JK-Simolainen

KommenttiKettju - 18.11.2004

Ensi kesän Simojoen reissua varten sidottu perho.

Kommentit

KommenttiVisaK. - 19.11.2004

Älä vedä hernettä nenään vaikka kritiikkiä tuleekin. Pää liian iso, hela ja perä aivan liian järeitä ja muhkuraisia, kierrettä liian vähän ja kurkkuhäkiläkin aika heikko...


KommenttiAarne_k - 19.11.2004

VisaK
tota älä sinäkään vedä hernettä nenään, eiköhän MM-mestarin Juniorilla ole tietoa, kuinka tämä kyseinen perho pitää sitoa, sidonnallisista pikkuseikoista niin välittämättä.

Pitääpä ottaa ja sitoa, vielä on lohirasias tilaa uusille sidoksille.


KommenttiVisaK. - 19.11.2004

Juu juu, eihän niillä pikkuseikoilla kalastuksessa väliä olekkaan. Kyllähän tuo ihan ottiperholta vaikuttaa, varsinkin Simolle ja muihin humuksen värjäämiin vesiin. Nuo seikat tuossa vaan pistää aika pahasti silmään.

Mielestäni kehitysrasiaan joutunut JK-Keltsi sopisi paljon mieluummin tänne "oikean" rasian puolelle ja tämä (varovasti ilmaistuna) ehkä sinne k-rasiaan...


KommenttiJ@nne - 19.11.2004

Ookko käyny simojoella ennen.Ja jos olet niin minkä lainen paikkaa on kyseessä?


KommenttiHäiskä - 19.11.2004

Minä vähän luulen että JK-Keltsi joutui kehitysrasiaan kuvan taustan vuoksi. Perho sulautuu taustaan liiaksi... Ja on tässä perhossa minustakin pientä parantamisen varaa mutta kukapa nyt olisi täydellinen... :D
Kokonaisuudessaan varsin hieno ja varmaan kalastava perho.


KommenttiKonnaPotta - 19.11.2004 (Muokattu 19.11, 21:09)

Jepjep, simojoen perhojen rasiaan ehdottomasti kuuluva työkalu. Taatusti tullee kallaa jos tietää mihin kuoppaan simolla tuon liruttaa, vaikkakin sidontajälki on hieman "karskia" ;)

Vieraileeko Kettju ahkeraankin Simolla? Mihin ajankohtaan ajattelit ensi kesänä ko. perhoa Simolla lillutella?


Kommenttikjmakela - 19.11.2004 (Muokattu 19.11, 22:48)

Minun silmään nätti perho, tuo olis helppo sitoa siiman päähän jos Simolla kävis ja lohta tavoittelis.

Sitten se toinen asia.


VisaK:
Älä vedä hernettä nenään vaikka kritiikkiä tuleekin. Pää liian iso, hela ja perä aivan liian järeitä ja muhkuraisia, kierrettä liian vähän ja kurkkuhäkiläkin aika heikko...

Kun arvostelijalla on alle 2 vuotta kokemusta sidonnasta, pitäis ehkä miettiä,,,,,,,,,,,,


KommenttiAtzU - 20.11.2004

Nyt kyllä tässä katsotaan tekijää, ei perhoa. Selvästi jos klassisiin mittasuhteisiin katsotaan, Visan kommentti on ihan aiheellinen!


KommenttiKettju - 20.11.2004

Kiitoksia kaikista kommenteista. Korjataanpa kaksi asiaa tässä vaiheessa... 1) En ole samaista sukua MM-mestari Kettusen kanssa, sattuu vaan olemaan sama nimi hänen poikansa kanssa... 2) Itse ilmoitin tämän perhon kehitysrasiaan, enkä ymmärrä miten tämä on päivän perhoksi joutunut...

Mitä perhoon/kommentteihin muuten tulee, niin en todellakaan ota nokkiini asiallisista kommenteista, joita nähdäkseni kaikki kirjoitetut ovat. Antaa tulla vaan, sillä tavalla sitä kehittyy.

Simolla olen pistäytynyt pari kertaa, tältä kesältä jäi reissu väliin tulvan takia. Ensi kesänä olisi taas tavoitteena päästä Simolle heinäkuun alkupuolella.


KommenttiKonnaPotta - 20.11.2004

Kettju:
Tu simojoelle ehdottomasti juhannuksen tienoilla, eli 20-30.kesäkuuta, silloin on nousukalaa eniten joessa, koska jokisuulla eivät vielä pidä verkkoa tms. nousua rajoittavia vermeitä.

Kuten saalis/nousutilastoista voi huomata, suurin ryöppy nousulohissa on useamman vuoden ajan sijoittunut ko. ajanjaksolle, ollen jo heinäkuun alussa huomattavasti hiljaisempaa. Samaten, mikäli kesän alku on lämmin, vesi lämpenee mataluudesta johtuen tosi nopeasti sellaisiin lukemiin, että lohelta katoaa ottihalut.

Tälläisiä pinkku vinkeitä, ensi kesänä sitten Simon rannoilla;)


KommenttiPäde-Veikko - 20.11.2004

Kalastusperhona täyttä tavaraa.
Helassa kannattaa käyttää mahdollisimman ohutta tinseliä, niin saa tasaiset ja tiiviit kierteet.
Mulla kävi iso lohi Simojoella perhoon, jossa oli täsmälleen samanlainen siipi kuin tässä, runkokin lähes samanlainen, mutta hopean tilalla keltainen silkki. Koukku oli 1-haara.
Kannattaa tehdä tätä resptiä useaan eri kokoon.


Kommenttiharrimies - 21.11.2004

Kun on kysymyksessä kalastusperho,en ikinä arvostele sitä samoin kriteerein kuin kilpailuperhoa. Mielestäni selvästi erottuva pää on osa perhon kalastavuutta. Tässä perhossa pää on syötävän hyvän näköinen jaa muutkin suhteet minun mieleni mukaiset. Juuri tätä muistuttavat suuresti ne perhot joilla lohta olen saanut. Täydellistä!


Kommenttiihmelaama - 22.11.2004

Kierteestä vähäsen... ainakin minulle on opetettu jo ammoisista ajoista lähtien, että perhossa (joka siis on tarkoitettu kalan suuhun) ei pidä olla kolmea kierrosta kierrettä enempää rungossa.

Tällainen Willie Gun/Dusty Miller kombinaatio päätyy kyllä meikäläisenkin rasiaan varmasti ja humuspitoisessa vedessä kalastettaessa on varmasti toimiva peli.


KommenttiAarne_k - 22.11.2004 (Muokattu 22.11, 10:18)

Onhan esimerkiksi sarvijaakossa kolme kierrosta, ja pomperissa. tämä kyseinen on sidottu aika pieneen koukkuun, sen näkee strutsista, eli on haastavaa saada mittasuhteet kohdalle. Tässä perhossa on niin lyhyt runko, että viisi kierrosta on liikaa. Mikä kuokku?
Kettju
Hyvä kun oikaisit virheen!

No niinpä näkyy! #10


KommenttiTatuu - 22.11.2004

Mallista en tiedä, mutta koko 10#. Lukee siinä kuvan alla...


KommenttiKettju - 22.11.2004

Kuvan perho on sidottu Partridgen CS12 koukkuun.

Kiitoksia kaikille kommentoijille palautteesta ja kalastusvinkeistä. Mukava saada tuollaista rohkaisevaa palautetta, mm. värien yms. valinnasta ja käytöstä.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?