Lumene-Liitsi

KommenttiHäiskä - 09.01.2005

Taitaa olla elämäni kolmas liitsi. Ja edellisestäkin on varmaan pari vuotta aikaa. Kirrelle pitäisi toimia...
Hyvä perho siitä syystä, että nyt vanhat ja kuluneetkin kuulat saa uusiokäyttöön.

Kommentit

Kommenttiperza - 10.01.2005

todella hyvin sidottu perho ainakin minun silmään. häkilän sitoisin pikkusen lyhemmäksi.
on muuten aika eläväisen näköistä marabouta tossa perhossa.


Kommenttijani88 - 10.01.2005

Itsekin sitoisin kaulushäkilän lyhyemmäksi ja jättäisin maraboun repimättä, mikäli siis se ei ole teräväkärkistä. Teräväkärkistä en tosin liitseihin juuri käytäkään. Kierre kannattaa kiertää eri suuntaan häkilän kanssa ----> kestää paremmin. Sidontajälki tässä perhossa on mainiota.


KommenttiHäiskä - 10.01.2005

Kiitos kiitos... :D
Tuota noin. Tuo kaulushäkilä on aika pehmeää joten se vedessä taipunee enemmän runkoa vasten. Ja ainakin elää hyvin mukana.
Ja tuon pyrstön kanssa ei paljon vaihtoehtoja ollut sillä huomasin juuri että musta marabou on aivan loppumaisillaan. Jouduin siis ottamaan haituvia vähän sieltä sun täältä ja niinpä päädyin nyppimään pyrstön. ;)
Kumma kyllä sain maraboun näyttämään kuvassa varsin tasalaatuiselta... :D


Kommenttijuuso_h - 10.01.2005

Vois vähän tota kaulushäkiää taivuttaa taaksepäin. On se noinkin hyvä, mutta tykkään tehä niin. Vedessä se menee kuitenkin taaksepäin, joten ei sillä niin väliä ole ;)


KommenttiJuhav - 10.01.2005

Häkilä on juuri sopivan mittainen. Tykkään itse käyttää tuollaisia pitkä ja pehmeä häkiläisiä liitsejä. Uivat oikein nätisti vedessä. Käyttämäni häkilähöyhenet ovat tavallisesti suurimpia, joita kukonniskoistani löytyy. Vahvistan tavallisesti nuo liitsien rungot kierretyllä sidontalanka lenkillä, jolla kiinnitän runkohäkilä höyhenen runkon peräpäähän ja kierrän sen sitten kierteenä päähän asti. Sen jälkeen kierrän tuon kierteen normaalisti. Tulee kestävämpi, mutta rumempi perho sillä tavalla.


KommenttiDustin - 10.01.2005

Aika näppärä keksintö toi kynsilakan käyttö! ;)Varsinkin jos ei satu maalia löytymään!
Liitsi on hyvin sidottu: sopiva pyrstö, tasanen runko ja hyvä häkilä. Ja ton kierteen laitan kyl itekki tonne häkilän väliin just noin, ettei häkilä siikaset taivu sinne tänne. Vaikka se huonontaakin kestävyyttä, niin jos minä omalla liitsilläni taimenen saan, niin sillä ei ole sitten mitään merkitystä onko koko perhosta enää mitään jäljellä!:D


KommenttiHäiskä - 10.01.2005

Juu, ja tuossa kynsilakassa on aivan erilainen lookki kuin maaleissa. Niitä saa helmiäis- ja kimalleversioina sekä nopeasti että hitaasti kuivuvina ja värejä on tietysti tuhottomasti.
Ja muistakaa!!! Lumene-Liitsi ei ole Lumene-Liitsi jos sen päässä ei ole käytetty nimenomaan Lumene-kynsilakkaa... ;)


Kommenttilarssi - 10.01.2005

Voin kertoo että toi kynsilakka ei kauaa kestä larvastuksessa, pariin kiviin kun se kopisee paljastuu kuula sen alta.
NIMM. kokemusta on


Kommenttikrisse - 10.01.2005

Ottaa reissulle kynsilakkapullon mukaan ja lakkaa tarvittaessa perhon pään uudelleen kun värit alkavat katoamaan. Pitäisin itse kyllä lakkapullon visusti piilossa ja sutisin perhojen päitä vain metsän siimeksessä. Saattaisi herättää hilpeyttä kanssakalastajissa jos näkisivät ;)


KommenttiHäiskä - 11.01.2005

Juu... Niin saattaisi tehdä. :D
Mutta kuten jo olenkin maininnut larssi, päätä voi vahvistaa lakalla tai ehkä vielä parempi, jos käyttää pikaliimaa. ;)
Ei sillä... En ole perhoa vielä kokeillut.


KommenttiHäiskä - 12.01.2005

OHO!!! Olen näköjään laittanut sidontaohjeeseen kurkkuhäkilän etuhäkilän sijaan. No, sattuuhan sitä... :D


Kommenttispider - 14.01.2005

"Pyrstö" on kääntynyt vasemmalle puolelle. Liian pitkä runkohäkilä. Liian tavanomainen perho. Älä käytä kynsilakkaa perhon päissä. Parempi on perholakka tai epoxy.


KommenttiHäiskä - 14.01.2005

Aika tiukkaa tekstiä. :)
Huomasin tuon saman jutun pyrstön kanssa heti kuvan laitettuani, mutta kun katsoin perhoa, ei mitään ongelmaa ollutkaan. Ilmeisesti kuva valehtelee tai sitten olen onnistunut kuvaustilanteeseen sipaisemaan pyrstön jotenkin kieroon. :D

Tuohon tavanomaisuuteen voisin vastata niin että tämä on elämäni kolmas liitsi ja ensimmäinen kuulapäinen sellainen. Joten ei ainakaan minun osaltani tavanomainen. ;)

Helmiäisenpunaista perholakkaa en ole vielä nähnyt, ehkä voisi jollain värjätä mutta... Tuo pää kannattaa kyllä vahvistaa lakalla tai liimalla kuten jo olenkin maininnut. ;)
Runkohäkilää en rupea puolustelemaan, jokaisella oikeus mielipiteisiinsä. :D

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?