Toivottavasti edes vähän esikuvaansa muistuttava:)
Muuten kyllä erittäin hieno, mutta eikö nuo siipiaihiot ole hiukkasen suuret? Meinaan ne pistää perhon näyttämään melkein aikuiselta vesiperhoselta.
Ehkä ne voisivat myös olla aavistuksen tummemmat...
Mutta tosi nätisti sidottu... hienot simmut...
Kyllähän nuo siipiaihiot ehkä vähän liian suuretkin ovat, mutta eniten silmiin ottaa niiedn sijoittaminen koukun yläpuolella. Sidoppas seuraavaan pupaasi nuo aihiot tuohon sivuille taikka vähän alaviistoon, niin Voala!
Ai niin, thorax voisi kyllä olla myös hiukan tuuheampi---> vähän tavaraa lisää sekä hyvä harjaus päälle!
Siinäpä ne on tullu kaikki tärkeä mainittua. Muistelen jostain lukeneeni, että sivuväärä koukku aktiivisesti uitettuna pyrkii kiertämään peruketta eli pyörimään, onko näin? Mikäli muistan oikein, niin silloin kannattaisi vaihtaa koukkumallia.
matiaz kritisoi siipiaihioiden asettamista yläpuolelle pupa-sidoksissa. Ei tämä kyllä sen suhteen ollut aivan ainutlaatuinen.
Esimerkiksi Andrija Urbanin "Patkova Krem Pupa" ( http://flytyingworld.com/PagesA/au-cdccreampupa.htm ) tai Wayne Luallen "CDC Emerging Caddis" ( http://www.danica.com/flytier/wluallen/cdc_emerging_caddis.htm )ovat hyviä esimerkkejä tästä. Urbanin sidos löytyy myös kirjoista Schollmeyer & Leeson: Tying Emergers ja Martin: Micropatterns. Luallen sidos ainakin tuosta "Tying Emergers"-kirjasta. Muita yläpuolella olevia siipiä on sitoneet tekijämiehistä mm. Marc Petitjean (MP 74), italialaiset Paolo Jaia ja Marco Feliciani sekä amerikkalainen René Harrop.
Tekniikkaa kai käytetään lähinnä juuri emergenttien kohdalla. Häiskän tulkinta siis pitää paikkaansa. Kyseessä voisi olla siis melkein aikuinen eli vesiperhonen, joka vetelee viimeisiä hetkiään pupana. Tässä mielessä siivetkään eivät ole yhtään isot (vertaa noihin antamiini linkkeihn). Toisaalta, jos lähdetään tälle emergentti-linjalle, niin kannattaa miettiä, miten saisi perhoon lisää elävyyttä.
Nyt on sekoitettu kaksi eri kehitysvaihetta, se pinnalla juuri kuoriutuva pupa ja syvemmällä oleva pupa. Tuolla kuoriutuvalla pupalla on jonkin sortin ilmakupla jolla se nousee pintaan, ja tuo cdc-lenkillä varustettu sidos jäljittelee tätä. Kuvan perhossa siipiaihiot tulisi olla alaspäin, koska se ei ole juuri kuoriutuvan pupan jäjlitelmä, eli emergentti. Aidolla pupalla on siipiaihiot ruumiiseen nähden hieman alaspäin, hyviä kuvia on esim. Vesiperhoset-kirjassa, netistäkin ehkä löytyy jos viitsii googlettaa.
No no Jermoni. Eiköhän tuo kuoriutuvan pupan ilmakupla ole juttuna sittenkin osoittautunut kuplaksi.
Eikä pidä nyt automaattisesti leimata tiettyä materiaalia vain tiettyä kehitysvaihetta edustavan sidoksen materiaaliksi. CDC:tä käytetään myös nymfi- ja larvasidoksissa. Samoin emergenttisidoksia tehdään muitakin kuin CDC-siipisinä. Otetaan nyt esimerkiksi englantilaisen Oliwer Edwardsin näkemys kuoriutuvasta pupasta.
http://www.virtualflybox.com/patterns/pattern.php?swap_id=14&id=253
Tuohon sidokseen nähden siipien asento on Jurpan sidoksessa korrekti. Ovat vain vähän lyhykäiset.
En nyt niinkään tuota materiaalia kommentoi, vaan kehitysastetta. Tuo perho ei ilmeisesti ole tarkoitettu pintakalvoon kuoriutuvan pupan jäljitelmäksi, ainakaan se ei vaikuta siltä. Aidolla pupalla on hieman alaviistoon olevat siipiaihiot. Tässä kuva aidosta: http://www.usask.ca/biology/skabugs/caddis/trichpup.JPG
Eli tämä perho varmasti kyllä kalaa antaa, mutta siipiaihiot ovat yläviistoon toisin kuin aidolla.
Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?