Wonderwing Vepe

KommenttiJurppa - 17.01.2005

Wonderwing siipinen vesiperhonen.

Kommentit

Kommenttifly-fisher 04 - 19.01.2005

Hienosti sidottu tosin yksi aivan pienen pieni, juttu: Runko on hieman epätasapaksu. Ei tuo mitään haittaa. Näin lyhyesti sanottuna, hieno perho, joka on elävän oloinen ja dubbing antaa sille vedessä aidon muodon. Ja varmasti on kalastava perho! Millon meinasit uittaa? Kerro sitten tuloksia.


KommenttiEDI - 19.01.2005

tuo on wonderwing caddis.


Kommenttisiian kalastaja - 19.01.2005

EDI
Caddis=vesiperhonen


KommenttiJurppa - 19.01.2005

Fly-fisher: Ensi kesänä olisi tarkoitus tätä uittaa. Tuloksia kerron sitten, kun/jos vaikka joku kala sattuisi tähän täräyttämään.

Eikö wonderwing caddikseen alunperin kuulu laskuvarjohäkilä? Joku viisaampi voisi kertoa. Sama kai se loppujen lopuksi on onko nimi wonderwing caddis vai wonderwing vesiperhonen?


Kommenttimatiaz - 19.01.2005 (Muokattu 19.1, 20:27)

Alkuperäisessä WonderWing Caddiksessä on kyllä laskuvarjohäkilä, mutta kyllä se tästä muutenkin poikkeaa... Sillä nyt ei niin väliä ole, itsekkin sanon kaikkia Vesiperhos Wondererita sillä nimellä...;)

Itse sidon siivet lappeelleen, vähän toisistaan irti rungon päälle. Mielestäni sillon sille tulee perhoa alhaalta katsottaessa paljon vesiperhosmaisempi hahmo...

Persukamaa perhorasioissa, joka viime kesänä osiotti monena elokuisena hämärtyvänä iltana tehonsa. Mikään vähänkään vedenpinna yläpuolella kellunut tarkkakaan jäljitelmä ei kelvannut, mutta kun siimaan vaihtoi todella harvahäkiläisen WonderWing Caddiksen, joka kellui vain siipensä varassa, niin jo alkoi tapahtua. Harmi vaan, perho meni viimeistään 5 kalan jälkeen aina rikki, eikä perhon vaihtaminen pimeässä (otsalamppu kotona) ole mitään herkkua. Oli ehdoton ykkönen myös syksyisellä Kapeen reissulla, jollion perhoon erehtyi monia harjuksia, isoimmat noin 40 senttisiä. Sillion kalat tuskin ottivat 14 kokoista sidosta vesiperhosena, ennemminkin jonain kaksisiipisenä...


Mutta siis, itse sidon siivet kanan satulasta ja lappeelleen rungon päälle! Alussiiveksi voi laittaa myös esimerkiksi peuraa, joka parantaa harvahäkiläisten mallien kelluvuutta hieman.


KommenttiEDI - 19.01.2005

oho.. myönnän luulleeni :)


Kommenttikinttu - 20.01.2005

Hyvin tehty. Tämän tyyppiset pinturit on ehdottomasti suosikkejani. Jos tuolla ei saa nii ei millään! Kannattaa kokeilla myös mustan ja oliivinvihreän sävyisiä versioita.


KommenttiAtzU - 23.01.2005

Oman käsitykseni mukaan vesiperhosella on selvästi erottuva thorax?

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?