Putki-Tinseli

KommenttiV1lle - 22.01.2005

Itse perhoista jaloin, superrealistinen salakkajälitelmä, eli toisin sanottuna tinseli putkiperhoversiona. Ollut oma luottoperho niin spinfluugan päässä, kuin myös perhovavalla heitettynä kirjolohella, taimenelle ja toutaimelle. Pitää tätä perhona tai ei, niin tämä on kuitenkin tehokas.

Kommentit

KommenttiEuro - 23.01.2005

On tuo kyllä komea perho! Moni millinen toi kartipää on?? Näyttää aika isolta.


KommenttiV1lle - 23.01.2005

Jep, iso se onkin ja hyvä niin. Tuossa kuvassa on 6mm. Tuo mukavasti vastapainoa koukulle ja se näkyy myös uinnissa.


KommenttiV1lle - 23.01.2005 (Muokattu 23.1, 13:58)

Eli siipi on ~7cm ja itse runko-osa on ~2cm +(kirkas osa).

Vähän kaiken kokoisiahan tuolla on tullut, enimmääkseen ihan perus istarikokoa. Toutaimia tulee aina joskus isompaakin. Tässä pari vuotta vanha kuva yhdestä toutaimesta. Ruokalana toutain ei ole lahnaa kummoisempi, mutta C&R kalana vallan mainio. (Kuvassa tosin C&K kala).


KommenttiVisaK. - 23.01.2005

Nätti perho, itekin tullu uitettua samantapaisia Kokkelin tounaksille :)
Ja kannattaa sitoa myös reilusti isompiakin versioita ko. mallista.

Komia toutonen kuvassa, lienee joku öbaut 3 kilon kala? Mistäs päin tuli? Arvatenkin jostain Kokemäenjoen vesistön osasta ;)

Euro, lähes lohen veroisesti antaa tykytystä käsivarteen.


KommenttiV1lle - 23.01.2005

Kala tuli linnuntietä n. 50 km Vammalasta suoraan itään. :)

Juu, tottakai isompiakin versioita kannattaa uitella, mutta itse pysyttelen näissä alle 10cm versioissa, sillä haukivaara kasvaa exponentiaalisesti, kun lisätään perhon kokoa. :)

Kyllähän toutain iskee ja lujasti kiinni. Välillä tosin junnaavat aika lailla, mutta osaavat ne vastaankin laittaa. Tuollaiset yli 60cm touskut eivät edes ole harvinaista herkkua.


KommenttiVisaK. - 23.01.2005

Aha, siis ilmeisesti Kuokkalan turbosärki? ;)

Tuo on kyllä ihan tosi, että luupäitä alkaa napsumaan kun perhon kokoa kasvattaa, mutta onneksi noi flässit ei maksa ihan mansikkeja :)
Tosin spinnillä kalastettaessa menekkiä voi ehkäistä myös käyttämällä köyden paksuista siimaa, siinähän sillä paksuudella ei ole pahemmin väliä.


KommenttiJoonaI - 24.01.2005

Aivan mahtavan näköinen perho. Sitoisin, jos osaisin :P


KommenttiV1lle - 28.01.2005

Parannusehdotuksia otetaan vastaan, enemmän kuin mielellään. Puutteitta ilmeisesti löytyy. :)

Ps. Visa, tuo tuli tuolta ylimmältä koskelta, eli Herralankoskelta.


Kommenttipeetu - 16.02.2005

Milläs irroitat koukun jos alamittainen taimen ottaa? kalat pääsevät kasvamaan ilman alaleukaa. 3-haara koukkuihin sidotut perhot ovat täysin turhia perhokalastuksessa jos tarkoitus on pyytää taimenta. kalojen vapauttaminen on hitaampaa ja alamittaiset kärsivät liian paljon 3-haara koukuista


KommenttiV1lle - 16.02.2005 (Muokattu 16.2, 08:29)

Koukun voi irroittaa ihan suonipihdeillä. Koukku lähtee keskivertoa UL-vaappua helpommin - eli helposti, väkäset voi puristaa pois jne... Kuten reseptissä lukee, kukin voi käyttää 1-, 2-, tai 3-haaraista koukkua, ihan minkä parhaaksi katsoo.


KommenttiPyytäjä - 28.02.2005

Mietin noita putkiperhon ns. valmispäitä. Jotenki mulle on iskeytyny päähä että noi on turhaa rahan käyttöö. Tosin on noi varmaa hyviä, mutta itte oon pärjänny ilman (ainaki vielä) ne vähäset putkiperhot mitä oon tehny. Tosin nyt aattelin koittaa tota hauen pyyntiä keväällä ni kai pitää tehä putkii enemmi ni kannattaako noita hommata? Helpottaako kuinka paljon ja lisääkö perhon ikää? Tähä mennessä vanupuikon varsilla runko ja pää super liimalla.


KommenttiV1lle - 28.02.2005

Eivät nuo mitään turhaa rahastusta ole, ainakaan omasta mielestäni. Uintiin niillä on vaikutusta, samoin ne auttavat myös upottamaan perhoa. Eipä nuo nyt sen kalliimpia ole kuin muutkaan perhonsidontamateriaalit keskimäärin.
Haukiperhoon kannattaa tehdä pää mielummin epoxista, nuo ovat kuitenkin sen verran (L-kokokin), että paremman saa esimerkiksi epoxista.

Linkin keskustelusta löytyy linkki kuviin, joissa vertaillaan putkiperhon uintia coneheadilla ja ilman. Kyllä niissä sitä eroa on...
http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=2852

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?