Kiero-Klinkki (Kolme versiota)

Perhon idea on polypropyleenin seassa.

KommenttiHäiskä - 29.01.2005

Minulla on aina ollut halu keksiä jotain uutta, joten tässä oma kehitelmäni Klinkhämeristä. Ideana klinkki, jossa häkilä voidaan sitoa tukevasti koukun varaan.

Olen taittanut koukun pihdeillä, mutta se ei onnistu jos koukkua ei kuumenna. Se käy kätevästi sytkärillä.

Kesällä nähdään kuinka koukku kestää ja kuinka helposti se ruostuu. ;) Ainakin kokeilin vähän kopsutella ja väännellä koukkua ja näytti kestävän.

Versio II:ssa tavoitteena oli parantaa kalan tarttumista, jonka vuoksi käänsin koukun selkäpuolelle. Nyt koukun kärjen pitäisi ainakin teoriassa olla paremmassa asemassa.

II versiossa käyttämäni koukku oli selvästikin edellistä huonolaatuisempi, sillä kuumentamisen jälkeen se tahtoi antaa periksi ja taipua. Pitäisi siis löytää myös parempi koukku.

III versioon pyrin parantamaan perhon käytännön toimivuutta eli kalan tarttumista ja perhon uintiasentoa, joissa oli aiemmissa versioissa huomattavasti parannettavaa.

Kommentit

KommenttiVelsku - 31.01.2005

Kiva idea, noin ne keksinnöt syntyy. Klinkkikoukkuja on jo myös kehitetty tuon idean pohjalta, eli koukussa olisi jo tuki häkilälle. (lyhyt tikku juotettu koukun selkään pystöön)

Ongelma tuossa koukussasi on se, että koukun teränkärjen ja siimasilmukan välinen kulma on jo yli 45 astetta. --> siimasta tuleva veto ei vedä koukkua kiinni. Samoin taittamasi mutka sattuu simukansta teränkärkeen vedetyn linjan alapuolelle.

Tarkoittaa suomeksi sitä, että tartutuksessa tulee olemaan todella suuria ongelmia. Tuo mutka koukussa todennäköisesti kääntää koukun tulemaan "perä ylhäällä" vastanykäyksessä, eli koukun terä kulkee tuon linjan takia ylempänä, mitä taittamasi mutka. --> Koukun terä ei kosketa mihinkään, mihin mutka koskettaa. Klinkin laskuvarjohäkilä vielä pahentaa tilannetta.

- Velsku


KommenttiAtzU - 31.01.2005

Hmm... Tota ideaa pitäs jalostaa vielä vähän! Tota vois kokeilla swimming nymph -koukkuun!


Kommentti-3du- - 31.01.2005

Hieno idea!;) Koukku on vaan kyseisessä perhossa aika paksu pintaperho koukuksi. En usko että kelluu kunnolla. Mutta pääasia että idea on nähtävillä.


KommenttiNorther - 31.01.2005

Joo, hyvä idea. Itse kun olen tehnyt klinkkejä häkilä lähtee usein irti polypropyleenistä.


KommenttiHäiskä - 31.01.2005

Joo mäkin ole noita "klinkkikoukkuja" nähnyt, mutta yritinkin ja yritän edelleen saada kestävän ja tukevan klinkin nimenomaan tavallisesta ja halvemmasta koukusta. ;) Saa nyt nähdä...

Hetkinen... Kiitos Velsku!!! Taisin saada idean! :D
Joo! Kyllä! Kohta tulee uudempi versio! Odottakaapa vain... ;)

Ja muuten -3du-, ihan tosi tuo koukku on liian paksu, mutta kun se onkin oikeasti larvakoukku... Pitänee tilata noita koukkujakin.


Kommenttijani88 - 31.01.2005

Kamasan B100 lienee ohuempi koukku? Kannatta koittaa sitä.


Kommenttimasi_hast - 01.02.2005

Ehkäpä tällaiset "kokeilut" kannattaisi laittaa tuonne kehitysrasian puolelle, jottei nuoremmat kaverit ala nyt taivuttelemaan koukkuja urakalla tuohon malliin ;)


KommenttiHäiskä - 01.02.2005

Kyllä minä sitä masi_hast mietinkin kovasti, mutta ajattelin että täällä ideani saa enemmän huomiota. ;)
Ja tuolloin luulin että tämä perho on ensimmäinen ja viimeinen tämän uuden idean tuottama perho, mutta nyt onkin jo tulossa Kiero-Klinkki II... :D Eiköhän se jää viimeiseksi.
Ja jollei, niin sittenhän ylläpitäjät voivat koota kaikki klinkkini saman idean alle ikäänkuin yhdeksi perhoksi.


KommenttiHäiskä - 01.02.2005

Äh! Huomasin tuossa Kiero-Klinkki II:ssa pienen ongelman, mutta kerron sen sitten kun/jos se tänne tulee näkösille.
No, nyt mielestäni tietäisin hyvän kompromissin näiden kahden perhon väliltä ja haluaisin sen vielä näkösille kunhan ensin sidon sen, joten olisiko ylläpitäjien mahdollista sitten koota nämä kaikki 3 perhoa yhden "perhon" alle. Esim. Kiero-Klinkkejä tai yksinkertaisemmin Kiero-Klinkki, jonka alla nämä kaikki olisivat.
Eli onko se mahdollista?

Olisi kuitenkin siis pitänyt laittaa tämä idea kehitysrasiaan, ja sitten lopullinen vasta perhorasian puolelle. No, oppia ikä kaikki... ;)


Kommenttiadmin - 02.02.2005

Yhdistin perhot yhdeksi, kun niin samanlaiset ovat. Jos vielä versioita teet, niin laita vaikka kuvat sähköpostilla meille, niin voidaan ne suoraan lisätä tuohon samaan reseptiin.


