Mickey Finn

Kommenttiraven - 10.01.2005

Perusbucktail.

Kommentit

KommenttiTaimenkalastaja93 - 12.01.2005

eikös tää perho oo haili (korjatkaa jos olen väärässä)


Kommenttimummo - 12.01.2005

Ei tää kyllä ole. Tämä on Mickey finn. Eikös Hailissa ole pyrstökin?


KommenttiHäiskä - 12.01.2005

No ompas kyllä harvinaisen yksinkertainen perho! :D
Sitomiseen ei varmaan turhaa aikaa tuhraudu. Mutta kyllä tähän varmaan kirre iskee... niin ja nieriä myös kuten mainitsitkin. :)
Vaikka kyllä tuo minusta jotain kaipaa. Vaikkapa kurkkuhäkilän.


KommenttiPanu - 12.01.2005

Eikö tuo Mickey Finn ole varsin kuuluisa taimenperho?


KommenttiAntti - 12.01.2005

Heh, no on se kumma kun mennään Mickey Finiä kutsumaan hailiksi ja lisäilemään kurkkihäkilää.
Tämä todellakin on varsin tunnettu bucktailsiipinen streamer. Tämähän on tunnettu erityisesti kylmänveden perhona.

Mitä jos pidettäisiin näissä kommenteissa jokin taso? Ei nyt kannata ottaa herneitä nenään, mutta mitä jos pidettäisiin nämä orginaalit ihan alkuperäisinä, eikä mennä kommentoimaan ihan päättömyyksiä. No, tosin kaikkeahan voi kokeilla ja kaikkea on täälläkin ehdoteltu, kuten esim. risukoppaan voi laittaa siivet, mutta hieman hillintää kommentointiin.


KommenttiHäiskä - 12.01.2005 (Muokattu 12.1, 17:36)

No joo... :D
Vaikka en minä sitojaa moittinut. Eihän tähän perhoon kuulu kurkkuhäkilä, mutta jos itse sitoisin tämäntyylisen perhon niin silloin siihen laittaisin sellaisen. (vaikkei se sitten enää Mickey Finn olisikaan) ;)
Ja pitäähän sun huomata että "hailimies" on vuosimallia -93 (tai sitten 93 vuotias... :D)


Kommenttipeetu - 12.01.2005 (Muokattu 12.1, 18:42)

Mitä jos pidettäisiin näissä kommenteissa jokin taso?
Olen täysin samaa mieltä antti!. Todella hieno mickey finn! loistava perho tulvaveden aikaankin...Harjus puuttui saalis kaloista RAVEN!!!,itse olen niitäkin saanut kyseisellä perholla


Kommenttiraven - 13.01.2005

Perhonhan ei aina tarvitse olla monimutkainen ollakseen toimiva. Tämä perhomalli alkaa lähennellä pikkuhiljaa melkein sadan vuoden ikää, joten olisi luultavasti painunut jo unholaan ajat sitten jos ei toimisi.

Ja kuten Antti ja peetu tuossa jo viittasivatkin niin parhaimmillaan kylmässä ja korkeassa (tulva)vedessä etenkin keväällä ja syksylläkin.

Harjuskin varmaan ottaa, en epäile peetua mutta en tiedä tulisiko itse uitettua lapissa harjukselle vaikka olisikin mukana rasiassa.Saattaisi olla virhekin. Kaikkiahan kannattaa aina ennakkoluulottomasti kokeilla. Ei tätä silti lapin rasiasta pois kannata jättää sillä rautu käsitykseni mukaan pitää värikkäistä perhoista.


Kommenttimullomään - 14.01.2005

Jepulis. Mickeyhän se siinä. Vieläpä sopivan harvalla siivellä varustettuna - hyvä kalastussidos! Isompiin koukkuihin (4-2) sidon kyllä siiven selvästi tuuheammaksi. On kuulunut askini pakollisiin iät ajat. Loistava kylmän veden perho, mutta on antanut taimenia (luonnonkaloja) kesälläkin, kumma kyllä.
Jostain syystä pelaa ainakin minulla parhaiten juuri tässä alkuperäisessä kuosissa. Kurkkuhäkilä on turha ja heikentää perhon balanssia vedessä (kaatuu herkemmin virrassa.)
Viimeisin Mickey-saalis: mittataimen Viitasaarelta viime viikon maanantaina (3.1.) Kelpasi myös marraskuussa useampaankin kertaan taimenen suuhun.


KommenttiPäde-Veikko - 14.01.2005

On somasti sidottu klassikko. Ja harvana tuo bucktail on erinomainen siipimateriaali. Alin keltainen kimppu kannattaa sitoa hieman lyhyemmäksi kuin punainen ? Tässä kuva bucktail-siipisestä sutturasta, jolla on saatu useita mittaharjuksia taimenen pyynnin yhteydessä kylmällä ja korkealla vedellä. Siipi on "rakennettu" niin, että alinna on kaksi ohutta kimppua punaista (alin ulottuu vyöhön, ylempi lähes pyrstön kärkeen) ja päällimäisenä keltainen pisimpänä, jonka päällä vielä ohut kimppu keltaista ulottuen vyön seudulle. Kokeile ?


Kommenttiraven - 14.01.2005

Tuollaista Päde-Veikon kertomaa siiven sitomista pitää kyllä koittaa ja sitaista muutama ko. siivellä. Jännä nähdä miten vaikuttaa.


Kommenttikpiispa - 14.01.2005

Hieno on sidos ja kalalajeja voisi tuohon lisätä vaikka millä mitalla. Esim. omat kuningaslohi ja koiralohiennätykset on kumpikin Mickey Finnillä saatuja. Tuollainen harvahko (ehkä jopa vielä harvempi toisinaan) on itselläni ainakin toiminut parhaiten kokoon 2 asti.

Sen verran muutosta olen kalastusmallisiin sidoksiini alkuperäiseen verrattuna tehnyt, että sidon ne Tiemcon 9394 hopeanvärisiin koukkuihin. Jos perhojen kulutus on kova sidosta tahtoo vieläkin yksinkertaistaa niin tuollaiseen hopeanväriseen koukkuun sidottuun perhoon ei välttämättä tarvitse runkoa ollenkaan. Tuokin versio on toiminut ihan kivasti vaikka alkuperäinen malli viehättää ainakin omaa silmää enemmän.


KommenttiPintaperho - 22.10.2006

Tää on todella tehokas perho. Oon saanu monta siikaa kun sidoin #10 olevaan nymfi koukkuun. Korvasin bucktailin maraboulla. Tulee elävempi. Otan kuvan kunhan saan kameran haltuun.


KommenttiMikkoko - 03.05.2008

Tää on just niin mickey finn ku voi olla, eikä tätä ole mitään syytä mennä muuttamaan. Hieno perho.

Mikkoko

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?