin muhkeamman.Siipi pitää sitoa kääntötekniikalla ja miksata kettua. Ja päähän conehead on aivan "pakollinen", varsinkaan mietovirtaisessa vedessä perho ei tahdo uida suorassa ja tasapainossa. Cone päässä vastapainottavat perhoa. Kyllähän tuollaisella kalan silloin tällöin voi saada, mutta jos vähäänkään haluaa perehtyä perhojen uinttin ja saada omat putkarit uimaan halutulla tavalla, niin tuossa on vielä paljon kehittämistä. Nämä tiedot ovat täyttä faktaa, joten niistä lienee turha kiistellä, jollei ole itsellään käytännön kokemusta.

Ja Mie:n ja kumppaneiden kommentit luettua, olen yhä enemmän sitä mieltä, että äänioikeutta tulisi rajoittaa. Näyttää olevan nämä arvosteluasteikot eri käyttäjille hyvin erilaiset.

Ja kaikki ketkä ovat hiemankin kiinnostuneita putkiperhojen sidonnasta, niin ruotsalaiset putkiperhon sidontaa käsittelevät kirjat ovat vallan loistava. Opuksia löytyy jopa useita. Ja Perhokalsatuslehdistä kannattaa Frödinin jutuista ottaa oppia, sieltä löytyy sellaista faktaa, joka kannattaa painaa mieleen.

Ps. Ja minä todella ihmettelen miten mie voi antaa tuosta 9:n. Kerrotko vielä perustelusi? Jos perho ei ui lähellekkään niin kuin se voisi parhaimmillaan uida niin enpä menisi kiitettävää antamaan. Näissä perhoissa kun ulkonäkö ja kalastavuus ovat kaksi aivan eri asiaa.


KommenttiTatuu - 01.08.2004

Kiitos Antti asiantuntevasta kommentistasi, mutta sen verran pitää sanoa, että perhoa on kokeiltu ja se ui aivan suorassa. Toki Kymillä, missä perhoa kokeilin, tällä hetkellä vettä riittää :( ja virtaus Ruhalla oli kova...


KommenttiAntti - 01.08.2004

Vaaka- vai pystysuorassa? :) No joo, tuo oli läppä :D Millaisessa virrassa olet kokeillut? Koitappas joskus muutamaa Coneheadia, niin se tuo uutta ilmettä uintiin, ui alavirrassa, poikkivirrassa ja ylävirrassa. Varsin jos koukku on iso ja vahva kuten lohijoilla tulee olla, niin tuo conehead toimii oivallisena vastapainoja ja näin perho ui paremmin kaikissa olosuhteissa.

Eivätkä nuo ConeHeadit loppujen lopuksi mitään hirveän kalliita ole, kunhan ei osta perhokulmasta. :)


KommenttiZalmon - 01.08.2004

Sikäli olisin Antin kanssa erimieltä, että ei pidä tehdä kääntötekniikalla vaan niitä voi tehdä niin, jos kalapaikka sen vaatii. Mun mielestä kääntötekniikka on omiaan kovaan virtaan, mutta taas suvantosektorilla se on turhan jäykkä. Muoto tulee liian jäykäksi.

Conet taas on niin makuasia. Harvoin niitä tarttee, perää voi kannattaa sitomalla tuuhean pyrstön ja käyttämällä pieniä koukkuja. harvoin tulee kumminkin 8 suurempaa käytettyä. Joskus kutosta.

Rödiinillä on faktaakin, on myös markkinointa, kuten tempelhund ja Partridget. Kettu ajaa tempelhundin asian (=sama) ja Partin salarin koukut jota Rötiini käyttää on aivan käyttökelvottomia.
Tossa on kanssa yksi hieno putken sitoja:
http://www.angelfire.com/wa/salmonid/contributor18.html

Suorassa pysymiseen autta ajattelu, että puki(+koukku) on köli. Kölin päälle kelluvaa ja köli=ei kaadu. Jos kölin alle laittaa liikaa kelluvaa(häkilä/parta) niin siitä tulee epästabiilimpi. Ihan sama jos purkkarin kölin alle laittaisi styroksia.

Itte käytän kyllä kääntöä ja joskus häkilöitäkin ja conejakin, mutta ei ne ole ainoa oikea tapa.

Täällä muutenkin arvostelu on vaikeaa, koska en itte ainakaan tiedä arvostelisiko hienoa perhoa vai sitä, että saisiko tolla kalaakin. Esim. Showperho vai kalaperho?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?