Chenille Nymfi

KommenttiAarne_k - 30.11.2004

Kommentit

Kommenttilarssi - 01.12.2004

Ei tosta enää paremmaks perho muutu,kehititkö itse kenties? Kauanko sidpit?


KommenttiT-T - 01.12.2004

Kertakaikkiaan aivana loistava nymfi. Kauanko menee aikaa tuollaisen sitomiseen?


Kommenttijani88 - 01.12.2004

Mahtavaa jälkeä, jälleen kerran. Onko nuo peräsukasetkin häkilänruotoa?


Kommenttipörhöstelijä1 - 01.12.2004

Kaunista aarne kaunista.Niin kauanko menee ton sitomiseen ja mitenköhän kestää?


Kommenttivierasto - 01.12.2004

Perho on hieno, mutta näistä reaaliperhoista tulee pakosta mieleen, että missä on perhonsidonnan ja askartelun raja. Minusta tämä on askartelua.
Mutta kuten aluksi sanoin: Hieno on.


Kommenttiperhostelija - 01.12.2004

Hieno on.Mutta meneekö jalat poikki jo ekan kalan kanssa taistellessa?


KommenttiJurppa - 01.12.2004

Juu tosi hieno on, mutta käytätkö näitä kalastuksessa? Ite en raaskisi noin hienoa perhoa käyttää kalastuksessa. Tai siis jos jää pohjaan tai puuhun;)...


Kommenttimasi_hast - 01.12.2004

Minkä päälle olet muuten Aarne punonut tuon jatkoperän, eli onko perä jäykkä vai taipuisa? Hyvin punottu korri.


KommenttiKarvaturri - 01.12.2004

Kerrassaan todellakin hienoa käden jälkeä! En olisi uskonut chenillellä saavan noinkin hienoa jälkeä...kai siihen kelpaa microchenillekin?

Miten nuo silmät poltetaan siitä siimasta? Itselläni ei oikein tahdo onnistua... :(


KommenttiLaskuvarjojääkäri - 01.12.2004 (Muokattu 1.12, 22:34)

Katoin alussa että mistä ötökästä se aarne oli kuvan ottanu.Kun ei näy tota koukkua tossa "kansi"kuvassa.


KommenttiAarne_k - 01.12.2004

Oho! Onneksi on vain yksi kysymys. Vastailen näin, Kehittely? Ei täs nyt niin ihmeemmin ole tarvinnut kehitellä, näitä nyt tulee jos vain riittävän kauan pyörittelee materiaalia käsis.Eli kunhan nyt sidoskelen. Aikaa menee sitomiseen, jotain tunti puolitoista. Kalastus perhoksi sidottu, eihän täs nyt ole mitään erikoista materiaalia käytetty. Chenille on halpaa. Niin runko on itseasiassa sitä microa. Perä on sidottu neulaa apuna käyttäen. Neulaan sidotaan kevyesti musta/kerma Chenille, ja häkilän ruodot/perä sukaset. Tullaan Sukasista päin punomalla takaisin, kai se tästä selvis. Perä on näin kuivana jäykähkö, mutta kastuneena pehmenee.
vierastolle
Missä menee askartelun ja sidonnan raja? Mun mielestä kaikki on sidontaa, missä käytetään lankaa. Tämä kyseinen on ainakin mun mielestä, vielä täysin sidontaa vähillä materiaaleilla. Askartelu? Kyllä ne taitaa levysiivetkin olla jotain askartelua, jos katsotaan aikaa mitä niiden kasaamiseen menee. Riippuu tietysti, kuinka hyvää yrittää sitoa.
Kaikille tuli kai vastattua?


KommenttiAarne_k - 01.12.2004

Niin kestääkö jalat? Kai ne yhden kalan kestää, eikö perho ole silloin tehtävänsä tehnyt.
Silmät on poltettu terävien pinsettien välissä. Otetaan siimaa noin kolmensentin pätkä, ja laitetaan pinsettien väliin puolivälistä. Sytytetään siiman pää palamaan, ja ennen kuin se palaa pinsettiin asti, se puhalletaan sammuksiin. toiselle siiman päälle sama juttu. Sitten ei muutakuin kahdeksikko sidonnalla koukkuun kinni.


