The Green Highlander

KommenttiT.Kakkuri - 14.01.2005

Kommentit

Kommenttiperho90 - 15.01.2005

Todella hienoa katsella näin upeita perhoja..
tosta siivestä mulle tulee saksan lippu mielee :D
Ootko Harjannu ton hylkeen, kun se näyttää niin "pöyheältä" tuon runkohäkilän seasta..?


KommenttiHäiskä - 15.01.2005

Kyllä on upea!!! :D
Nuo Tonin perhojen päät on oikeita taideteoksia. Tuntuu hullulta miten voi saada noin paljon siipitavaraa selkään ja silti vielä noin pienen pään! No, kokemus on valttia! Jatka vain, näyttää etusivukin paljon komeammalta! :D


Kommenttiraven - 15.01.2005

Kertokaapas lohiperhoja sitomattomalle joka ei kuvasta osaa sanoa, että mitä materiaalia tuossa on pyrstön katteena? Reseptistä on näemmä päässy jäämään pois. Upea on perho.


KommenttiVisaK. - 15.01.2005

Samaa tavaraa kuin sivuissa. Muuten, Toni varmaan tietänee parhaiten, mikä sen oikea suomen kielinen nimi nyt oikein on kun näkee ainakin mandariinisorsaa, kesäsorsaa ja morsiosorsaa? Kun itse en ole mikään tirppaexpertti :(


KommenttiHaiyaa-Kid - 15.01.2005

Todella upea sidos! Ehdottomasti silmiä hivelevä. Ja melko erikoinen, mutta komea versio, onko tämä oma mallisi? Minkä kokoinen koukku?

Mandariinisorsan nimellä on kulkenut yleisesti tuo pyrstön katteena ja siivessä käytetty materiaali. Olen kuitenkin hiljattain kuullut että kyseessä olisikin jokin toinen tirppa, morsiosorsa tai muu (mandariinisorsa olisi vakiutunut vain perhopiireissä). Englanniksi kuitenkin woodduck. Korjatkaa jos olen väärässä.

Osaako joku hieman valottaa tuosta valokuvaustekniikasta? Tuo lienee kuvattu lasin päällä tai jotain.


KommenttiT.Kakkuri - 15.01.2005

Jaahas kyllä tuo 10, vähän imartelee ei se ihan niin hyvä ole, kiitos kuitenkin
Hylkeen dubbaan lenkillä ja kiertäessä pakotan edelliset karvat taaksepäin, jolloin lopputulos on todella tuuhea, sen jälkeen harjaan ja leikkelen sen haluaamani muotoon.
Onnistuin taas ryssii ton reseptin:( pyrstön kate on woodduckia tai barred summerduckia sama böödi. Jos tarkkoja ollaan, niin pelkkä summer duck muuten sama ilman musta/valko kuviota. Mandariini eli morsiosorsa on eri ränkkä tosin höyhen on ihan saman näkönen.
Perho on 6/0 pitkävartiseen Adlingtoniin sidottu, malli on- niinkuin mulla on tapana- sidottu omaan tyyliin.
Kysykää vaan kaikkea mitä mieleen perhosta tulee,
vaikka kysymys tuntuiskin hölmöltä. Sen takia noita tänne laitankin, että niistä olis jotain hyötyäkin.

T.K


KommenttiJarpsutin - 15.01.2005

On kyllä niin hienoja perhoja Tonilla, ettei meinaa saada niistä silmiään irti!

Ja sitten se "tyhmä" kysymys:
Kuuluuko macawia muokata ennen kiinnitystä esim. kuumalla vedellä suoremmaksi, kun luonnostaan ne tuntuu olevan aivan järkyttävän käyriä?


