Hauen nousu ja tuho

Kommenttigädda - 24.09.2004

Yhdistelmä legendaarisista haukiperhoista. Tässä on koitettu yhdistää tuttujen haukiperhojen hyviä ominaisuuksia. Kohtuullisen helppo tehdä, sekä testattu ja toimii! Koko kesä meni kokeillessa eri variaatioita, kun Bunny bug ja Marabou Deceiver ei aina oikein miellyttäneet omaa eikä hauen silmää.

Toimii parhaiten alle 2 metrin vedessä terävillä ja lyhyillä nykäyksillä uitettuna ja pitkillä stopeilla (5-10 sek). Pään ansiosta myös erittäin käyttökelpoinen kasvuston seassa.

Silakka aikaan sinipäinen tai kokovalkoinen hieman reilummalla tinselillä varustettu malli on ollut myös erittäin toimiva. Olen testtannut myös vihreällä, oranssilla, keltaisella ja harmaalla päällä, jotka joskus ihan ok, mutta eivät ole yltäneet ihan samaan kuin em. värit

Jäykän pään ansiosta polskii mukavasti uitettaessa. Painotuksen ja käytettyjen materiaalien ansiosta "keijuva" ja eläväinen pysäutettynä. Koska painotus on takaosassa, perho painuu pienelle mutkalle pysäytettäessä ja lähtee liikkeelle pienellä pyrstön heilautuksella.

Kommentit

KommenttiPerhoukko - 24.09.2004

Vau upee on kyllä kieltämättä... ja oikeen kunnolla testattukkin, sidontajälki on erittäin hyvä en löydä perhosta moitittavaa.

Minkä kokosii haukii oot saanu tolla?


KommenttiPerho Joppe - 26.09.2004

eikös epoksi ole aikalailla samanlaista tavaraa kun tuo plastic padding?


Kommenttigädda - 29.09.2004

No haukia on tullut perus kilon kalasta ylöspäin. Suurin on 3,8kg, joka on itseni kohdalla ollut myös syksyn suurin kala. Tosi isot ovat olleet ns. kiven alla. Kuitenkin tuntuu, että tämä perho (en ole juuri viimeaikoina muilla kalastellut) on antanut kiloissa hieman tuhdinpaa kalaa kuin vaappu. En tiedä miksi? Jäljittelee oikean kalan liikkeitä mielestäni paremmin. Ehkä siinä on jotain taikaa... Kalamäärissä vaapun heittelijät ovat olleet kyllä hieman edellä, mutta kukas niitä pieniä nyt... heh heh!

Niin ja toiseen kysymykseen vielä. Plastic Padding on siinä mielessä loistavaa tavaraa, että se jää kuivuessaan kumimaisen pehmeäksi. On jotenkin mun mieleen. En tiedä elävöittääkö se perhoa juurikaan, tai tuntuuko se mukavammalta hauen suussa. Tuskinpa, mutta jotenkin hyvä fiilis on siitä, että se on elastista. Mutta uskoisimpa että epoksilla tulee ihan yhtä valmista jälkeä perhoista ja hauista... En ole kokeillut.


Kommenttigädda - 29.09.2004

Päästä tuli vielä mieleen, että poiketen epoksihommista, kannattaa toi plastic padding painella vain slinkyjen pintaan. Eli niin että se jää ontoksi. Muuten painaa aika paljon ja toimi tällä tavalla melkein kuin nää huimat uinti imukupit (action disc vai mikä se onkaan) Perho polskuttaa joka tapauksessa mukavasti mennessään...


Kommenttimummo - 29.09.2004

gädda: Joo, mutta ei uppoa...


KommenttiJarpsutin - 29.09.2004

Slinkyperhoissa tosiaan kannattaa painella epoksi ihan loppuun saakka, eikä vaan pintaan, koska muuten saat vedellä niitä perhoja siinä pintakalvossa tuskastumiseen asti..


Kommenttigädda - 30.09.2004

Oon kyllä osittain samaa mieltä tosta epoksi pään oikeasta tekotavasta. Mutta tällä kertaa olen kyllä aika vakuuttunut että tämä johtaa ainakin lähemmäs sitä lopputulosta jota itse hain. Tarkoituksena oli tehdä sellainen perho, joka oli keijuva (suspending) pysäytyksen aikana. Kokeilin kovalla "umpinaisella" epoksipäällä, mutta perho lähti pysäyttäessä aina sukeltamaan pää edellä tai nousi muuten pystyyn, zonkerit kun tuppaavat vähän kelluttamaan. Sama kävi jos painotuksen laittoi etupäähän koukkua. Kun pää on tommonen ja painotus perä päässä, niin perho keijuu elävästi ja aidon näköisesti välivedessä. (oletteko koskaan nähneet kalan sukeltavan pystysuoraan alas). Kun se 10 sekunnin stoppi (oikeasti pitkä aika kun katsot kellosta) sattuu hauen näkökenttään, niin yleensä sillä hermo pettää ja se iskee...
Upotusongelmiakaan ei ole ollut, jos ensimmäistä heittoa uudella perholla ei lasketa mukaan, mutta ilman painotusta ei kyllä onnistuisi. Käytän kärkiuppoavaa tai uppoavaa siimaa ja myönnän että jos aiot kalastaa yli 2-3 metrisessä vedessä, niin kannattaa kokeilla jotain muuta perhoa tai sitten pitää olla rautaiset siimanupottelu hermot.
Painottamattomalla uppoamattomalla on kyllä silläkin omat hyvät puolensa, jos on ihan hiton matala haukipaikka (alle 50 cm). Silloin voi vetäistä perhon vain juuri ja juuri pinnan alle ja antaa siiman vaikka laahata pohjaa. Ollut ihan toimiva tekniikka silloin tällöin.


Kommenttiaaro - 28.01.2009

Toimiiko tuo myos ilman nuita silmiä?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?