Larva rtg

Kommenttiredtag - 07.12.2004

Kommentit

KommenttiAtzU - 08.12.2004

Uiko noin ?:| Näyttää jotenki vähän nuhjuiselta, etenkin pään alue. Kuva on hyvin otettu!! (ehkä liiänkin hyvin, jos kannaltasi katsoo.... ;))


KommenttiJoRzE - 08.12.2004

onnee, hieno perho
uikohan ihan tossa asennossa? :)
voipi olla että rupee pyörimään.


Kommenttipörhöstelijä1 - 08.12.2004

Hieno perho ja Jorze ne larvat pyörii kyllä kun joutuvat koskeen että... ;)


KommenttiPatilZ - 08.12.2004

Redtagin perho perustuu muuten uinnin osalta empiiriseen experimentaatioon ;) Eli viitteeksi larvan sidontaan liittyville valinnoille seuraava linkki:
http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=2220

Itse en näe päässä mitään häiritsevää nuhjuisuutta. Pitää myös kuvassa ottaa huomioon kuvakulma.

Koukuksi valittu Kamasinin B420. Olisi mielenkiintoista tietää, miten tää pyörintä pysyy kurissa, jos käyttää esim. B100-koukkua.


KommenttiJoRzE - 08.12.2004

ei pyörimään sillä tavalla vaan väärällä tavalla kun koukun kita on yläpuolella...
kai se nuinkin ui


Kommenttizz-kärpänen - 08.12.2004

Miksipä ei uisi.. lisäsuolan tuo ylöspäin sojottava koukun kärki -> vähemmän pohjatärppejä.


Kommenttijjari - 08.12.2004

Mikäs tuon koukun saa uimaan kärki ylöspäin? Ei yhtään mikään. Samalla tavalla se ui kuin muutkin tuollaiseen koukkuun sidotut, oli se selkä kummalla puolella tahansa.


KommenttiRiesKa - 08.12.2004

Kyllä sen saa uimaan kärkiylöspäin, kun osaa painottaa perhon oikein. Tuosta kuvan sidoksesta en tiedä uiko se oikein.


Kommenttijjari - 08.12.2004

Saa hyvinkin, mutta kyse onkin tuosta nimenomaisesta sidoksesta. Sitä ei ole painotettu uimaan kärki ylöspäin.


KommenttiPerho Joppe - 08.12.2004

Kidukset unohtunut reseptistä? Todella hieno larva, eipä varmastikkaan haittaa tuo "nuhruisuus" pään seudulla kalastuksessa.


KommenttiAtzU - 08.12.2004

Juu eipä tietenkään kalastavuuteen vaikuta. Lähinnä kauneusvirhe, vaikkakin pieni sellainen.


Kommenttiredtag - 08.12.2004

Tere!
Kerkesin vasta nyt lukemaan ja vastaamaan noihin kysymyksiin. Eli,perhon asento: perho on nimenomaan painotettu siten, että koukku pysyy näin päin vedessä, on kokeiltu virtaus altaassa ja vapaa pudotuksena 200 litran vesi tynnyriin, oli muuten kiva viritelmä kun upotin taskulampun pohjalle jotta näkyisi miten tuo perho vajoo/leijjuu pohjalle. Asento pitää kummassakin tapauksessa. En mene väittämään että joessa tilanne olisi suinkaan sama. Olipa vain mukava kokeilla jotain uutta. "Perhon nuhruisuus", jos huomaatte on tuota kuvaa jouduttu suurentamaan melkoisesti joten kyllä siinä väkisinkin löytyy "nuhruisuutta". Tämä perhojen kuvaus on yksi asia jota olen alkanut harjoittelemaan ja tässäkin tapauksessa on noita kuvia tullut otettua melkoisesti ja tämä yksi on, ainakin minun mielestä, onnistunut. Niin, tuo kidusten unohdus, tämä oli ensi kerta kun laitoin tänne kuvia/reseptejä ja tietysti sieltä pääsi unohtumaan jotain, Sorry!
Terveisin: redtag