KommenttiEmppu - 15.01.2005

Onko noi värikkäät raidat siivessä kalkkunaa vai hanhea? Onko keltasen ja oranssin raidan välissä yksi musta siikanen, kun kontrasti on noin terävä? Ja kyllä noin hieno perho ansaitsee vähän parempilaatuista viidakkokukkoa. *vinkki*. Ton toisen sarven puuttuminen selittyy varmaan taiteilijan vapaudella muuttaa reseptiä haluamakseen... Mites toi guttisilmä muuten kestää kalastusta, ja uiko noin iso perho enään pystyssä :)


KommenttiT.Kakkuri - 15.01.2005

Ne on parasta muokata varovasti kynnellä. Paras (ja kallein)sarvimateriaali on keskuspyrstösulka.
Jos macawisi on kovin käyrää, niin silloin kyseessä lienee siipisulka.


Kommentti_Aredtu - 15.01.2005

Mikä (lohi)perhosta tekee juuri tietyn nimisen? Green Highlandreistakin olen nähnyt ties kuinka monta eri versiota, ja joitakin en olisi tunnistanut GH:ksi ellei nimi sitä olisi paljastunut. Tekeekö käytetyt materiaalit perhosta juuri tietyn nimisen vai mikä?

Perhoa en lähde kommentoimaan, sillä minusta ei siihen ole :( Vähän ohi aiheen menee, pahoittelen, mutta admini siirtäköön tämän kommentin oikeaan kategoriaan, jos sitä mieltä on.


KommenttiT.Kakkuri - 15.01.2005

Kuvan perho on tehty ihan alkuperäisen reseptin mukaan. Ainoastaan siiven osalta olen toteuttanut itseäni. On totta, että suosituista lohiperhoista löytyy miljoonia versioita. Ja loppujen lopuksi vain sitoja päättää miten sidoksensa nimeää. Gh:n osalta eri versioita yhdistää vain kelt.vihr. runko


KommenttiHaiyaa-Kid - 15.01.2005

Taitaa tuossa ollakin vihreää hanhea, ensisilmäyksellä se näytti vaan mustalta. Eli resepti ei olekaan niin erikoinen.

En ole ikinä sitonut noin suureen koukkuun, materiaalit kun ei meinaa riittää pituudeltaan aina kakoseenkaan :D

Viitsisitkö T.Kakkuri ilmeisenä ammattilaisena vilkaista omaa Green Highlanderiani ja antaa palautetta. Tässä linkki, kiitos jo etukäteen! http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=7764


KommenttiT.Kakkuri - 15.01.2005

Empulle:Suurissa perhoissa kalkkunaa pienissä hanhea, mustaa siikasta en tietääkseni perhoon naittanut. Kyllä se toinenkin sarvi siellä on
Haiyaa-kidin perhoanalyysi suoritettu.


Kommenttitinselipoika - 15.01.2005

jaahas, nyt on mulla tässä olkapään takana lintuexpertti, eli tässä tiukkaa vaktaa puluista:
-summerduck=mandariinisorsa ( Aix galericulata )
-woodduck=morsiosorsa ( Aix sponsa )
Eli ovat eri tirppoja, mutta tanopäät perhomiehet, minä mukaanlukien, kirjoittavat resepteihin mitä sattuu, josta muunmuassa tämä ystäväiseni ei oikein pidä;)
Niin ja tuo koko summerduck nimi on hiukkasen harhaanjohtava, sillä mandariinisorsa on lontooksi Mandarin duck...
-tavi=common teal ( Anas crecca crecca )
-koko kesäsorsaa ei ole olemassa ;)
hyvä kun kysellään linnuista, jos saisi joskus senkin asian kuntoon!!


KommenttiRiesKa - 15.01.2005

Summerduck on vaan nimitys, sillä koiras sorsillahan on erikseen puvut vuodenajan mukaan. Parittelun aikana on se korea. Syksyllä taas on sekä naarailla, että koirailla on samanlaiset puvut. ;)

Summerduck on siis koirassorsan ''koreasta'' puvusta otettu höyhen. Eikös se näin ole?


