Muddler Minnow

KommenttiAarne_k - 20.12.2004

Perus-Muddler

Kommentit

KommenttiHäiskä - 22.12.2004

Ompa hieno!!! Ehkä kaikki perinteiset mittasuhteet eivät ole aivan just mutta AIVAN UPEA!!! :D
Ja totta puhuen olen nähnyt Muddler Minnowista niin monta erilaista variaatiota että se aito ja alkuperäinen on jo mielestäni oikeastaan haihtunut...


KommenttiVisaK. - 22.12.2004

Pää ainakin on todella simppumainen, ja tasainen! Mielestäni perhon sivuprofiili on juuri sopiva, pyrstö ehkä tavanomaista hieman pidempi, mutta se sopii hyvin tähän kokonaisuuteen! Loistava perho, tosin ei mikään ihme Aarnelta :)


KommenttiAarne_k - 22.12.2004

Tiemco 2x #6 koukunvarsi (suora osa) on vain kaksi senttiä. Haaste sinänsä. muddlerit toimii parhaiten pienikokoisina.


KommenttiJoulupukki - 22.12.2004

Miten saat tehtyä noin hemmetin hienon pään??!!


Kommenttisimppux - 22.12.2004

VisaK, eikös simpulle tavata tehdä aika "lättänä" pää ? Ainakin minun käsitykseni mukaan simpulla pää on aika "lättänä".


KommenttiVisaK. - 22.12.2004

No ei se nyt aidolla ainakaan kovin "lättänältä" näytä: http://fff.neutech.fi/Misc/Images/kivisimppu.jpg


Kommenttisimppux - 22.12.2004

Kuva ei ole aito vaan piirretty.


Kommenttisimppux - 22.12.2004

Tässä on yksi kuva jossa lättänyys näkyy paremmin: http://media.keskisuomalainen.fi/luontokuvat/kalat/kalat/kivisimppu.jpg


Kommenttisimppux - 22.12.2004


Kommenttimatiaz - 22.12.2004

Kylähän tämä todellakin parhaiten sidottu Muddler Minnow tällä saitilla on! Niin kun jo joku mainitsi, mittasuhteet eivät ehkä ihan alkuperäiset ole, mutta todella siististi toteutettu perho...

Runkoon vaan kannattaa se kierre lisätä, ainakin kalastusversioihin!


KommenttiAarne_k - 22.12.2004

Mittasuhteet taitaa olla kaikilla vähän kateissa. Simpun pää on leveä mutta matala, siis kalastus perhoon sidottuna. Kisoissa taas pään malli kuvaillaan esim: symmetrinen, myllynkiven muotoinen jne.. SM-kisoissa 2001 sidotun Muddler Minnowin, Mittasuhteet oli määritelty näin. Päätä kuvattiin termillä "myllynkiven muotoinen", jonka etureuna on lähes suora ja takareunan ja kaulukseksi jätettävien peurankarvojen latvojen välissä on selkeä tyhjä tila. Pyrstö on rungon suuntainen ja tämän mittainen ja leveydeltään noin puolet koukun kidan leveydestä. Runko on tasapaksu, eikä kierrosten välissä ole rakoja. Kierre tasavälein viisi kierrosta, alkaa alta päättyy alle. Siiven alle tuleva orava ulottuu noin pyrstön puoleen väliin. Siiven päälle tulevat kaistaleet ulottuvat hieman yli koukun mutkan ja ovat selät vastakkain kaistaleen terävä kärki alaspäin. Häkilämäinen kaulus, joka on tasainen ja ulottuu noin rungon puoliväliin. Pää on tiivis ja tasalaatuinen. Se on leikattu ohjeen mukaan ja on täysin symmetrinen. Eli taitaa mittasuhteet riippua ihan tilanteesta ja käyttötarkoituksesta. Ei taida olla yhtä oikeaa tapaa sitoa Muddler simppua. Olisi mielenkiintoista lukea niistä muista mittasuhteista, Kun niitä on.


Kommenttijuuso_h - 22.12.2004

Miten saat ton rungon noin tasaseksi? Kierrätkö sen kullan siihen useampaan kertaan?


Kommenttimatiaz - 22.12.2004 (Muokattu 22.12, 18:22)

Ei teitenkään ainutta oikeaa tapaa ole sitoa mitään perhoa...

Muuten ovat perhon mittasuhteet sidoksissani suurinpiirtein samat, kuin mitä jo tuossa edellä selitit, mutta pyrtön pituudessa tulee pieni poikkeama. Mielestäni pyrstön pituus on 0,5 x koukun varren mitta... Näin olen asian ainakin omalla kohdallani ymmärtänyt, luetun ja kuullun perusteella...


KommenttiHäiskä - 22.12.2004

Tuotapa oikeastaan Aarne tarkoitinkin... Kuka voi edes sanoa millainen on aito ja alkuperäinen Muddleri... Vai tiedätkö...? Onko se myllynkivi vai matala simppupää?
Muuten Aarne... Se että kommentit menevät näin pilkun viilaamiseksi tarkoittaa sitä että perhosta ei kunnon vikoja löydy... ;)
Minusta ainakin tuollainen pää ja nuo "mittasuhteet" ovat parhaat mahdolliset perhollesi...


KommenttiAarne_k - 22.12.2004

Joulupukki
Peuraa ei saa laittaa liikaa kerralla, ja painetaan tiiviiksi, samalla lankaa kiristäen. Partaveitsen terällä se pää on viimmeistelty.
juuso_h
Käyn edestä takana, samalla sahaan "sik sakkia", kulta Painautuu näin hyvin puskuun.
Häiskä
Enpä rupea arvailemaan mikä on aito, mutta silti paras taitaa olla, tai jäljittelee parhaiten simpun päätä, matala mutta leveä pää.


KommenttiAarne_k - 22.12.2004

matiaz
Pyrstön pituus on 0,5 x koukun varsi.

Olisiko tässä mitassa nyt tarkoitettu pitkävartista koukkua? Jos simpun sitoo vaikka kamasan B800 #4 niin ei silloin tule sidottua pyrstöä varren mittaiseksi. Jos sitoo niin perho ainakin on ruma.


KommenttiAnttti - 23.01.2005

Oletteko kokellu sitoa noita mudler minnoweita pienempiin koukkuihin? onko tullu kaloja pienemmillä versioilla? luin ton ppk:n artikkelin niistä ni näytti ainakin toimivilta=)


KommenttiAarne_k - 23.01.2005

Ei sen ihmeellisempiä kokemuksia todella pienistä mudlereista, kun niitä pitäis sitoa, ja kun ei ole aikaa. Mutta pienet toimii varmasti hyvin.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?