The Green Highlander

KommenttiPäde-Veikko - 12.02.2002

Kirkkaiden vesien vehreillä rannoilla on eräskin Highlander tullut sidottua, pyyntiperho usein karvasiipenä, mutta jos on aikaa ja malttia sitoa levysiipi, on se mitä mainioin tarjottava kalojen kuninkaalle.

Kommentit

Kommenttihaukimies - 28.12.2003

onkos se päde itse onnistunut saamaan lohta highlanderilla????


KommenttiPäde-Veikko - 16.01.2004

En. On niin vähän ollut kuitenkaan toistaiseksi mahdollista olla lohijoilla. Viikko tai pari kesässä jossain Tenolla on aika pieni otanta vapaa-ajasta. Monet sitomani muunnokset Highlanderista ovat päätyneet kylläkin lohen suuhun muiden soutamina.


Kommenttimotulli - 16.01.2004

sitooko Päde-Veikko perhoja sillain et pyytäis jotain ja vois ostaa pois????Ps.Tosi uppee perho!!!!


KommenttiPäde-Veikko - 20.01.2004

Joo kyllä vain jos tarvetta esiintyy. Varsinaista markkinointia mulla ei ole.
Mielellänihän minä siis sidon. Laitan sulle sähköpostilla oman osoitteeni.


KommenttiAtzU - 20.01.2004

Tuolla linkissä alhaalla on kuva todella hienosta green highlanderista!!! On tuo päteenkin perho kaunis mutta kyllä tämä mielestäni silti menee edelle... Anteeksi päde...

http://www.perhokalastajat.net/kuvat/taustakuvat/green_highlander_1280.jpg


KommenttiAtzU - 20.01.2004

No itselläni tuo linkki ei toimi, mutta kun kirjoitan sen osoitepalkkiin niin kyllä se tulee näkyviin...


Kommenttimotulli - 21.01.2004

Terve Päde-Veikko olen odotellu oon ootellu sähköposti osotettas mut ei oo kuulunu voitko lähettää niin voisin lähettää muutaman pyynnön KIITOS!!!


KommenttiPäde-Veikko - 21.01.2004

Joo, kyllähän Vesan Ilkalla on homma hanskassa. Eturivin sitojia Suomessa ja Euroopassa. Maailman mestaruuskin taitaa olla tilillä.
Laitoin Marko sulle postia sun emailiin. Jos et saanut laita mulle suoraan petteri.paatalo@elektrobittamapois.com


KommenttiKarvaturri - 21.01.2004

Onko näitä aineksia saatavissa Suomesta, halvalla? Jotkut on puhunut, että halvemmalla saisi, jos ostaisi Amerikoista. Saako pieniä eriä? Nämä sun perhos on erittäin hienoja. Katsotko enemmän ulkonäön päälle, vai houkkuttelevuuteen? Teetkö yleensä perhoja siten, mikä missäkin syö?


KommenttiPäde-Veikko - 28.01.2004

Perhon sitominen lähtee minulla harvoja tapauksia lukuunottamatta sillä ajatuksella, että perho elää virrassa (vedessä ~ stillwater-kalastus).
Tämä kuvan yksilö oli äärimmäisen hyvä uimari => kaikki materiaalit elivät hienosti miedossa ja kovassa virrassa. Mittasuhteet ovat ns. yläkanttiin. Tiukka levysiipi perhossa auttaa perhoa sukkuloimaan kovissa virroissa, pehmyt on suvannoissa eli miedoissa virroissa paikallaan eli paikoissa missä paljon mm. soudetaan perhoja. Perhoja voi tehdä myös sekä että mietoon ja kovaan virtaan sopivaksi. Runko ja siipi rakennetaan tavallaan "välimuotoon". Puhukoon ne enemmän, jotka vielä analysoineet tilastollisesti merkittäviä perhomääriä ja niiden käyttäytymisiä eri virrannopeuksilla.


Kommenttitomi.turunen - 17.02.2004

Laskin että Green Highlanderin tekeminen maksasisi minulle sellainen 70 euroa. Voisitko Päde tarkentaa mitä kuokkua kannattaa käyttää, tuo sinun käyttämä koukku näyttää Partridge Bartleet Supremelta - mikä koko?


KommenttiPäde-Veikko - 17.02.2004

Kalliiksi tulee ;) Halvemmalla pääsee, kun sitoo perhoon samat sävyt vaikkapa villalangoista ja ketunhännästä. Sävyt ja hahmo ovat kuitenkin
ymmärtääkseni ensisijaiset asiat.
Oma näkemykseni on, että kun on alkukesä ja vesi vielä viileää ja ympäristössä paljon valoa, nousukalaa kiinnostaa myös värikäs viehe. Toimivan vieheen koko vaihtelee kalastettavan paikan mukaan. Highlanteria kannattaa sitoa esimerkiksi 1-haara koukkuihin kokoihin 2/0 - 1 ja
2-haara koukkuihin kokoihin 4-8. Sidontatekniikasta ja perhotyylistä riippuu, millainen hahmo perholle aikaansaadaan.
Kovaan virtaan tukevampi siipi esim. kuvanmallinen levysiipiratkaisu 1 -haaraan (kuvan koukku BS # 2) ja vähän miedompaan virtaan
vaikkapa 2-haara Bartleet Double koot 6 ja 8, joihin sidottu kettusiipi, perhon pituus päästä siiven kärkeen 6-7 cm.


Kommenttitomi.turunen - 17.02.2004

Danke.


Kommenttiei koskaan levysiipiä sitonut - 28.08.2004

Sidotaanko tuohon kaksi siipeä? Siis molemmille puolille omat vai yksi yhteinen?


Kommenttikalapaavo - 09.01.2005

Mie käytän tuon oranssin tilalla lähes aina punaista mutta kai kumpikin toimii samallatavalla.


Kommenttimyöhässä - 03.03.2006

atzu, epäilen vaan että ilkka ei kalasta tuolla kyseisellä higlanderilla.. ja päde on taas kyseisen perhon tehnyt kalastuskäyttöön(?)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?