KommenttiAtzU - 02.02.2005

MIkä se ongelma II versiossa oli? Kokeilemisen arvoinen idea, mutta toivotaan, että tuohon ei se elämäsi kala tartu... ;)


KommenttiHäiskä - 02.02.2005

No mietippä AtzU missä asennossa tuo kakkosversio kelluu tuon koukun painopisteen ansiosta. ;) Ei ainakaan parhaassa mahdollisessa...
Ja tuo koukkukin tuli valittua liian pitkäksi. Vaikka eipä olisi välttämättä parempaa ollutkaan.

Ajattelin että paras voisi tulla kun risteyttäisi nämä kaksi perhoa keskenään eli koukku normaalille puolelle, mutta perhon muoto kakkosesta, jolloin perhon painopiste saataisiin paremmaksi ja kalankin pitäisi hieman paremmin tarttua. :D
Sidon kun ehdin. ;)

Heh... Tulipa arvosana rytinällä alas kun tuon kakkosen lisäsin. :D


Kommenttipuhhis - 03.02.2005

Voi olla ihan hyvä perho mutta tuli vaan mieleen kuinkahan tuo koukku kestää ton vääntelyn ja lämmittelyn jälkeen. Tuli vaan mieleen että jos se on normaalia ruostumatonta ja karkaistua terästä niin toi sun sytkärillä suoritettu kuumennus voi muuttaa sen normaaliksi ruostuvaksi teräkseksi tai pilata kärjen karkaisun.

Raportoitko myöhemmin kuinka tuo koukku kestää, ruostuu ja pysyy terässä?


KommenttiHäiskä - 03.02.2005

No saattaa perhojen kokeilu vänyä useamman kuukauden päähän, mutta voinhan minä kertoa jos vaan muistan. ;)
Koukun kärkeä en tietenkään kuumentanutkaan, joten se lienee ihan yhtä hyvässä kunnossa kuin uutena.
Ruostumista itsekin hieman epäilen ja koukun kestävyyttä yleensä, mutta noissakin kahdessa koukussa oli eroja. Tai sitten johtuu siitä että kakkosversion koukkua joutui kuumentamaan useamman kerran ja olihan se hieman ohuempikin. Se nimittäin alkoi taipua varsin helposti.

Kunhan nyt ehdin sen kolmannen version sitoa, niin siinä pitäisi ainakin teoriassa koukku kestää parhaiten. Sitä ei tarvitse paljon taivutella. ;)


KommenttiAtzU - 05.02.2005 (Muokattu 5.2, 15:06)

MItenköhän mahtaa olla kalan kiinni pysymisen laita...? Eli siis versio III.


KommenttiHäiskä - 05.02.2005

No, ainakin teoriassa pitäisi olla aiempia versioita parempi, koska nyt koukun terä on hieman paremmassa asemassa koukun silmään ja varteen nähden. (lue ylin kommentti niin ymmärrät) ;)
Tuohan nyt ei enää juuri muistuta alkuperäistä klinkkiä asennoltaan, mutta voi se silti toimia.

Muuten jos joku alkaa koukkuja kuumentaa ja taitella niin varokaahan! Nimimerkillä kokemusta on... :D


Koukku sulatti selvän "muotin" sormiin... Jauts!!! Koukku sulatti selvän "muotin" sormiin... Jauts!!!
Auts!!!.jpg (62.1 KT)

Kommentti_Aredtu - 05.02.2005

Ootko Häiskä kokeillu, että missä asennossa toi Klinkki III kelluu? Näyttää, että se kelluisi helpostikin vaakatasossa.
Tyyllikkään näköinen pörhö. Jos 3. versio kelluu suunnitellussa asennossa, niin varmaankin kalatkin tarttuu paremmin kuin normi-Klinkkiin.


KommenttiHäiskä - 05.02.2005

No minäpä yritän huomanna muistaa kokeilla. ;)


KommenttiHäiskä - 06.02.2005

Kokeilin äsken, mutta en ollut vielä ehtinyt rasvata siipiä, joten sen vuoksi perhon eivät kovin montaa "paiskausta" kelluneet.
Selvästi huonoiten kellui kakkonen, kuten ounastelinkin tuon ylimittaisen koukun ansiosta.
Ykkönen ja kolmonen kelluivat yhtä hyvin ja myös hakivat asentonsa yhtä hyvin. Siiven rasvaaminen vielä parantaa perhon kellunta- ja siten myös "asento"-ominaisuuksia. ;)
Eli kyllä uskoisin että tuo kolmonen on toimiva peli myös joella. :D


KommenttiJ@nne - 20.03.2005

Hauskaa et on muitaki rovaniemen maalaiskunnasta


Kommenttimatias15 - 15.06.2007

joo on nätti perho vois kokeilla tehä tuommosta


KommenttiJamesbondi - 31.07.2007 (Muokattu 31.7, 20:50)

Nyt on rovaniemen poika keksiny :D Eli jos nään joella ukon joka heittelee perhoja ja tärppejä tulee koko ajan mut yhtään ei saa ylös ni se on Häiskä. No vitsivitsi. Kolmonen on aika komeen näkönen kerro josko siinä kalatki pysyis


Kommenttirepe - 01.08.2007

kuumentamisen ja taivuttelun jälkeen voisi yrittää palauttaa koukun (teräksen)ominaisuuksia kuumentamalla uudestaan ja nopeasti jäähdyttämällä käytännössä upottamalla veteen ainakin teoriassa voisi toimia

Kommentoi

Jos sinulla ei ole tunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy.

Olethan tutustunut Perhorasian sääntöihin?