Urkuri (lw)

KommenttiPäde-Veikko - 16.01.2005

Malli on Villen Villapaita -menestyksekkäästä lohiperhosta kipinän saanut tuotos.

Kommentit

KommenttiHaiyaa-Kid - 17.01.2005

Näyttää toimivalta peliltä, oletko P. kokeillut tätä siimanpäässä vai onko uusi tuotos?

Kauniit 80- luvun retrovärit joiden luulisi houkuttelevan nuo hieman vanhempaa polvea olevat lohet iskemään ;)


Kommenttifly-fisher 04 - 17.01.2005

Näyttää tosiaan toimivalta peliltä, hienosti myös sidottu kierteet on tasaväliset, ja runkokin on hyvä. Kaikinpuolin hyvä lohiperho.


KommenttiPäde-Veikko - 17.01.2005

Suttura syntyi työpöydällä viime syksynä, kun tein Tenon lohia varten 30 perhoa kaverille, joka aikanaan kehui Villen Villapaita -nimistä perhoa. Tässä perhossa ei kuitenkaan hirveästi samaa VV:n kanssa ole, lähinnä perä, kierre ja rungon violettisuus. VV:ssä runko on bridgemäinen (ainakin niissä resepteissä, joita olen itse saanut).
Ens kesän Tenon ja Pohjois-Norjan reissu antakoon aikaa myös tälle sidokselle. Jokatapauksessa tähän on kasvanut viime kuukausien aikana kova luotto (jonka lohet sitten romuttaa ;) )
Tässä vielä kuva 2- ja 3-haaraisista no low water -sidoksista.


Kommenttifly-fisher 04 - 18.01.2005

Hei pädeveikko, paljon sulla on ikää? Kun noin hienoja perhoja sidot. Tuota miten tuota tulee uittaa ja miten sidos ui vedessä? Mielestäni erittäin hieno sidos.


KommenttiPäde-Veikko - 18.01.2005

Uittaa näitä voi ihan kuin mitä tahansa perhoa eli hyvin monella eri tavalla sekä heittäen tai soutaen. Eri kokoiset ja eri koukkuihin sidotut sopivat erilaisiin virtausoloihin ja veden paksuuksiin. 3-haara perhoista sanotaan niiden pyörivän välillä, sitten kun sellaisesta sidoksesta tekee juuri ja juuri siipi yläasennossa uivan eli että se jatkuvasti virrassa hakee tasapainoa, voi sanoa tehneensä "mielenkiintoisen yksilön" Onnistuu myös 1- ja 2-haaraisilla). Virtauksien monimuotoisuus joessa on yksi syy siihen, että toinen malli toimii siinä ja siinä koskessa tai sillä ja sillä vedellä.
Siksi sidoin itsekin tätä mallia useaan koukkuun, jotta pääsee analysoimaan eri tyyppien uintia samoissa oloissa ja käyttämään parhaiten soveltuvaa. Onkireissuilla (pitkillä) onkin siksi hyvä olla aina sidontapakki mukana.

-Olen aamun lapsi 1970-luvulta-


KommenttiNiksaa - 18.01.2005

Päde onkos tossa kolmihaara koukkuun sidotulla perholla joku järkevä selitys että oot jatkanut ton helan yhdessä koukussa pidemmälle?


KommenttiPäde-Veikko - 18.01.2005

Lähinnä maku/näyttävyys -tekijä, mutta toki hopean värinä saa ulotettua näin näkyvämmäksi "isku" -sävyksi paremmin. Joskus olen kuullut, että helamateriaali irrottaa perhon koukusta ja että kala ei huomioisi näin koukkua.


KommenttiAntsu - 18.01.2005

Komia on Urkuri... Onko Pädellä sattumoisin kuvaa tuosta originaalista Villen Villapaidasta. Kiinnostas kun appi on siitä puhunut, mutta reseptistä ei ole oikein tarkkaa varmuutta...


KommenttiPäde-Veikko - 18.01.2005

Moi, originaalista kuvaa ei ole, mutta noista mitä ite oon kutonut, löytyy ainakin yksi kuva. Voisin laittaa sen sulle, niin voit vertailla, onko saamasi resepti samaa suuntaa kuin mulla oleva resepti.
Päde


Kommenttiihmelaama - 19.01.2005

Kun Uzbekistanin Urut soi... niin onko soittajana tuolloin Urkuri?

Uzbekistanin Urkurissa kaikki punasävyt korvataan vihreä/keltiasella.

Ei muuta. Piste ja hymiöitä tähän riittävä määrä.


KommenttiPäde-Veikko - 13.08.2005

Jep, pohjoisen reissulla Urkuri sai uittoaikaa vain Keski-Tenolla yhtenä yönä. Tunturipuron suulla alkoivat suurharjukset posahdella (noukkivat välivedestä kuoriutuvia vesiperhosia) ja yksi haksahti 2-haara Urkuriin, mutta ei jäänyt koukkuun. Lohista ei tuolla paikalla ollut mitään havaintoja. Kuusi venekuntaa oli viikossa saanut yhden titin ko. alueelta. Se tieto lohdutti perhonheittäjää ;)

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?