KommenttiAarne_k - 08.12.2004

redtag
eikös se ollut tarkoitus uittaa, hiukan hittaamissakin virroissa (niin leijjuttaa)? Uiko tämä kyseinen perho kita ylöspäin. Varmasti ui, kovat kosket, on sitten asia erikseen, mitä siellä tapahtuu. Kuvitellaan että perhoon on sidottu lenkkisolmu, ja roikotetaan perhoa siiman päässä. Kuvitellaan taas että siima jatkuu lattiaan asti, tämä kuvitteellinen siima leikkaa, juuri tuon pyrstön tyven. Nyt kun tämä kuvittelu vielä jatkuu, niin käännetään, se vaakatasoon, tässä vaiheessa tulee mukaan maanvetovoima, kun paino piste on koukun kaarella, se kääntyy alaspäin. Eli larvakoukut ui kita ylöspäin, hitaissa virroissa. Ainakin kuvitteellisesti. PS:Hässäkkä.


KommenttiMSla - 08.12.2004

redtag! Hieno perho. Niille, jotka puhuvat uinnista. Ajatelkaa, miksi laivat uivat masto ylöspäin. Eiköhän kölillä olisi siinä jotain tekemistä! Perho näyttää siltä, että se on tehty kalastusperhoksi eikä rasian koristeeksi. Kun larva ui tällaisessa asennossa, varmaan pohjaan kiinni jäämiset vähenee. Teenpä näitä omaan rasiaankin.


KommenttiPäde-Veikko - 09.12.2004

Erittäin hieno kalastusperho !
Tällaisia jos viitsii perhoaskiin kutoa ja niitä vapaasti uittelee koskimontuissa niin takuulla on tapahtumia. Jos jotain täytyy sanoa, niin jäin hieman ihmettelemään miksi olet lisännyt siipiaihiot ? Vesiperhosen toukalla niitä ei vielä ole ja tämä perhomalli ei niitä kaipaa.


Kommenttisetä samuli - 09.12.2004

Miksi ei larvaa voisi sitoa näin ? Larvalla ruumis kääntelehtii noinkin päin ja on siksi aivan yhtä realistinen kuin toisinkin päin uiva malli. Tämä on mielestäni vain tapoihinsa kangistuneen kalastajan omaa lyhytnäköisyyttä jos ei pysty sulattamaan noin päin sidottua larvaa.

Kuten sanottu, larvoja uitetaan yleensä pohjan tuntumassa ja tämä koukun kärjen jääminen yläpuolelle vähentää olennaisesti pohjatärppejä.

Olkoonkin sidottu kalastusperhoksi, mutta mielestäni tuo on erinomainen ja realistinen larvan jäljitelmä jokatapauksessa. Jos joku ei pysty sulattamaan uusia ja _hyviä_ ideoita niin käytännön argumenttia kehiin pliis tai suukkua pienemmälle taasen kiitos.

Yleensä jos on jotain mieltä asiasta tulee toimivan keskustelun pohjaksi antaa perusteet. Tämä on yksi rakentavan ja toimivan keskustelun kultaisista säännöistä. Arroganteilla kommenteilla esim. "ei tuo ui oikein" ilman mitään perusteluita ette oikeastaan saa muuta aikaan kuin sen että joudutte naurun alaisiksi. Jos perustelee ja on silti väärässä on se sentään jo hyvä yritys eikä sitä tuomita jos on vaivautunut kertomaan syyn mielipiteeseensä. Kiitos. Toivottavasti tästä eteenpäin osaatte lähettää kommenttejanne perusteluineen.Kommenttifishmaster - 13.03.2005

Aika siistin näköinen larva. Onko tuolla tullut kalaa?


KommenttiKotkansiipi - 13.02.2006

On muuten uusimmassa PK:ssa...;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?