Hot Bead Leech

Hot Bead leech

KommenttiAntti - 11.12.2004

Hot Bead leech on hyvä valinta joka paikkaan. Räikeä kuula päässä toimiii hyvänä ärsykkeenä. "Perho" on lisäksi helppo ja nopea sitoa.

Kommentit

KommenttiVisaK. - 13.12.2004

Ehdottoman hyviä kalastusperhoja! Näitä on todellakin erittäin nopea sitoa, koska ei tarvitse käyttää aikaa enää mihinkään villalanka-iskupisteitten tekemiseen.

Nättejä perhoja :)


Kommenttilarssi - 13.12.2004

oletteko koskaan kokeilleet haulia kuulan siasta, ainakin hyvä kisaperho


KommenttiPawe87 - 13.12.2004

Hienoja perhoja ja kelpaa Kaikille kaloille!
HyväHyvä!


Kommenttispider - 13.12.2004

Hyviä on perhot ja kelpaa kaloille. Pitemmän päälle kylläkin kyllästyy niillä kalastamaan.


KommenttiAntti - 13.12.2004

Ai kyllästyy vai? :D

No kyllähän se vaihtelu välillä virkistää. Itse ainakin koitan antaa uittoaikaa myös muillekkin kuin leecheille. Varsinkin Etelä-Suomen koskilla nuo ovat
osoittaneet kuitenkin tehokkuutensa. Tuollaista käytetään siiman päässä silloin kun usko loppuu muihin perhoihin.


Kommenttispider - 13.12.2004

Mielikuvitus kärsii, kun on muutama perho, johon aina ottaa. Liitsit on juuri tämän tyypin perhoja. Vaihtelu virkistää niinkuin totesit.


Kommenttiperhomies90 - 13.12.2004

juu nättejähän nuo ovat,mutten mistään löydä tollasia värikkäitä kuulia.Mistä ite nuo oot hommannut?


KommenttiAntti - 13.12.2004

Itse olen tilannut nuo päät taimen.comista. Perhorasian ulkomaalaisia nettikauppoja osastolta löytyy tarkempaa tietoa. Myös muualta ulkomailta saa näitä kuulia, kuten Flybuyerista.

Suomessa kuulien saatavuus on hieman heikkoa, mutta ainakin perhokulmasta näyttää löytyvän. Hinnat tosin ovat Suomessa näillä sitä tasoa, että alkaa oikein hirvittämään.


Kommenttibörje - 14.12.2004

Onko nuo hot beadit muovista vai lyijystä? Ois hyvä jos olisivat painavia.


KommenttiAntti - 14.12.2004

Lyijyä tietenkin. Lisäki rungolla on etuosassa 0.7mm lyijylankaa kierrettynä, joten kyllä noista painoa löytyy, kuten tälläisistä perhoista on tapana.


Kommenttispider - 14.12.2004

Eihän se perhon paino mikään etu ole. On vain tiettyjä tilanteita, jolloin joutuu käyttämään ko. kapistuksia. Lyijymöykyllä varustettu perho, osuessaan vapaan, voi aiheuttaa särön, joka on sitten myöhemmin vavan katkeamisen syy.


KommenttiLiitsittäjä - 14.12.2004

Miten tuo maali kestää kuulissa? Luulisi aika helposti irtoilevan :( Ainakin omat kuulapäät (normaalit) ovat ihan kolhuilla, koska kulkevat pohjaa pitkin...


KommenttiAntti - 14.12.2004

Spider on oikeassa siinä, että paino ei ole kaikissa perhoissa etu. Itse kalastan liitseillä lähinnä vain puolalaistekniikalla, jolloin paino on ehdoton etu. Larvastuksessa sitä painoa saa yleensä olla hyvinkin reilusti. Toki jos ihan perinteistä ala-/ylä-/poikkivirtaan heittelyä ajatellaan niin paino on haitaksi. Tällöin kärkiuppoavat ja upposiimat ovat paikallaan, jos halutaan syvemmälle.

Kuulien kesto ei tosiaankaan ole mikään paras mahdollinen, jos kalastelee raskaasti painotettuna ja larvastamalla. Eikä noiden liitsien käyttöikäkään mikään pitkä ole, joten tuo ei liene ongelma. Kato on ajoittain turhankin kovaa, mutta sitten laitetaan uutta siimanpäähän.


Kommenttispider - 15.12.2004

Puolalaistekniikka. Sitä on tullut sivusta seurattua. Tehokas? Joo ! Mutta eihän perhokalastus mitään pellonkyntämistä ole.


Kommenttibörje - 16.12.2004

Ainaskin viime kesänä painotus oli etu kun vettä oli enemmän kuin laki sallii. Mr. Tuiskusen mukaan liitsien teho perustuu juuri painavaan etupäähän, joka saa sille epäsäännöllisen uinnin.


KommenttiHaRRi-H - 17.12.2004

larssille :

Ei ole hyvä kisaperho jos päässä on käytetty painona haulia. Moinen viritys on säännöissä kielletty :

-erillisten painojen (hauli, lyijylanka tms.) käyttö perukkeessa ja siimassa on kielletty; uppoavia punottuja perukkeita tehdasvalmisteisina saa käyttää

...

-perhon näkyvä painotus on kielletty muutoin kuin perhon kierteen osalta, kiellettyjä ovat myös metalli- ja lyijysilmät yms. sekä maalilla, lakalla tms. aineella käsitellyt painot perhossa lukuun ottamatta yhtä (1) maksimi mitaltaan 4 mm oleva helmeä (bead) mikä pujotetaan koukkuun sidontavaiheessa (muovihelmet sallittu).


KommenttiMerikarvia - 28.01.2005

Mister Hytönen:
Larssi tarkoitti varmaan, että puristaa haulin koukulle, ja sen jälkeen vetää haulin yli nk."hunnun", esim. antronista.Jos haulia ei näy lainkaan, niin onko se silloinkin kielletty?


KommenttiMiggy89 - 05.03.2005 (Muokattu 5.3, 10:44)

Minkä kokoista kuulaa käytit #8 koukussa ja voiko käyttää jigikoukkua? Onko se puolalaistekniikka sama asia ku larvastus?


Kommenttipikkujuso - 14.12.2007

Puolalastekniikka on larvastusta. #8 koukkuun menee 3,5- 3,8 mm kuula parhaiten. Jigikoukkua voi käyttää mutta sitä on erittäin vaikea heittää perhovavalla. Voi jopa katkaista vavan.


KommenttiHörhömies - 10.03.2009

Hienoja perhoja haittaako jos koukkuna on patridge YD4A D/E Streamer kokoa 4?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?