VA roskakotelo

Kommenttimr. vision - 11.01.2005

Kommentit

KommenttiKotkansiipi - 13.01.2005

Onko tossa perhossa kuulapäätä?


KommenttiFlyman90 - 13.01.2005

Vähä ehkä liikaa tota päätä esillä..


Kommentti/hk - 13.01.2005

Tuota päätä ei suinkaan ole liika esillä. Kivi-,risu- ja muissakin koppajäljitelmissä on tärkeää korostaa toukkaa (väri,koko) ja/tai jalkojen pituutta. Kalat eivät ole kiinnostuneita tyhjistä kopista, siksi näin. Ihan hieno perho. Jalkojen pidentäminen näkymisen varmistamiseksi voisi olla paikallaan. Myös kannattanee koittaa toukan värinä fluorvihreää tai keltaista.


Kommenttimr. vision - 13.01.2005

Ensimmäisen kerran sidoin perhon Veli Autin kurssilla mutta jalkoihin ei tullut "koukkua" että pistin tämän omasta mielestäni paremman.Pikkasen pitemmän koukun olisin voinut valita.Perho toimii hyvin talvella.


KommenttiHäiskä - 13.01.2005

On hyvin sidottu ja kiltisti noudatit Veli Autin reseptiä. :) Se on ihan hyvä että toukka näkyy kunnolla, mutta kuten jo koukun pituudesta mainitsitkin niin koppa saisi olla hieman pidempi.
Onko noita koppatoukkia olemassa muitakin värejä kuin valkoisia... Meinaan kun /hk ehdotti fluorvihreää ja keltaista. Itse olen tutkinut useitakin kivikoppia mutta aina ne toukat ovat olleet valkoisia. ;)


Kommenttiliitsinlilluttaja - 13.01.2005

Ainakin Merikarvianjoesta löytyy keltasia toukkia koteloiden sisästä...Ja ne on isoja..Tai ainakin isoja muihin mun näkemiini verrattuna..Tosin en oo kattellu monessa muussa paikassa..Mutta yleensä kopasta paljastuu karmeen kokosia keltasia pupia..


Kommenttimr. vision - 13.01.2005

Toukkiin en ole pahemmin luonnossa törmännyt mutta ainakin kuivunutta toukkaa jota Veli kurssilla näytti niin se oli hyvin tuommoinen ehkä paksumpikin.


Kommenttikalamiäs - 13.01.2005

Itse olen nähnyt reseptin jossa oli sidottu oikea tyhjä koppa koukkuun ja siihen viella toukan pää.Koppa vahvistettiin pikaliimalla


KommenttiJuhanaK - 13.01.2005

Näyttäisi tosiaan olevan kuulapää nuppina... Jos niin, niin ei hullumpi idea. Olen ihmetellyt, pöljä kun olen, mitä tarkoittaa PK 5/2002:ssa olevassa ohjeessa oleva maininta, että takaruumis on ohuen mohair-kimpun ympärille dubattua sulkaroskaa. Mohair-kimpun ympärille... tietääkö joku? Taitaa olla parempi sitoa eturuumis melko kapeasta lateksisiivusta?


Kommenttimr. vision - 13.01.2005

Se sulkaroska asetetaan vaikka duppingin päälle ja kostutetaan (suihkepullo) jonka jälkeen se pyöritetään pötköksi ja dupataan päässä ei ole kuulaa vaan pää tehdään lateksilla ja tussataan.


Kommenttipeetu - 16.01.2005

/hk:Kalat eivät ole kiinnostuneita tyhjistä kopista...Ei pidä paikkaansa kokemusta on,tyhjät kopat kelpaavat kaloille yhtähyvin kuin myös asukin kanssa! Erot tulevat vasta esille kun kalastaa hitaammin virtaavilla osuuksilla.Normaali larvastuksessa ei eroa juurikaan tule.
Mohair villa on pitkäkuituista joten siihen tarttuu kaikki moska hyvin mitä siihen vaan duppaa


KommenttiMiska.N - 06.07.2005

Mistä sulista tota roskaa hommaatte?? kun minä en saa sitä mistään aineksistani...


Kommenttitimppah - 29.07.2005

naaras teeren tai metson pyrstö sulista tulee paras. erittäin hyvä perho ainakin lapissa.

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?