KommenttiJermoni - 15.01.2005

Onko tuossakin perhossa tuo intian varis jäljitelmä tehty värjäämällä fasaanin valkoisista höyhenistä? Näyttää tulevan aika aidon näköisiä todellakin. Pitänee ostaa sellainen nahka ja rueta värjäilemään. Miten sen saa muuten keltaorassiksi värjättyä? Näyttää vielä niinku ois intian variksen päällä victoria riflebirdia... ;)

Mistä saat Toni nuin pitkiä tippettejä? Tuntuu että ei oikeen suomen puolelta tahdo löytyä. Todella upea sidos, näkyy kokemus selvästi. Yritin eilen höyrystää crestejä mutta ne eivät auenneet vaan menivät vain enemmän kaarelle. Miten höyrystät ne?


KommenttiVisaK. - 15.01.2005 (Muokattu 15.1, 16:16)

Samaa kokeilin minäkin, siis tuota höyrytystä. Ei oikein tahtonut onnistua.

Jermoni, todella pitkää Veniardin tippetiä löysin hiljattain Sportia Pekasta, höyhenen pituus niskan takaosassa n.7-8cm.


Kommenttitinselipoika - 15.01.2005

Rieska osui oikeaan! pointtina tuossa lajitietousosiossa oli se, että joskus hamassa tulevaisuudessa perhonsidontamateriaaleilla olisi yksiselitteiset nimet, eikä sellaisia ihmeellisyyksiä kuin nykyään...
vielä lajivaktaa...
-intianvaris="Indian crow"=VÄÄRIN
Intianvaris on täysin musta tipu, tieteellinen nimi on (Corvus splendens), sidonnassa käytetty on taasen yksi loistokotingoista ( Pyroderus scutatus), lontooksi red-ruffed fruit crow...
Aattelin vaan, että tällaiset tiedot jeesaavat esim. materiaalien tilaamista netistä!!


Kommenttitinselipoika - 15.01.2005

niin ja vielä Empulle! ei voi olla totta, toivottavasti myös tuo loppu on vitsi... aika kammottavaa...
eikös tämän(kin) foorumin tarkoitus ole tarkastella perhoja kriittisesti(siis tutustua materiaaliin, eli perhoihin, ei sitojaan), ja antaa rakentavaa kritiikkiä jannulle kuin jannulle!
Jo pelkät näkemyserot voivat nostaa/pudottaa henkilön mielipidettä perhosta, vaikkei siitä suuria teknisiä virheitä löytyisikään. Teoreettisena esimekkinä voisi sanoa että Toni ei anna mun perhoille kymppiä koska hän tykkää paksummista rungoista, ja minä taas en Tonin perhoille koska sen rungot on IMHO liian paksuja...
Että silleen, loppuhuipennuksena voisi todeta, että jos lähdetään täällä tuolle linjalle että " kaikki MESTARIN perhot ansaitsee kympin" vie perhorasian turmioon ;)


KommenttiJermoni - 15.01.2005 (Muokattu 15.1, 18:03)

Tinselipojalle vähän pistän valivalia kun höpöttelee välistä puuta heinää...

Elikkä intian variksia on useita lajeja. Yksi on tuo red ruffed fruit crow, mutta muitakin löytyy, oon nähny ainakin 2 eri lajia jotka kulkee myös nimellä indian crow. Blue chatterereja on myös montaa eri lajia, kaikki ovat kotingoja mutta ainakin 5 tai 6 eri lajia löytyy tämänkin nimikkeen alta. Ainakin semmosia ku Cotinga Cayana, Cotinga Cotinga on myynnissä.

P.s. granadensis, P.s. orenocensis , ja P.s. scutatus. on indian croweja.


Kommenttitinselipoika - 15.01.2005

jaahas, minun lintuosiotani kommentoidaan raskaalla kädellä;)
eli, puhuin tuossa linnusta, joka virheellisesti tunnetaan sidontapiireissä nimellä indian crow. jos perehdytään taksonomiaan oikein perusteellisesti, mitä ei nyt tässä yhteydessä tehdä koska en jaksa kirjoittaa mitään gradua tänne,huomataan että intianvarikset nimistä sukua ei ole olemassa, josta voimme päätellä että useita intianvarislajeja ei todellakaan ole!!
juurikin tuo Pyroderus scutatus on se, mitä sidonnassa käytetään, sanoivat materiaalientilaus kataloogit mitä tahansa.
ja se kyllä pitää paikkaansa että blue chattereja joita sidonnassa käytetään on useita, yleisimmin Cotinga cayana ja Cotinga hamabilis...
ja lopuksi, tarkoitukseni ei ollut brassailla millään lintutiedoilla joita sitten haukutaan oikein porukalla,vaan antaa jonkinlainen kehys tälle materiaalikeskustelulle.
koska eikös se vaan olisikin hienoa pystyä kirjoittamaan resepti, jonka sisältö on yksiselitteinen, ei viitteellinen...