Kommenttimianka - 02.12.2004 (Muokattu 2.12, 15:07)

jaa...askartelua? Ei tuo minun mielestäni askartelua ole. Tai jos nyt oikein yleistetään niin onhan kaikki perhosidonta tietynlaista askartelua. Parhaat keksii mitä innovatiivisimpia asioita miten saada perhosta mahdollisimman aidonnäköinen.

Itse arvostan näitä hyönteisjäljitelmiä ja "aitoja" perhoja paljon enemmän kuin joitain tinselihärpäköitä tai edes lohiperhoja. Ne on ehkä sitä askartelua sitten ;)

Ja näistä aarnen hyönteisistä kyllä huomaa, että hommaan on paneuduttu vuosi jos toinenkin. Eriasia sitten tarvitseeko perhon olla kalansaannin kannalta aivan noin näköispainos ;)


Kommentti_PERHO_kalastaja - 03.12.2004

Minun mielestäni tämä on vain kateellisten (lue kädettömien) panettelua. Ne jotka eivät osaa sitoa vetoavat aina johonkin seikkaan esim. askarteluun tai sitten siihen että "ei se ole hyvä perho ennen kuin sillä on saatu kalaa". Yhtä kaikki, aina löydetään jokin tekijä jolla ei ole mitään tekemistä perhon hyvyyden kanssa, yritetään pönkittää omaa heikkoa itsetuntoaan ja ladellaan perusteettomia latteuksia.

Minusta henkilöt, jotka niin kovasti käyttävät energiaa negatiivissävytteiseen kommentointiin ilman minkäänlaisia kunnon argumentteja olisi parempi pitää suukku kiinni, ostaa perhonsa kaupasta niinkuin virvelimiehet ostaa uistimensa ja jättää koko perhokalastuksen yksi haarauma eli "askartelu" niille, jotka sitä (osaavat) haluavat harrastaa!

Hieno perho, vaikea sitoa. Kukaan ei varmasti pakota itse yrittämään tuollaisen sitomista. Jokaisessa materiaalissa ja tekniikassa on omat hyvät puolensa. Voi olla hyvin että tämä materiaali tällä tekniikalla sidottuna jonain päivänä on _se_ oikea (ainoa) vaihtoehto ja maksaa vaivansa takaisin ;)


Kommenttifly-fisher 04 - 07.12.2004

todella Hieno perho, Siis miten sait kovetettua jalat noin? Onnistuisikohan jos jalat tekisi ohuesta rautalangasta? Niitä voisi itse väännellä miten haluaa. Mitä luulette onnistuisiko? Mutta taitavasti sidottu kaikki perhosi aarne


KommenttiAtzU - 07.12.2004

Teet vaikka piipunrassista ja jos ne ovat liian paksuja, leikkaa karvaa poies.


KommenttiAarne_k - 07.12.2004

fly-fisher 04
Kannattaa tähdä ruostumattomasta, no ei kannata. Nämä kintut on tehty siten, että solmitaan polvi, sitten leikataan oikeaan mittaan, ja lämmitetään "sääri" polveenasti sytkärillä.


KommenttiSnisse - 15.04.2005

Todellinen taidonnäyte, taitaa toimia tosi hyvin. Tällaiset perhot ovat niitä harvoja taidonnäytteitä perhonsidonnassa, jotka vaihtelevat taiteen ja perhon välillä. Niin sitä pitää K-mies. erinomainen nymfi.


Kommenttitimppah - 28.07.2005

mahtava perho. onko tuo jatkoperä tehty siten että siinä on käytetty kahta eri chenilleä eli mustaa ja kerman väristä vai tussattu niinkun tuossa sidontaohjeessa sanotaan? ja mitäs kalat on kyseisestä perhosta pitäneet?


KommenttiAarne_k - 09.08.2005

KIITOS! jatkoperä on tehty juuri siten että siinä on käytetty kahta eri chenilleä eli mustaa ja kerman väristä, ja yläpuolelle punonnasta tuleva raita on tussattu. ;)


KommenttiMinäkai - 04.05.2010

Mahtava!!!!!!!!!:):):)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?