Talvisalakka

KommenttiElvis - 29.12.2004

Sekoitus kettua ja tinseliä. Elävyyttä ja välkettä. Jotain tästä nyt vielä puuttuu, mutta en ole keksinyt mitä...?

Perho tehona on ollut loistavan tasapainoinen ja elävä uinti, joka tietenkin pitää itse viritellä virran mukaan. Sopii monipuolisena perhona useisiin virran osiin ja tinseliä himmeämpänä ei säikytä ihan jokaista eväkästä. Sattuu pirusti kun osuu omaan päähän ;)

Kommentit

KommenttiAntti - 02.01.2005

Asiallisen oloinen. Taitaa olla tuo kettu ja tinseli sekaisin sidottuna ihan toimiva tuolla koskessa. Tuo varmaan pelittää pelittää myös Pirkanmaan touskuille? :)


KommenttiVisaK. - 02.01.2005

Aivan varmasti toimii. Conella painotettuna hyvä koskissa nousutane/kirre kalastukseen, mutta jos (lue: kun ;)) lähdet niitä tounaksia kalastelemaan joskus tänne Kokkelin vesistöön niin mahdollisimman vähän painotusta perhoon, että kulkee aivan kalvossa! Tuo on juuri täydellinen niille, itsekin olen saanut hyviä tuloksia näillä valkoisesta tinselistä kyhätyillä.


KommenttiElvis - 02.01.2005

Lähtökohtana perholle oli virrassa salakkaparven alla "roikotettava" tinseli, joka saisi elää luontevammin mitä pelkkä tinseli. Eli siksi kova painotus. Toinen vaihtoehto on kokonaan ilman painotusta, sillä välimallin painotus tekee uinnista nyökkivää.

Perhon rakenne ei ole mitenkään uusi, sillä keskusteluissakin on usein mainintoja ketun ja tinselin sekoittamisesta juuri elävyyden parantamiseksi, mutta tässä mallissa mielestäni parasta on luonnollinen, kalamainen uinti. Pienillä vavan liikkeillä perhon saa liikkumaan salakkaparven alla luontevasti ja salakoita säikyttämättä. Kimaltelu ja poikkeava väritys taas kiinnittävät petojen huomion ja otti on usein niin raju että..ööö...hymyilyttää.

Kirkkaisiin vesiin ehdotan ruskeaselkäistä versiota. Tämä mustaselkäinen malli on omassa poksissa, Kuokkalan-kokemusten perusteella niin legendaarinen, että ajattelin nimetä se Helmiseksi. Mutta sitten ajattelin etteivät kaikki "sulata" tai tajua vitsiä. ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?