Kommenttitinselipoika - 15.01.2005

eivät ne ole "Indian croweja" vaan red-ruffed fruitcroweja jos niin voi sanoa... edelleen, katso edelliset tekstit, indian crow=intian varis=Corvus splendens...
eiköhän tämä ihme kiistely nyt ole tässä, pääasia meni kuitenkin hukkaan...


KommenttiT.Kakkuri - 15.01.2005

Jos joku vielä tituleeraa mestariksi niin..pkele
Lähetäänpä Cresteistä liikkeelle. Ostakaa monta Kf:n päätä blokatkaa parhaat pitkät ja parhaat lyhyet. Sitten ei muuta, kun crestit silitys-alustalle ja höyryä päälle, jolloin Cresti palautuu alkuperäiseen muotoon. Lopuksi Crestit prässiin vaikka tietosanakirjan väliin.
Tuo Intianvaris jäljitelmä on todella vaikea valmistaa:) otetaan yksi fasun kaulahöyhen, yksi punainen, ja yksi keltainen päälleviivaustussi, sekä musta spriitussi.....loput saatte itse päätellä.
Noihin böödeihin ei ole mitään lisättävää.
Ja Emppu Pliis!


KommenttiAarne_k - 15.01.2005

On se hyvä että saatiin tänne rasiaan hiukan säpinää. Kieltämättä Kakkuria on täne odoteltukin.


KommenttiPäde-Veikko - 15.01.2005 (Muokattu 15.1, 22:30)

Toni; oli kiva tavata Kuusingin leirillä vavan- ja siiman- käsittelyopissa.
Perhosta; GH on melkein kehyksiä vailla..se kymppi pitää sitten kuvata kunnon miljöössä.
Aarne; veit sanat suustani !


Kommenttianalyytikko - 15.01.2005

Alkaa menemään jo mielipiteiden puolelle, mutta minusta tämä perho on edelleen the GH: http://www.perhokalastajat.net/kuvat/taustakuvat/green_highlander_800.jpg suomessa ;)


KommenttiPäde-Veikko - 16.01.2005

Kaksi eri formaatilla sidottua G.H.:ia. Sitten kun nähdään täällä riittävästi myös klassisia kalastussidoksia, lähtisin arvuuttelemaan mikä on juuri se "Suomen" GH ?
Yst.t. Päde


KommenttiT.Kakkuri - 16.01.2005

Kaksi eri sitojaa kaksi eri näkemystä. Näinhän sen pitää mennäkkin. Tuo Suomen GH taitaa kuitenkin löytyä Tenon soutajien rasiasta.
Päde-Veikkolle: joo oli hyvät sessiot kuusingilla.


KommenttiEmppu - 16.01.2005

Tinselipoika taisi niin sanotusti "nielaista Rapalan" :) Eihän tollasta nyt tosissaan kukaan suustaan päästäisi.


KommenttiHaiyaa-Kid - 16.01.2005

Kiitos T. palautteesta! Juuri tuollaista palautetta toivoin saavani perhoilleni näillä sivuilla, sillä se on ainoa asia joka todella kehittää täällä sitomistaitojani. Kiitollisena avusta rohkenen jatkaa ahdistelua kuitenkin muutamalla lisäkysymyksellä: (suokaa moderaattorit anteeksi jos menee väärään lokeroon)

Käytätkö siiven sidonnassa apuna teippiä tai muita kikkoja? Käännätkö langan suuntaa sitoessa? Minut on opetettu aikoinani sitomaan siivet "ehdottomasti" yhtäaikaa, nyt olen kuitenkin kuullut että monet sitovat ne eriaikaisesti. Olen kokeillut nyt molempia tapoja enkä oikein osaa sanoa kumpi on parempi. Mikä on sinun tapasi ja mitä tapaa kehotat käyttämään?

