Bustard-muunnos

KommenttiJermoni - 30.09.2004

Tämä perho on muunnos bustard-nimisestä perhosta. Perho sidottiin ilmeisesti ilman pyrstöä, mutta lisäsin sen koristeeksi. Perhon siipi oli pöllön sulkaa, joten korvasin sen helpommin saatavalla materiaalilla. Itsellä ei ole kokemusta, mutta jos tämä jotain jäljittelee niin luultavasti sukeltavaa vesiperhosta.

Kommentit

Kommenttijjari - 02.10.2004

Onko alkuperäinen siipi todellakin pöllöä? Bustard kun tarkoittaa trappia.


KommenttiVisaK. - 02.10.2004

Eikös tuo pää ole kuvassa valkoinen ?:| Runko on hieman epätasainen, ensin tasapaksua ja yhtäkkiä muuttuu paksummaksi. Sopiva kartiointi näyttäisi hyvältä :) Mutta muuten ihan nätti ja varmasti kalastava perho!


Kommenttimullomään - 04.10.2004

"... Onko alkuperäinen siipi todellakin pöllöä? Bustard kun tarkoittaa trappia..."

Tarkoittaapa hyvinkin, mutta trapista ei tässä kuitenkaan ole kyse. Perhotyypin nimen ja siipimateriaalin yhteys on vuosisatain kuluessa katkennut. Jossakin on mainittu kyseisten yöperhojen alkuperäiseksi siipimateriaaliksi hiirihaukan sulka (engl. "Buzzard"), josta sitten kansan suussa vääntynyt tuo trappiin virheellisesti viittaava "Bustard". Liekö sitten totta, mutta ruskean ja punarunkoisen Bustard-perhon siipenä on joka tapauksessa käytetty jo ikiajat pöllön sulkaa, joka tosin nykyään korvataan ymmärrettävistä syistä jollain muulla materiaalilla.

Kyseessä on siis Englannin pohjoisosien joilla (Eden, Usk) käytetty perhotyyppi ja kalastustapa, jossa hitaita ja tasavirtaisia alueita ongitaan yöllä kookkaahkoilla, alun perin yöperhosten jäljitelmiksi sidotuilla uppoperhoilla. Menetelmää kutsutaan bustard-kalastuksesksi ja perhoja bustard-perhoiksi. Menetelmä on ikivanha, mutta sitä harjoitetaan nykyään aika vähän, lähinnä vanhempien kalastajien toimesta.

On kuitenkin huomattava, että klassisten uppoperhojen joukossa esiintyy myös aitoja trappisiipisiä sidoksia, joita ei sovi sekoittaa näihin "yöperhosmalleihin", kuten Bustard & Red ja Bustard & Orange. Nämä ovat siis tavallisen mallisia järvi- ja meritaimenperhoja, joiden siipi sidotaan trapista.

Ja sitten pari sanaa kuvan sidoksesta.

- Perho on oikein kivan näköinen klassinen uppoperho.
- Jos tarkoituksena on kuitenkin sitoa "aito" bustard-perho, on pyrstö jätettävä pois, perhosillahan ei pyrstöä ole.
- Runko voisi olla hieman pörröisempi, mutta hyvä noinkin, kunhan ei ole liian kapea.
- Siipi saisi olla ehkä leveämpi ja tuuheampi.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?