Ja vielä siiven sidonnasta: miten tuo siiven saattaminen käyräksi tarkemmin tapahtuu? Olen käyristänyt siipeä nyt ennen sidontaa vain hieman vetmällä sitä peukalon ja etusormen välistä. Kokeilin eilen sitoa tuollaisen isomman perhon jossa pyrin toteuttamaan noita vinkkejäsi (tuo on tuollainen sutaisu, mutta pyrin tekemään häkilän, runkohäkilän sekä päällyssiiven vinkkiesi mukaan):


KommenttiVisaK. - 16.01.2005

Muutes Toni, mistäs olet tuota värjättyä kalkkunaa hankkinut? Ei nimittäin ihan joka paikasta löydä.

Hanhet kun jää auttamatta tän kokoisissa perhoissa liian lyhyiksi.


KommenttiT.Kakkuri - 16.01.2005

Kehottaisin sitomaan molemmat siivet yhtäaikaa, jolloin ne tukevat toisiaan. Itse en teippejä käytä, mutta tiedän eräiden sitäkin menestyksekkäästi käyttäneen:). Joten kumpaa tapaa lähtee treeneemaan, niin sen oppii.
Kuvan perho on ihan ok. Mutta siipeä et ole onnistunut muokkaamaan. Eli laita molemmat siivet vastakkain, Pidä vasemmalla kädellä siivestä kiinni. ota siiven tyvet oikean käden etusormen ja peukalon väliin siten, että peukalo on omalla puolella. purista varovasti ja käännä
tyveä siten, että ylimmät siikaset liikkuvat ja alimmat pysyvät paikallaan. Siipi kääntyy mutkalle ja avautuu. Paremmin en pysty selittämään. Perhomessuilla on tarkoitus sitoa klassisia livenä, joten viimeistään silloin toi avautuu.
Kalkkunat sain ranskalaiselta perhonsitojalta, mutta se on samaa kuin Jensillä.


Kommentti_iv_ - 16.01.2005

Hieno homma "Mestari" että pukkasit perhot verkkoon! :) Kansa vaatii lisää... Turha tuon tason tekeleitä on pitää vain pöytälaatikon perällä pölyttymässä!

Analyytikko:
Kyllä se Suomen virallinen GH on vielä jollakin palasina laatikossa odottamassa syntymistään, myös sidontapuolella! Ja ellei Toni tai Tinselipoika saa jalostettua tyyliään "parempaan" suuntaan niin sinne se taitaa jäädäkin... ;) ;) ;)


KommenttiHaiyaa-Kid - 17.01.2005

Joo, kiitos taas T. neuvoista! Täytyy harjoitella tota siiven käyristystä.


KommenttialoiTTelia - 07.07.2005

miten voi saada pään noin pieneks? aivan mahtavia perhoja muutenkin ! :D


Kommenttiperhour - 14.07.2006

samaa kysyn kuin "aloiTTelia", että miten ihmeessä saat ton pään niin pieneks, aina kun mie sidon niin siitä tulee valtava???


KommenttiOlpe - 21.11.2007

Aivan mahtava perho!!! 10+!! Kauan oot sitonu ku tommosia teet? Mun suosikkiperho ja paras jonka oon nähny. Loistavaa :D


Kommenttikl perhostaja - 17.06.2009

Kaun perhon tekeminen kesti?


Kommenttipelittäjä - 10.09.2009

Tarttisin värjättyä kalkkunaa että pääsis harjoittelemaan tota lohiperhojen sidontaa. Tää on kyllä hienoin noista tonin tekemistä perhoista, mutta se saattaa johtua osaksi siitä että GH on minun lempi perhoni:) laittakaa muutkin perhoja näkyviin.;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?